Gebeliğe Hazırlık Prolaktin (süt hormonu) yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim prolaktin yüksekken hamile kaldım. Nasıl olsa bu ay olmaz zaten hormon yüksek diye düşünmüştüm kafamdan çıkardım sonra hamile kalmışım.

Ben ilk düşünmeye başladığımda doktora gittim diğer değerlerim de sıkıntı yoktu süt hormonu 26 olması gerekmiş benim 32 çıkmıştı dostinex verdi araştırdım bu hormonu strese bağlı da yükselebiliyormuş ilk ay hamile kalamadım bu ay adet olursam tekrar olcturecektim ki adetim gecikti idrar testine gore hamileyim yarın da kan testi vereceğim insallah .

Normal değere dönmüssün darısı başıma. Haftaya gidecm bende bakalım benım değerlerim ne cıkacak

Ben nasil farketmedm ona kiziyorim. 2 aydir yumurtlamadigima eminim. Cunku hep gogsum sis ve agriyordu. Ve adet sancisi cekmiyordum. Cocuk dusunmesem oh ne rahat keske hic yumurtlamasam derdim. Cunku inanilmaz agrilar cekiyordum. Bakalim bu ay ne olacak.. cok stres yaptigindada cikiyor canim.. ben cok stresliydim asiri hemde. Hemen yukselmis.

Merhaba bizzat bu sıkıntıyı yaşayanlardanım 4.kez dostinex tedavisi oldum işe yaramadı meğersem hipofiz bezi tümörü varmış küçük olduğu için ameliyata egerek yok dediler
Hiç mi gebe kalamadın? Bnmde yüksek ama ilaçla düşüyo bi de kürtajım var ilk tedavide hemen sonç aldım şimdi yine ykselmş yazını okuyunca korktum

Benim eşimde aynı dr dediği gnler özellkle baskı hissediyomş psikoljisini bozuyomuşum ben dr felan gtme olmuyosa olmuyo dedi

Hiç mi gebe kalamadın? Bnmde yüksek ama ilaçla düşüyo bi de kürtajım var ilk tedavide hemen sonç aldım şimdi yine ykselmş yazını okuyunca korktum

evet canım 2.5 yılda hiç gebe kalmadım malesef bizimki eşli tedavi eşimde de problem var aynı zmanda tedavi görüyoruz bende ki tek problem prolaktin hormonu oda tümörden kaynaklı ilaç kullansam dahi 1 haftada geri yükseliyor

Canım inşallah güzel sonuçlar alırsınız.. bnmde bebek düşündüğüm sıralar düşüyo stresten midir benm de mi beyinde bir şey var bilmiyorum

Hipofiz tümörünüzün boyutu ne kadar?
Bir de acaba doktor prolaktin kaç değerde iken ilaç verdi?

Benim de 2*2 adenomum var hipofizde.
Prolaktin 31.
Adet gecikmesi, süt gelmesi yok.
Hormon tetkiklerim de temiz çıktı.
Adenom başka bir hormonumu baskılamadığı için ve herhangi aksi bir belirtim olmadığı için doktor ilaca gerek yok kontrolde olalım dedi sadece.
Size neden ilaç verdi de bana vermedi diye düşündüm de ondan soruyorum.

Hipofizdeki adenomu nasıl ölçtünüz? Mr a mı girdiniz?

valla canım bende aynı sorundan gitmiştim parlodel adlı ilaç vermişti ilacı 15 gün kullandım daha sonra bir şüpheyle reglime 3-4 gün varken yaptığım test pozitifti :)))) ama mutlaka takip et onu düşünmemeye çalış düşündükçe daha çok çıkıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…