Gebeliğe Hazırlık Prolaktin (süt hormonu) yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
83
34
Bartın
Merhabalar yaklasık 3 aydır bebek istiyoruz bugun kadın doguma gittim. Yumurtalıklarıma baktırmak için gebelik için bir sorunum varmı diye. Yumurtalıklarda bir sıkıntı olmadıgını soyledi ve hormon testi istedi. Prolaktin yani süt hormonu normal olması gereken değerin iki katı çıktı. Buda yumurtaların catlamasına engel dedi belkide bu yüzden gebe kalamıyorsun dedi.Boyle bir sorunla karşılaşan oldumu ilaç kullanırken gebe kalan yada ilacı bittikten sonra gebe kalan. Biraz stres yaptımda.

Bende olmadı ama bi arkadaşta oldu. Prolaktin 60 çıktı. Doktoru bu değerde yumurtan çatlamaz dedi ilaç tedavisine başlattı. Bu ay olsada yumurta çatlayacak kadar düşmez yumurta takibi yapmayalım dedi. Ama aynı ay hamile kaldı.

Benim de yüksek çıkmıştı ama ben o zaman çocuk istemiyordum birde adet dönemime yakın zamanda yapılmıştı o kan testi daha sonra yaptırdığımda düşmüştü stresten yükseliyormuş yani her ay öyle yüksek olmayabilir ve bence hamile kalabilirsin

Benim değerimde 49 çıktı doktor yumurtan catlamaz dedi inşallah bende hamile kalırım. En azından neden hamile kalamadıgım belli oldu. Tesekkur edwrim yorumunuz için

İnşallah hamile kalırım. Dediginiz gibi İnternetten okudım stres yukseltıyormus bu hormonu. Umarım düşer ve bende hamile kalırım.

Merhaba bizzat bu sıkıntıyı yaşayanlardanım 4.kez dostinex tedavisi oldum işe yaramadı meğersem hipofiz bezi tümörü varmış küçük olduğu için ameliyata egerek yok dediler

Ancak 3 yıldır herhangi bir gelişme olmadı ilaç bitince prolaktin geri yükseliyor artık kadın doğumu bıraktım endokrinoloji doktoruna gidip kesin çözümü için uğraşacağım

Benim değerimde 49 çıktı doktor yumurtan catlamaz dedi inşallah bende hamile kalırım. En azından neden hamile kalamadıgım belli oldu. Tesekkur edwrim yorumunuz için
Merhaba, benim de 49 çıktı. Doktorum çatlar çatlamaz hiçbir şey söylemedi bir ilaç verdi dostinex haftada 1 tane kullanmamı toplam 2 tane alıcamı söyledi. Ayrıca klomene de başlattı bu ay. Bakalım. Sen ne zamandır uğraşıyosun?

Prolaktin icin dostinex kullandım asırı düştü değerim.. sonra saracoglunun kürünü kullandım ve hamile kaldm..

Prolaktin icin dostinex kullandım asırı düştü değerim.. sonra saracoglunun kürünü kullandım ve hamile kaldm..
Hangi kürü kullandın ?
Evet etkili bir ilaç çok hızlı düşürebiliyor. Çok düşmesi de iyi değil.

Merhaba değerimiz aynı çıkmış. Ben 2 aydır uğrasıyorum bebek için. Bakalım erteledik bebek fikrini. Ben catlama günlerimi eşime soyleyince eşim bunu baskı olarak algılamış. Rabbim verecegi vaktı bilir çıkarttım bebek fikrini kafamdan

Benim de yüksekti dostinex ile düştü ondan önce de progestan vermişti doktor, herkesin bünyesi farklı tabi, doktora danışıp öyle kullanmak lazım , 7 ay uğraşmıştık oldu şükür , şimdi ikinci için çabalıyoruz hayırlısı bakalım yine dostinex kullanıyorum

En güzelini yapıyorsun. Kendini şartlamayıp stres yapmayınca sağlık problemi de yoksa çok geçmeden hamile kalınıyor zaten.

En güzelini yapıyorsun. Kendini şartlamayıp stres yapmayınca sağlık problemi de yoksa çok geçmeden hamile kalınıyor zaten.
Cok üzüldüm ama eşimin beni heveslendirip günüm gelincede istemiyorum demesine. O yüzden eşim istese bile ben istemiyorum şu anda. Belkide bebekten önce oturması gereken şeyler vardır

Cok üzüldüm ama eşimin beni heveslendirip günüm gelincede istemiyorum demesine. O yüzden eşim istese bile ben istemiyorum şu anda. Belkide bebekten önce oturması gereken şeyler vardır
Yumurtlama gününde diretirseniz daha çok stres yaparlar. Eşim çok anlayışlı biri olduğu halde yumurtlama günlerinde baskı yapınca delleniyordu. Farkettim nerde hata yaptığımı. Ovülasyon yapmaya da gün aşırı hatta her gün ilişkiye de devam ettim ama kesinlikle yumurtlamam olduğu günü söylemedim. O da sormadı zaten. Çok geçmeden hamile olduğumu öğrendim. Stres erkekte sperm kalitesini olumsuz etkiliyor. Psikolojik olaraktan isteksizlik sertleşememe gibi sorunlar ortaya çıkarabiliyor.

Bizim ilişkimiz zaten gün aşırı ama sorun içime değilde dışarıya boşalması. Bende bu sefer içime dediğim zaman tamam deyip te boşalmaması. Yani biraz garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…