Proktokolit, psikolojim. Yardım istiyorum

Bestblondie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2015
653
606
Merhaba, daha önce de konu açmıştım. Benim kızımın bağırsak tepkili alerjisi var. Bacaklarında hafif cilt kuruluğu dışında egzama ve kusma hiç olmadı. Serüveni 4 aylıkken başladı. Gastroenterolojiye götürdüm. Diyet önermedi az tüket dedi önce. Ama benim bebeğimde huzursuzluk ta oluyordu. Ve Ben çok katı bir diyet yaptım. Geçsin hemen bitsin istedim. Sonra 9 aylık olanaa kadar tek tek diyet açtım kendimde. Onunda dışkısı bayaa düzelmişti. Hatta KKK aşısı yaptırdım. Yoğurt ve Peynir denedim ona. Çok iştahsız bir bebek. Tadımlık yediği için olsa gerek hiç dokunmadı. Biz artık bitiyor diye sevindik.

11 aylık oldu AMAAAA 3 Haftadır aralıklarla yine ishal oluyor. Kaka tahlilinde hiçbir enfeksiyon yok. Batın ultrasonda bagırsakları normal. Kan tahlilleri temiz. Demir eksikliği vardı duzelmiş. Kandan alerji çıkmadı. Sonuç olarak alerjisi tetiklenmiş görünüyor.

Tekrar gastroenteroloji ile görüştüm. Kusma egzama huzursuzluk yoksa diyet yapma dedi. Ama çocuk ishal dönemlerinde emdiği gibi karnı guruldayıp ishal yapıyor. Önce yeşil yapıyor sonra sarıya dönüyor. Bazen kan da geliyor. Ama ishaller yüzünden Makat çatlağı açılmış. Kan nereden geliyor bilmiyorum.

Ben böyle bir yere de gidemem. Çocuk pişik oluyor. Sürekli bez değişimi yapıp berbat dışkılarla karşılaşmaktan çok yoruldum. Bunu benim sütüm yapıyor. Mesela azıcık sebze çorbası içiyor (çok iştahsız). Hiç sıkıntı yok. Ama beni emmesiyle başlıyor bagırsakları ötmeye.
Alerji maması denedim tadı iğrenç hiç içemedi. Tekrar diyet yapsam sütümün besin değeri düşüyor ve zaten büyümesi çok yavaşladı. Bir şey yemediğinden ötürü.
Sizlerden yardım istiyorum. Ben ne yapabilirim?

Bu bela yapıştı kaldı üstümüze. Düzgün yemek yese memeyi kesicem. Ama yemediğinden hep memede. Artık bıktım. Biliyorum çok beter hastalıklar var. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama bu da kolay değil. Çare bulamıyorum. Korkuyorum büyüme geriliği olacak ya da başka şey çıkacak diye.

Sizlerden yardım istiyorum.
Not:düzenli probiyotik veriyorum.

X