Gebeliğe Hazırlık Progesteronnn

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

SMMRR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2019
341
129
33
Arkadaşlar gebelikten şüphelenip bugün doktora giitim kan testi yaptık beta hcg:0,0 progesteron:11,29 çıktı. Ben progesteron hormonunun ne işe yaradığını internetten araştırdım ama anlamadım. Şimdi bu hormonun 11,29 olması yumurtlama mi mi gösteriyor yoksa yumurtlama tarihine az kaldığını mı lütfen biri beni aydınlastsn.

Progesteron, döllenmiş bir yumurtanın rahim duvarına yapışmasını veya tutunmasını sağlamak için rahim duvarını kalınlaştırmaya başlar. Diğer bir deyişle, rahim duvarını embriyonun gelişimi için, bir yatak gibi hazırlar. Fakat yumurta uygun süre içerisinde döllenmezse, vücut progesteron salgılamayı azaltır ve rahim duvarı parçalanarak atılır, yani adet kanaması olur.

Kısacası;
Bu hormon gebelerde (ilk trimesterda) yükselir.

Eger dongunun 21. Gunu veya civarinda yaptirdiycan yumurtladigina isaret ediyor. 6 kusur ustu yaklasik 1 hafta once yumurtlama gerceklesmis demek.

Yani ben o hormonun yükseldiği günü degerlendirirsem gebe kalma şansım artıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…