Gebeliğe Hazırlık PROGESTERONUM MU DÜŞÜK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sementha1

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
68
27
8
33
Arkadaşlar selam. ben yıllardır korunmuyor olmama rağmen çocuk sahibi olamadım. özel olsun devlet olsun her yere gittim. şehir hastanesinde aşılama da yapıldı tutmadı. çalışan olunca sürekli hastaneye de gitmesi zor oluyor malum (çocuk istemiyle gidince ayda ortalama 3-4 gün hastaneye gitmek gerekiyor). doktorlar da hamile kalmamanın bir sebebi yok diyor. instagramdan bi doktora denk geldim. progesteronla ilgili birşeyler söylüyordu. değerlerimi paylaşıyorum sizinle. bence düşük yani ve hiçbir doktor bana bununla ilgili birşey söylemedi. hatta birşeyin yok falan dediler. çok yoğun kanama, pms döneminde müthiş bir öfke(asla kontrol edemiyorum her geçen yıl artıyor), myom, regl öncesi ve sonrası günler süren lekelenme gibi sorunlarım var. bunun myom, progesteron düşüklüğü ve östrojen baskınlığından olduğunu duydum. sağolsun doktorlar bunları düzenlemek yerine direkt çocuk odaklı bakıyor ve sözde sorunum olmadığı için aşılamaya yönlendiriyor(doktorlarla bu sorunlarımı paylaşıyorum). şehir hastanesinde her gittiğimde başka doktora denk geliniyor ve birine sorunlarını baştan aşağı anlatıyorsun bi sonraki aya tekrar bakalım diyor. her birinin bi kere ötelemesi git gel yıllarımı aldı. bir sorunum varsa onun düzeltilmesi gerekmez mi. bilgisi olan yazabilir mi. ben doktora gitmekten de bıktım çocuktan da vazgeçicem heralde artık.

Eklentiler

• Adsız.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 17
Merhabalar,
Sizinle ayni durumdayim... Hic bir sorunum yok sadece progesteron hormonum yukselmiyor. 6-7 aydir her ay yaptiriyorum hep 1,40 1,50 1,55 yani bu civarda. Bunu artirmak icin doktorum Duphaston ilacina baslatti ama onun da faydasını gormuyorum. Sadece adetim duzene girdi. Doktoruma sordugumda ise progesteron cok ta buyuk sorun degil gebelik icin dedi. Diger degerlerin guzel cunki. Onemli olan e2 mis neymis ona bakiyorlar. Ama ben bunu bayagi kafama takmisim. Ve bende asiri stress ruh degisikligi yapiyor bu hormonun dusuklugu. Cinsel isteksizlik de yaratmis ayni zamanda.
Hee bir de kilom normal olsa da 4 kilo zayifla dedi. Zayiflarsan hemen artarmis ..

Internetten arastirin progesteron agirli besinler tuketin. Kilonuz varsa zayiflayin, zayifsaniz spor yuruyus yapin. En onemlisi de stresden yzak durun

zayıflarsanız e2 mi artarmış progesteron mu

Evet benim de 4 yıldır olmuyor ve progesteronum sizin ki gibi düşük çıkıyor. Aşılama zamanı size progesteron için fitil vermediler mi

Evet e2 de önemli ama progesteron da önemli aslında. Progesteron seviyeleri düşük olduğunda, döllenmiş yumurtanın gelişmesi ve büyümesi daha zordur. Bu nedenle hamilelik gerçekleşmeyebilir. Düşük progesteron seviyesi adet görmeme, düşük riski ve zayıf yumurtalık fonksiyonuna neden olabilir. Diyor internette de zaten nasıl çok önmeli değil diyorlar anlamıyorum. Şuan aşılama sürecindeyim ve aşılama sonrası direk progesteron artırmak için fitil verdiler hatta yeterli olmadığı durumda günlük iğne bile veriliyor çünkü döllenme kalitesi için önemli

Evet tabii dogrudur dedikleriniz progesteronla ilgili. Ben de sizin gibi o yuzden endiseliyim. 1 seneden fazladir deniyoruz olmuyor. Doktorum en son marta kadar da dene olmazsa asilama yapariz dedi. Ama doktorum da farkli ulkede ben de farkli ulkedeyim( o yuzden cok canimi skiyor bu surec. Siz kac yasindasiniz ve kac senedir deniyorsunuz? Bir de asilama nasil oluyor anlata bilir misunuz? Ben cok okudum ama pek anlayamadim sureci tam olarak(

Ben 3 4 yıldır uğraşıyorum geçen sen bir dış gebelik yaşadım 27 yaşındayım. Aşılama okadar kolay bi işlem ki adetin 3. Günü size uygun yumurta büyütmek için ilaca başlanıyor hap şeklimde kullanılırsa 5 gün iğne olursa da yumurtanın büyüme şekline göre yön çiziliyor bu sürede ilaç bitiminden bir kaç gün sonra yumurta ne kadar büyümüş diye kontrole gidiyorsunuz istenilen boyuta gelince çatlama iğnesi kullanıyorsunuz. Çatlama iğnesinden 36 satan sonra doktora tekrar gidiyorsunuz eşiniz sperm veriyor ve 1 2 saat sperm laboratuvar ortamında yıkanıyor en hızlı ve en iyi kaliteli olanlar toplanıyor. Bu süre dediğim gibi bir iki saat sürüyor bu süre zarfında sizden tuvalete sıkışmanız isteniyor sper hazır olunca vajinal muayene olur gibi sizi sandalyeye alıyor incecik bi aletle hazırlanan sperm Rahime bırakılıyor. 15 dakika masada yatıyorsunuz sonrası normal hayata dönüyorsunuz

Anladim cok tesekkur ederim bilgi icin.
Bunun icin progesteron degeri o zaman baz alinmiyor her halde yani dusuk de olsa size verilir gibi fitil ve hap veriyorlar

Rahim filmi çektirdiniz mi?

Asilamada bir de esimin sperm toplanilmasini da bilmiyordum. Sadece igyenle yumurta buyutecekler zann etmistim. Bu konuda cok cahilim)

Anladim cok tesekkur ederim bilgi icin.
Bunun icin progesteron degeri o zaman baz alinmiyor her halde yani dusuk de olsa size verilir gibi fitil ve hap veriyorlar
Evet evet geriye kalan herşeyi bütün hormonları doktor takip ediyor ona göre çözüm buluyor

Arkadaşlar burda biraz yanlış bir bilgi paylaşımı söz konusu. Progesteron elbette önemli bir hormon, fakat hamileliği tek başına sağlayan bir hormon değil. Vücut her yeni siklusta kendini gebelik için hazırlar. Bu da tamamen bağımsız şekilde fallop tüpünde döllenmiş olan yumurtanın rahime tutunmasını sağlar. Yani progesteron, embriyonun tutunması için önemli bir hormon. Ama öncesinde, embriyonun oluşması tamamen yumurta ve spermle alakalı. Zaten yumurtlama öncesi progesteron hormonunun düşük olması normal olan.

Yani progesteron dönem farketmeksizin tek başına hamileliği oluşturmaz. Progesteron oluşmuş hamileliğin sürdürülmesine yarar.

E2 yani estradiol, yumurtalarla alakalı bir hormon. Yumurta rezervi ve yumurta kalitesi hakkında bilgi veriyor. Döneme göre değerler değişiyor.

Yani sizin bir sene, iki sene gibi sürelerle hamile kalmaya çalışıp kalamamanızın sperm kalitesi düşüklüğü, yumurta rezervi azlığı, tüp tıkanıklığı, rahimde uygunsuzluk gibi sebepleri olabilir. Bu yüzden bir süre denemiş ama başarılı olamamışsanız rahim filmi çektirmeyi düşünebilirsiniz. Eşiniz sperm testi verebilir.

Yumurta kalitesi, rahim filmi ve sperm testi hepsine bakıldı. Aşılama sonrası da hiçbir ilaç verilmedi. Tüm değerler normaldi. Bir kere kimyasal oldu onda değerim çok yükselmedi bile. Tek başına bir kıymeti yoktur belki ama gebeliği devam ettirmekte büyük etkisi var sanırım.

Internetten arastirin progesteron agirli besinler tuketin. Kilonuz varsa zayiflayin, zayifsaniz spor yuruyus yapin. En onemlisi de stresden yzak durun
Zayıf değilim kilom da yok. Çok dengeli besleniyorum. Stres seviyesi dönem dönem değişken oluyor tabi ama geçmiş yıllara baktığımda hiç yükselmemiş progesteronum hep düşükmüş. Ben de soruyorum bilen varmı diye. Aşılama sonrası ilaç veriliyormuş progesteron desteği için bana hiçbirşey vermediler

Merhabalar,
Oncelikle twsekkurler bilgi icin.
Dediginiz tum testleri vermissiz. Esimin testlerine kadar. Ama hic bir sorun gözükmemekte. O yuzden progesterona bagladim.

ben progesteron fitil kullanıyorum diye kaç tane dr uyardı beni. kolay hamile kalırsın, bilgin olsun, dikkatli ol diye.
hamileliği kolaylaştırdığı doğru demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…