• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin 35,5 civarında olanlar bakabilirmi lütfen.

prolaktinim 35 ilk kes ölctürdüm ama mide bulantilarim var adet günüm bugun bakalim acaba hamile kalmis olabilirmiyim ? böyle bir degerle kalinirmi onuda bilmiyorumda :(

prolaktinim 35 ilk kes ölctürdüm ama mide bulantilarim var adet günüm bugun bakalim acaba hamile kalmis olabilirmiyim ? böyle bir degerle kalinirmi onuda bilmiyorumda :(

evet canim. icini ferah tut. ben dusuklerim sebebiyle doktora gittigimde prolaktin testi de yaptirmami istemisti. yaptirdim biraz yuksek cikti. doktor ikinciye tekrar istedi cunku o hormon cok cabuk artip dusebiliyormus. garanti olsun emin olalim dedi. yaptirdim ve daha yuksek cikti. 47 falandi galiba. tam emin degilim raporlar doktorda galiba bulamadim. neyse, sonra beni alaninda uzman, arastirmaci bir doktora gonderdi. normalde bu hormon dusuk yapmaz, cok da yuksek degil, gene de sen o uzmana git, ayrintili bi baksin dedi.
gittim
bana sorular sordu, son zamanlarda kilo aldin mi, vucudunda bazi degisiklikler oldu mu falan diye sordu.. hersey normaldi.. doktor daha inceleme geregi duymadan acikladi, senin degerin cok abartili degil, dusuk zaten yapmaz. normalde hamileligi engeller ama seninki engelleyecek kadar yuksek degil dedi. oylece gonderdi...
yani o deger hamileligi engelleyecek bir deger degil..
o hormon normalde hamileligin 2. ayinda yukselmeye baslar. ama cok bebek istiyorsan psikolojik olarak yukselmis olabilir. bu da biliyosun engelleyebilir. kafani rahat tut. takma hic. cok yuksek degil degerin. benimki daha yuksekti ama hamile kalabildim...

evet canim. icini ferah tut. ben dusuklerim sebebiyle doktora gittigimde prolaktin testi de yaptirmami istemisti. yaptirdim biraz yuksek cikti. doktor ikinciye tekrar istedi cunku o hormon cok cabuk artip dusebiliyormus. garanti olsun emin olalim dedi. yaptirdim ve daha yuksek cikti. 47 falandi galiba. tam emin degilim raporlar doktorda galiba bulamadim. neyse, sonra beni alaninda uzman, arastirmaci bir doktora gonderdi. normalde bu hormon dusuk yapmaz, cok da yuksek degil, gene de sen o uzmana git, ayrintili bi baksin dedi.
gittim
bana sorular sordu, son zamanlarda kilo aldin mi, vucudunda bazi degisiklikler oldu mu falan diye sordu.. hersey normaldi.. doktor daha inceleme geregi duymadan acikladi, senin degerin cok abartili degil, dusuk zaten yapmaz. normalde hamileligi engeller ama seninki engelleyecek kadar yuksek degil dedi. oylece gonderdi...
yani o deger hamileligi engelleyecek bir deger degil..
o hormon normalde hamileligin 2. ayinda yukselmeye baslar. ama cok bebek istiyorsan psikolojik olarak yukselmis olabilir. bu da biliyosun engelleyebilir. kafani rahat tut. takma hic. cok yuksek degil degerin. benimki daha yuksekti ama hamile kalabildim...

canimmm gercekten cok tesekkür ederim .. bu soruma uzun zamandir cvp ariyordum..sen verdin sonunda , yasamis bir örnek olarak..umarim dedigin gibi engel deildir ve kalmisimdir, deilsemde en kisa zamanda tüm isteyenlerede tabiki :)
sanada yasadigin kayiptan dolayi cok büyük gecmis olsun..
insallah hersey gönlünce olur..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar benimde prolaktinim 80 çıktı dostinex başladım 5 günde 1 içiyorum doktor beyin cerrahına yönlendirdi mr çekildi daha almadım sonucumu bende bebek istiyorum dostinex buna engelmi acaba?

Kızlar merhaba, bu sıteden okuduğum kadarıyla prolaktinim fazla ama öyle çok çok ta fazla değil.
Yoğun çalıştığım için doktoruma gidemiyorum ve telefondada ilaç vermiyor. biliyorum ki Dostinex verecek.
bu gun aksam nobetçi olduğunu öğrenmiştim ve sevindim akşam iş çıkısı giderim diye, ama şimdi teyit almak için hastaneyi aradığımda dengesiz bir danışma memuru çıktı. Aylin hn şu anda yok ve akşam gelirmi belli olmazzz dedi,tam anlamıyla uyuz oldum. neyse bu başka konu.
kızlar size sorum 35,5 civarında prolaktin çıktığı zaman dr size tam olarak ne dedi? dostınex haftada 2 kere alınıyormuş sanırım? ne zman başlayıp ne zaman bıraktınız? reglinizin kaçıncı günü başladınız ilaca? ve bunun sonucunda bebeğiniz oldumu?
lütfen bana yardımcı olun. en azından zaman bulup doktorumu değiştirinceye kadar,zaman kaybetmeden ilacı kendim alıp başlamak istiyorum.
açıkça söylemek gerekirse şu ana kadar gittiğim dr lardan bu sitedeki kadar bilgi alamadım. tabi hepsini aynı kefeye koyamayız ama maalesef bana denk gelemedi demekki. acilen ilaca başlamak istiyorum. lütfen kullanım bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler ...:kahve:

Benim de hiperprolaktinemim var ve dostinex içiyorum.İçmediğimde 80 e falan çıkıyo ama ben bile haftada bir defa ve yarım olarak içiyorum.Bu işin uzmanı endokrinoloji uzmanlarıdır kadın doğumcular değil..kadın doğumcular herkese haftada 2 diyor geçiyor..
Doktorum dememesine rağmen araştırdım hipofiz MR'ı çekindim ve hipofiz adenomum olduğunu öğrendim.Devamlı prolaktini yükselenler bu MR'ı muhakkak çektirmeliler...

kızlar benimde prolaktinim 80 çıktı dostinex başladım 5 günde 1 içiyorum doktor beyin cerrahına yönlendirdi mr çekildi daha almadım sonucumu bende bebek istiyorum dostinex buna engelmi acaba?

canim bu ilaci ictiginde korunman lazim..cünkü bu düsüge sebeb olurmus..bunu kullanmayi bitirdikten bi ay sonra korunmayi birakin cünkü vucuttan anca atiyormus kendini..

pardorel diye ilac varmis sanirim doktorlar bebek düsünülmesi durumunda onu veriyormus..bebege zarari yokmus

Bendede prolaktin vardi
dr sebebi stres,kafaya cok takiyosun bebegi dedi.,..dedikten 1 ay sonra hicc birsey dusunmedim ve hamile kaldim,,,cabuk inip cikan bi hormon biraz kaygisiz olursak yeneriz emin olun!
:hulya::hulya::hulya:kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

canimmm gercekten cok tesekkür ederim .. bu soruma uzun zamandir cvp ariyordum..sen verdin sonunda , yasamis bir örnek olarak..umarim dedigin gibi engel deildir ve kalmisimdir, deilsemde en kisa zamanda tüm isteyenlerede tabiki :)
sanada yasadigin kayiptan dolayi cok büyük gecmis olsun..
insallah hersey gönlünce olur..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

rica ederim. hersey kafaya takmaktan oluyor. calismiyorsan kendine hobi edinmen iyi olur. ya da hep gez, alisveris merkezlerine git bol bol. yorul sonra hemen uyu. :)
gerci insallah bu ay adet olmazsin da mujdeli haberi duyurursun. :CüvCüv: allah herkese saglikli, hayirli bebekler nasib etsin...

Back