- Konu Sahibi heytbengeldim
-
Hipofiz tümörünüzün boyutu ne kadar?
Bir de acaba doktor prolaktin kaç değerde iken ilaç verdi?
Benim de 2*2 adenomum var hipofizde.
Prolaktin 31.
Adet gecikmesi, süt gelmesi yok.
Hormon tetkiklerim de temiz çıktı.
Adenom başka bir hormonumu baskılamadığı için ve herhangi aksi bir belirtim olmadığı için doktor ilaca gerek yok kontrolde olalım dedi sadece.
Size neden ilaç verdi de bana vermedi diye düşündüm de ondan soruyorum.
Hipofizdeki adenomu nasıl ölçtünüz? Mr a mı girdiniz?
valla canım bende aynı sorundan gitmiştim parlodel adlı ilaç vermişti ilacı 15 gün kullandım daha sonra bir şüpheyle reglime 3-4 gün varken yaptığım test pozitifti :)))) ama mutlaka takip et onu düşünmemeye çalış düşündükçe daha çok çıkıyor :)
Bende de aynı canm 2.2 mm di boyutu prolaktin 60 lara kadar çıktı adet düzensizliğim filan hiçbir sıkıntım yoktu süt de gelmedi tek sıkıntım adetim 2 ile 4 gün arası sürüyor ama gününde oluyordum
Geçen hafta başka hastanede tekrar mr cekindim bugün sonucu çıkmış şimdi öğrendim bende hipofiz bezinde herhangi bir lezyona rastlanamıştır diyor bu sonuçta tumor kalmadı demek 4 kez dostinex tedavisi gördüm acaba yok etmiş olabilir mi
Peki gebeliğe engel miymiş?Evet ilaçlı hipofiz mr çektirdim.
Gebelikte yapılamadığı için, gebelik öncesi yapalım görelim demişti doktorum.
Aaa maşallah :)
Biz henüz denemeye başlamadık ama acaba etkisi oluyor mu diye düşünüyordum.
Demek ki doğrudan etkili değil.
Yok oluyor mu bilmiyorum ama küçülme olabiliyormuş.
Ben çok panik olmuştum, doktorum bana sağlıklı insandaki ben gibi düşün dedi.
Ayrıntılı ultrason vs ye de girdim, pko felan çıkmadı.
Sadece prolaktin.
Peki gebeliğe engel miymiş?
Peki gebeliğe engel miymiş?
Evet ilaçlı hipofiz mr çektirdim.
Gebelikte yapılamadığı için, gebelik öncesi yapalım görelim demişti doktorum.
Aaa maşallah :)
Biz henüz denemeye başlamadık ama acaba etkisi oluyor mu diye düşünüyordum.
Demek ki doğrudan etkili değil.
Yok oluyor mu bilmiyorum ama küçülme olabiliyormuş.
Ben çok panik olmuştum, doktorum bana sağlıklı insandaki ben gibi düşün dedi.
Ayrıntılı ultrason vs ye de girdim, pko felan çıkmadı.
Sadece prolaktin.
bende de aynısı sadece prolaktin var sıkıntı olarak bundan kaynaklı yumurtlamam olmuyor kullandığımz ilaçlar ile yok olup yada küçülebiliyor inşallah herşey normale dönmüştür
Nasıl yani düzenli adet oluyorsunuz ama yumurta mı oluşmuyormuş?
evet yumurta tam gelişmiyor gelişse dahi çatlamıyor 4 5 aydır olmamıştı sadece bu ay kendiliğinden gelişti çatladı çok sancım oldu o yüzden hissettim
Benim değer 32 idi bir defa verdi doktor içinde zaten 2 adet var onu da yarım yarim kullanıyorsun her gun değil pazartesiyi persembe dönüşümlü demişti bana.Subatta kullandım şu an hamileyim çok şükür rahatlıkla kullanabilirsiniz yalnız biraz sersemletiyor ilac ama dinlenin geciyorGeçen hafta prolaktin 51.14 çıktı 6 gün karabaş ve aslan pençesi içtim. Tekrar bugün kan verdin prolaktin 51.4 çıktı doktorumda dostimex verdi kullanan oldumu hiç bu ilacı birde stres yapıyorum =(
Ben ikinci cocugumda prolaktinim yuksek cikmisdi 1 ay haftada 2 kere icyordum 2 ay hamile kalmisdimMerhabalar yaklasık 3 aydır bebek istiyoruz bugun kadın doguma gittim. Yumurtalıklarıma baktırmak için gebelik için bir sorunum varmı diye. Yumurtalıklarda bir sıkıntı olmadıgını soyledi ve hormon testi istedi. Prolaktin yani süt hormonu normal olması gereken değerin iki katı çıktı. Buda yumurtaların catlamasına engel dedi belkide bu yüzden gebe kalamıyorsun dedi.Boyle bir sorunla karşılaşan oldumu ilaç kullanırken gebe kalan yada ilacı bittikten sonra gebe kalan. Biraz stres yaptımda.
2 ay kullandım 52 den 0.71e düştü! Cok düşmeside iyi değil. Ama üclü kür ile düzenledim hormonlarımıve hamile kaldm..Geçen hafta prolaktin 51.14 çıktı 6 gün karabaş ve aslan pençesi içtim. Tekrar bugün kan verdin prolaktin 51.4 çıktı doktorumda dostimex verdi kullanan oldumu hiç bu ilacı birde stres yapıyorum =(
2 ay kullandım 52 den 0.71e düştü! Cok düşmeside iyi değil. Ama üclü kür ile düzenledim hormonlarımıve hamile kaldm..
Geçen hafta prolaktin 51.14 çıktı 6 gün karabaş ve aslan pençesi içtim. Tekrar bugün kan verdin prolaktin 51.4 çıktı doktorumda dostimex verdi kullanan oldumu hiç bu ilacı birde stres yapıyorum =(
Coban cantası aslan pencesi civan percemiüçlü kür nedir acaba? :)
Pazartesi yarım ve persembe yarım içceksin dediben kullanıyorum stres yapacak bir durum yok 4 şişe kullandım bu ilaçtan sadece tavsiyem gece yatmadan önce için uyku hali baş dönmesi filan yapıyor
Coban cantası aslan pencesi civan percemi
Kaynamjs suya birer tutam atıp 5 dakika kaynatıyorsn. Sabah aksam ac içiyorsn adetine 5 gün kala bırak ama hamileysen iyi olmaz.. ebru destan kürü diğer adı. Ben 15 gün kullandım bıraktm adetim yaklaşıyor diye hamileydim..
Pazartesi yarım ve persembe yarım içceksin dedi
Ben 2 gün içtim 3. Gün kustumCoban cantası aslan pencesi civan percemi
Kaynamjs suya birer tutam atıp 5 dakika kaynatıyorsn. Sabah aksam ac içiyorsn adetine 5 gün kala bırak ama hamileysen iyi olmaz.. ebru destan kürü diğer adı. Ben 15 gün kullandım bıraktm adetim yaklaşıyor diye hamileydim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?