• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PROKISTIK OVER

Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim o kadar ilgisizdi ki bende bu yüzden hastalıkla ilili hiç bir şeyi idrak edemedim . Ultrasonla baktı pco görüntüsü var dedi hemde iki yumurtalikta da daha önceleri hormon testi yaptırdığım oldu ultrasonla bakildi hic duymamiştım böyle bi şey ve sonuçlara gayet normal dendi bi anda olmadı ya bu sorun bende . doktor bana sormadı bile adet oluyor musun veya düzenin nasıl ? ilaçlara gelince kullanmadım önce bi kürleri denemek istiyorum ve seninde dediğin gibi Canımmm bir daha yaptırmayı düşünüyorum dediğin gibi
bi de ilaçlarla beraber kür yapmamı bana doktorum önermedi. zaten kullandığımız ilaçlar hormonları manipüle ediyo bu kürler de aynı şekilde. ikisini karıştırma dedi.sen de doktoruna danış istersen.

Peki kullanıyor musun ilaçlarını ? Nasıl bir yol izliyorsun? Regl de bir düzensizlik var mı kullanmaktan yana değilim ben çünkü regl düzenli olduğu için doğum kont. hapları olan düzeni de bozmasın
doğum kontrol hapları düzenini bozmaz hormonlarını düzene sokar aksine. bana bekarlığımda hep doğum kontrol hapı veriyodu doktorlar ben insanların cahilce yorumlarından dolayı (kullanma sonra çocuğun olmaz gibi ) kullanmamıştım. ama şimdi araştırıp sonuçlarını öğrendikten sonra en baştan kullanmadığıma pişmanım.

doğum kontrol hapları düzenini bozmaz hormonlarını düzene sokar aksine. bana bekarlığımda hep doğum kontrol hapı veriyodu doktorlar ben insanların cahilce yorumlarından dolayı (kullanma sonra çocuğun olmaz gibi ) kullanmamıştım. ama şimdi araştırıp sonuçlarını öğrendikten sonra en baştan kullanmadığıma pişmanım.
Bizim insanlarimiz neden böyle bilmiyorum..bende genc kizligimda hep dogum kontrol hapi kulladim pcolu oldugum icin ve adet olmadigim icin.ayni seyleri banada soyledirler hep.yok yumurtalari tembellestiriyomus yok cocugum olmazmis....duymaktan bikmistim artik..ama ben cok şükür hep kullandim.hatta evlendim cocuk tedavisine basladim.doktoruma soyledim bunu.iyiki kullanmissin daha kötü olurdu dedi.elinden geleni yapmissin dedi.o yüzden kimseyi kafaya takmayalim duymayalim.simdide daha niye cocuk yapmiyosun sorulariyla karsilasiyorum.insani cok bunaltiyolar..kimseyede anlatamiyosun.

Bizim insanlarimiz neden böyle bilmiyorum..bende genc kizligimda hep dogum kontrol hapi kulladim pcolu oldugum icin ve adet olmadigim icin.ayni seyleri banada soyledirler hep.yok yumurtalari tembellestiriyomus yok cocugum olmazmis....duymaktan bikmistim artik..ama ben cok şükür hep kullandim.hatta evlendim cocuk tedavisine basladim.doktoruma soyledim bunu.iyiki kullanmissin daha kötü olurdu dedi.elinden geleni yapmissin dedi.o yüzden kimseyi kafaya takmayalim duymayalim.simdide daha niye cocuk yapmiyosun sorulariyla karsilasiyorum.insani cok bunaltiyolar..kimseyede anlatamiyosun.

evet Allah göstermesin ama çok uzun süre tedavi görmemiş yumurtalarını hiç atamamış kadınlarda rahim kanseri riski bile oluyomuş ilerde. ben bunu da öğrenince hem kendime hem de beni yeterince bilgilendirmemiş bütün doktorlara daha da çok kızdım :silah::sopa:

evet Allah göstermesin ama çok uzun süre tedavi görmemiş yumurtalarını hiç atamamış kadınlarda rahim kanseri riski bile oluyomuş ilerde. ben bunu da öğrenince hem kendime hem de beni yeterince bilgilendirmemiş bütün doktorlara daha da çok kızdım :silah::sopa:
Haklisin canim.mesela bekarken bi cok doktora gitmistim mesela bu sorun icin.icimiz rahatlasin diye sırf.hep sorardik ilerde evlendigi zaman bebek konusunda bi sikinti olurmu diye.hepside ayni seyi soylerdi.hic bi sorun olmaz,tedavisi en kolay rahatsizlik,bebek sıkıntı olsa bile caresi cok kolay...falanda filan...biride demediki ilerde sorun olabilir evlendigi zaman hemen tedaviye baslasin demedi.doktorlara guvendim 2 yil bebek dusunmedim.simdide uğraş dur...

Peki soğan kürü veya testere dişli aslan pencesi hakkında bi yorumunuz olacak mı bana sizce kür denemeli miyim ? Yoksa ilaçlarımi mı içmeliyim ?
canım bendede tipik pco var dedi dr herşeyim normal ama pco var..adetlerim korunmayı bıraktıktan sonra geç olmaya başamıştı soğan kürü yaptım o ay ve sonraki aylar düzene girdi hala düzenli ve prolaktinim 54 dü aslan pançesi çayı içtim hergün bir bardak 12 ye düştü ve hala normal değerinde bence denemelisin kaybedicek bişeyin yok sonuçta..ayrıca ben bilmeden incir kürü yaptım oysa incir parolaktini yükseltirmiş sonucum tavan yapmıştı neyse çayla düştü tekrar..prolaktini yüksek olanlar incir üzüm soda çok az miktarda tüketmeliler..

bende pkoluyum miyomlarım var ameliyat olucam doktor ve hastane araştırıyorum bende c.perçemi aslan pençsi soğan kürü vs uyguladım hiç işse yaramadı hatta daha dabüyüdü bunlarla uğraşma bilip bilmeden doktora git gerekeni yaparlar

Back