• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

prolaktin değerim çok mu yüksek bakar mısınız lütfen

hayatbeninedenyoruyosun

Madem çok günah oyunu sen bozuyosun.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2022
1.257
1.143
63
merhaba bugün devlet hastanesinde hormon testlerimi verdim. adetin 3. günündeyim.
Bakılan değerleri ekledim aşağıya yüksek mi sizce prolaktin nasıl düzene girer benim göğüslerimden hep süt geliyor sıkınca

birde estradiol düşük geldi sanırım 30 yazıyor internette alt sınırı benim sonucum 34. yükselmesi için tedavi var mı acaba

Eklentiler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    62,2 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Kesinlikle çok yüksek değil, sınırın çok az üstünde. Doktorunuza gösterdiyseniz muhtemelen tekrarlamanızı istemiştir. Testten önceki gece ilişki olduysa etkilemiş olabilir, yiyecekler vs. de etkilemiş olabilir. Tekrarlamanızı öneririm, değer ne çok fazla çıkmaz muhtemelen ama ilaçla da kolayca düşer stres yapmayın 🤗

Kesinlikle çok yüksek değil, sınırın çok az üstünde. Doktorunuza gösterdiyseniz muhtemelen tekrarlamanızı istemiştir. Testten önceki gece ilişki olduysa etkilemiş olabilir, yiyecekler vs. de etkilemiş olabilir. Tekrarlamanızı öneririm, değer ne çok fazla çıkmaz muhtemelen ama ilaçla da kolayca düşer stres yapmayın 🤗
Bir önceki gece ilişki olmadı Çünkü adetliyim bu testleri de bugün verdim Daha yeni çıktı sonucu adetimin 3 günü bugün Ama sabah kahvaltı yapıp gitmiştim dediğiniz gibi olabilir Bir de bakılması gereken hormon testlerin içinde başka Neler oluyordu biliyor musunuz Çünkü doktorun yazdığı kağıtta 6-7 tane test vardı burada sadece 4 tane teste bakılmış onlarda tiroidler.

Deblet hastanesinde muayene oldum 2 hafta once adet olunca gelmemi soyledi o doktorda bugun yokmus baska doktora kayit actilar. Bu doktorun asistanina kağıdı gösterdim yapilacakntestlerin yazılı olduğu kagidi ama hunlari girmis sadece

Bence normal. Belkide regl dönemi diye bı tık fazla çıkmıştır. Benimde öyle çıkmıştı ve doktorum sorun yok demişti sanki öyle hatırlıyorum

Bence normal. Belkide regl dönemi diye bı tık fazla çıkmıştır. Benimde öyle çıkmıştı ve doktorum sorun yok demişti sanki öyle hatırlıyorum
anladım teşekkür ederim. peki göğüslerden süt gelmesi durumu prolaktinle alakali diye biliyorum bu şekilde gebe kalınabilir mi

merhaba bugün devlet hastanesinde hormon testlerimi verdim. adetin 3. günündeyim doktorum amh vs birsürü test istedi ama st3-st4-tsh ve prolaktin bakmışlar sadece doktor benden amh fsh lh estradiol da istemişti devlet hasanesinde verdim ve bu defa giriş yapan sekreter kağıdı göstermeme rağmen onları girmemiş.
Bakılan değerleri ekledim aşağıya yüksek mi sizce prolaktin nasıl düzene girer benim göğüslerimden hep süt geliyor sıkınca
Yuksek sayilmaz , Süt yapan şeyler yemeyin ya da azaltın, yeşillik,kuru incir gibi şeyler, dar sutyen giymek bile artırıyor. Benim degerim 60 di ona rağmen Dr ilaç önermedi, sadece yediğime ictigime dikkat ettim , sonra kendi düşmeye başladı, hamile kalmadan 1 ay önce de 40 çıkmıştı

Yuksek sayilmaz , Süt yapan şeyler yemeyin ya da azaltın, yeşillik,kuru incir gibi şeyler, dar sutyen giymek bile artırıyor. Benim degerim 60 di ona rağmen Dr ilaç önermedi, sadece yediğime ictigime dikkat ettim , sonra kendi düşmeye başladı, hamile kalmadan 1 ay önce de 40 çıkmıştı
Sonradan ilac kullandınız mı benimde 38lerde ilaç yazdi

anladım teşekkür ederim. peki göğüslerden süt gelmesi durumu prolaktinle alakali diye biliyorum bu şekilde gebe kalınabilir mi
Yüksek prolaktin gebe kalma olasılığını düşürse de gebe kalmaya engel değil. Bir sürü kadın da emzirirken hamile kalabiliyor mesela. Göğüslerden hamilelik dışı süt gelmesi prolaktin hormonu ile ilgili ama sizin değeriniz çok yüksek değil. Sınırın çok az üstünde. Sadece elinizle sıktığınızda gelen bir miktarcık süt ise çok önemsenmez. Ama hamilelik-emzirme dışında sıkmadan da geliyor ise sakıncalı olabiliyor. Yediklerinize dikkat ederseniz inşallah o fazlalık da normale döner.

Şöyle söyleyeyim ilacı kullanırken o ay mutlaka korunun. Hamile kalınıyor ama maalesef çoğu insanın düşükle sonuçlanmış. Hormonum düştükten sonra ilk kez bu ay denedik bakalım hamile miyim :) daha var adet günüme
Öyle mi bilmiyordum canım inşallah çift çizgiyi görürsün doktorum adetin birinci günü kullanmaya başla demisti

ben geçen ay çok kuru incir yedim severim kuru inciri hatta üşüttüm kuru incir süt bal bız bız yaptım içtim

diğer sonuçlarımı da buldum normal sanırım hepsi internetten ortalama değerlerine baktım da bir tek prolaktin oda sınırda sanırım yediklerime biraz dikkat edeyim bu ay.

Eklentiler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    62,2 KB · Görüntüleme: 135
merhaba bugün devlet hastanesinde hormon testlerimi verdim. adetin 3. günündeyim doktorum amh vs birsürü test istedi ama st3-st4-tsh ve prolaktin bakmışlar sadece doktor benden amh fsh lh estradiol da istemişti devlet hasanesinde verdim ve bu defa giriş yapan sekreter kağıdı göstermeme rağmen onları girmemiş.
Yoo değil stresten falan çıkmıştır panik yapmayın. Benim 200 lerdeydi. Süt geliyorsa endokrin bölümüne gidin ilaç verir hemen düşüyor.

Back