• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Prolaktin hormonu gebelige engel mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bensusek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
95
19
88
24
Kızlar merhaba prolaktin hormonum 36 ya çıkmıs herhangi bir sorun görmediler mr da fakat prolaktin hormonunun fazla cıkması gebe kalmamama engel bir durum mu ? Yumurtlama günümde ilişkim oldu fakat kalabilir miyim hiç bilmiyorum bilgide alamadım ?

Değeriniz çok yüksek olmasa da yine de engel olabilecek Bi değerde diye düşünüyorum. Çünkü tahlillerde 23-24 bandı da isteniyor.
Size düşmesi için bir ilaç yazdılar mı?

Yok hayır herhangi bir ilaç yazmadılar . 3 ay içerisinde takip edelim tekrar görüşelim dendi fakat ben tedirginim

merhabalar, benim de prolaktin hormonum 30 ama çok yüksek olmadığı için hiçbir doktor sorun görmedi. keza ben 6-7 farklı doktora gittim. en son ben çok çok ısrar edince dostinex verdi doktorum. onu kullandım, değer 1'e düştü. ilaç bitince 17'ye yükselmişti. doktor bir daha da tahlili gerekli görmedi, ilacı da bir daha kullanmadım. bu anlattıklarım ekim-kasım arasıydı. bir de benim tüp bebek doktoru akrabam var, ona da göstermiştim ve bana şunu söyledi "saçmalama, bu değer mi yüksek? 200lerle hamile kalan insanlar biliyorum ben" bu cümleden sonra ben de takmadım.

bu arada ben bekarken hipofiz bezinde adenom (yani iyi huylu tümör) çıkmıştı. hiçbir ilaç kullanmadan, kendiliğinden eridi kayboldu. sadece 2 yılda 1 kez ilaçlı mr çekiliyordum. o zaman bile ilaç kullanmamıştım. bence endişe etmeyin. geçmiş olsun. 🎈

Kızlar merhaba prolaktin hormonum 36 ya çıkmıs herhangi bir sorun görmediler mr da fakat prolaktin hormonunun fazla cıkması gebe kalmamama engel bir durum mu ? Yumurtlama günümde ilişkim oldu fakat kalabilir miyim hiç bilmiyorum bilgide alamadım ?
Prolaktin süt hormonudur yüksek çıkınca vücut gebelik varmış gibi yada emziriyormuş gibi yükselir ve çok yüksek olduğunda gebeliğe engel diye biliyorum ama yinede iyi bir kadın doğum cuya görünmeni tavsiye ederim ona göre seni yönlendirir hayırlısı olur inşallah...

3 ay uzun bir sure. Benim prolaktinim 35 ti. 1 yila yakin gebelik olusmayinca hormon tahlili yaptırdıgimda ogrendim. Endokrinolog 15 gun sonra kontrol istedi 50li bisey cikti, bir 15 gun sonra tekrar istedi 80 lerde cikti. Bu kadar kisa surede cikinca hipofiz adenomundan suphelendi mr cektirdim cok sukur temiz cikti. Prolaktin ayni zamanda stresle de yukseliyor. 3 ay beklemeyin beklerken daha da cikabilir. 25 ustu gebelige engel olusturabiliyor.

Te
merhabalar, benim de prolaktin hormonum 30 ama çok yüksek olmadığı için hiçbir doktor sorun görmedi. keza ben 6-7 farklı doktora gittim. en son ben çok çok ısrar edince dostinex verdi doktorum. onu kullandım, değer 1'e düştü. ilaç bitince 17'ye yükselmişti. doktor bir daha da tahlili gerekli görmedi, ilacı da bir daha kullanmadım. bu anlattıklarım ekim-kasım arasıydı. bir de benim tüp bebek doktoru akrabam var, ona da göstermiştim ve bana şunu söyledi "saçmalama, bu değer mi yüksek? 200lerle hamile kalan insanlar biliyorum ben" bu cümleden sonra ben de takmadım.

bu arada ben bekarken hipofiz bezinde adenom (yani iyi huylu tümör) çıkmıştı. hiçbir ilaç kullanmadan, kendiliğinden eridi kayboldu. sadece 2 yılda 1 kez ilaçlı mr çekiliyordum. o zaman bile ilaç kullanmamıştım. bence endişe etmeyin. geçmiş olsun. 🎈
ederim biraz olsun rahatladım 🙏🏼

Tesekkür ederim biraz olsun rahatladım 🙏🏼

Back