• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin Hormonu

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kızlar 2,5 aydır adet göremediğimden dolayı dün doktora gittim ve bana tarlusal verdi. Adetinin 3.günü gel bazı testler yapıcaz dedi. Bu testlerden biri de 'prolaktin'_? Bunu çok duydum ama ne anlama geldiğini, prolaktin yüksek çıkarsa ne anlama geldiğini bilen bana bilgi verebilecek olan var mıdır_?

Kızlar 2,5 aydır adet göremediğimden dolayı dün doktora gittim ve bana tarlusal verdi. Adetinin 3.günü gel bazı testler yapıcaz dedi. Bu testlerden biri de 'prolaktin'_? Bunu çok duydum ama ne anlama geldiğini, prolaktin yüksek çıkarsa ne anlama geldiğini bilen bana bilgi verebilecek olan var mıdır_?

Bende adetin 3. günü yaptırdım canm. prolaktin süt hormonu. Doktorun sana detaylı acıklar zaten. Bende adet görmem 1 ay 2 ay ama sonuclarım iyiymiş. Doktor ilaç vermicem gerek yok dedi..

Gecmis olsun. Prolaktin sut yapici hormon. Yuksek olmasi gebeligi zorlastiriyor ama yumurtaliklari calistirmaya yarayan ilaclarla duzeltilebiliyor. Adet duzensizligi ve memeden sut gelmesi gibi seylere neden oluyor.

Regl doneminde muhtemelen diger hormonlarina bakilacak. Bende de oncelikle prolaktin yuksek cikmisti sonra yapilan diger testlerle pko oldugum ortaya cikti. Dogum kontrol hapi kullaniyorum.

Gecmis olsun. Prolaktin sut yapici hormon. Yuksek olmasi gebeligi zorlastiriyor ama yumurtaliklari calistirmaya yarayan ilaclarla duzeltilebiliyor. Adet duzensizligi ve memeden sut gelmesi gibi seylere neden oluyor.

Regl doneminde muhtemelen diger hormonlarina bakilacak. Bende de oncelikle prolaktin yuksek cikmisti sonra yapilan diger testlerle pko oldugum ortaya cikti. Dogum kontrol hapi kullaniyorum.

Canm senın fsh lh kaçtı hatrlıomusun?? Benim adetlerim çok düzensiz doktora sordum pko myum diye ama hayır dedi.

Canm senın fsh lh kaçtı hatrlıomusun?? Benim adetlerim çok düzensiz doktora sordum pko myum diye ama hayır dedi.

Fsh 10.88
lh 17.89

Lh ye bakip da yüksek dedi bu en son testim ilk testimde 14 du düşünün hap kullandigim halde nasıl yukselmis. 7 olmasi gerekiyor dedi doktorum seninki kacti ki?

Bu arada ben hic adet düzensizliği yasamadim o da ilginc değil mi?

canım prolaktin kadında adet döngüsünü düzenleyen hamilelik ve sonrasında süt üretimini sağlayan hormondur
fazla olursa hamile kalmayı önleyebilir
ama hiç korkma bunları düzenleyen ilaç tedavisi var

Canım geçmiş olsun fsh lh ve prolaktin hipofiz bezinden salgılanır

Prolaktin süt salgılayıcı hormondur Prolaktin hormonun yüksek seviyede olması adet düzensizliğine yol açar.
FSH ve LH hormanları yumurta üretiminde önemlidir Bu hormon degerlerinin 10 un altında olması normal kabul edilir .
Bu hormanların fazla seviyede olması hamile kalmanı engeller...

Son düzenleme:
bende adet düzensizliği sebebiyle doktora gittiğimde testler yapıldı. prolaktin yüksek çıkmıştı. dostinex verdi yaklaşık 4-5 ay kullandım bir de yanında adet düzenleyici duphaston verdi 2 hafta önce tekrar test yaptrıdım çok şükür normal değerlere inmiş. ilaç tedavileriyle düzelebilecek bir sorun. ama tabi baştan önlem alınması gerekir.

hmmmmmmmm çok tşk.ederim kızlar daha önce gitmediğim için şimdi kendi kedime kızıyorumm :S

Back