Progesteron

Tsk ederim canim, sürekli progesteron ve transfer arastirmasina girince kafam iyice karismisti
Olsun olur öyle kafa karışıklıkları normaldir. Sonuç olarak doktor iptal etmeyi mi öneriyor yoksa transferi yapalım mı diyor?

Olsun olur öyle kafa karışıklıkları normaldir. Sonuç olarak doktor iptal etmeyi mi öneriyor yoksa transferi yapalım mı diyor?
iptal etme taraftari ama benim baska ne sansim nede vaktim yok o yuzden illa istersen gel yapalim ama 15% tutma sansini dusurur

iptal etme taraftari ama benim baska ne sansim nede vaktim yok o yuzden illa istersen gel yapalim ama 15% tutma sansini dusurur
Neden başka şansınız ya da vaktiniz yok özel değilse

Cocuk konusundan bosanma asamasindaydik zaten yillardir cabaladigim icin, bu son diye esimle sozlesmistik
Hay Allah çok üzüldüm bu noktada en doğru karar sizlerin Allah yardımcınız olsun

Ben dün tekrar progesteron testi yaptirdim bugün sonuc geldi 16 ve transfere 3 gün var daha çokmu yüksek acaba

Ben dün tekrar progesteron testi yaptirdim bugün sonuc geldi 16 ve transfere 3 gün var daha çokmu yüksek acaba
Progesteron ilaçlarına ne zaman başlamıştın?

Progeston ilaçlarına başlamadan önceki değer maximum 1.5 olmalıymış, bu şekilde transfer yaparsak şansı yüzde 15 düşürür dedi
İnanki öncesindeki tahlili hiç hatirlamiyorum ama rahim kalınlığı çıktı için bı ay ertelendi ikinci ay ise transfer oldu transferden bı gün öncesinde de progesteron testi istemişti doktorum

RÂBBİM hepimize bize iyi olacak olanları nasip etsin, amin çokkk korkuyorum son denemem olacağı için

Kızlar merhaba çok merak ettiğim için sormak istiyorum. Tüp bebekte neden progesteron hormonu düşük olması gerekiyor, doğal gebeliklerde 10 üzeri olması sağlıklı yumurtlama olduğunun göstergesi ya tüp bebekte neden böyle?
İnşallah bebeklerinize kısa sürede kavuşursunuz

Nprmaş gebelikte sanırım söllenme aşaması falan olduğundan, embriyo transferi zaten gelişmiş olarak yerleştirildiği için sanırım

Canım şöyle ki; bizimki yapay dölleme olduğu için rahim kendini hazırlamıyor normal gebelikteki gibi. O yüzden tüp bebekte ilaçlarla birlikte progesteron hormonunun yükselmesi ve belirli bir seviye üzerinde olması gerekiyor embriyo konulabilmesi için.

Fakat işin handikapı şurda başlıyor; progesteron hormonu yumurtlamadan önce düşüktür ve yumurtlamadan sonra yükselir. Her ne kadar tüp bebek hastası olsak da bizler de her ay yumurtlamaya devam ediyoruz. Eğer bizim gibi tüp bebek sürecindeyken, progesteron ilaçlarına başlamadan önce progesteron değeri yükselirse, vücut o ay seçtiği başka bir yumurta için kendini hazırlıyor demektir. Yani dışardan konulan embriyoyu kabul etmeyecek (yüksek ihtimalle) anlamına gelir.

Bu yüzden de yumurtlama öncesi değerin düşük olduğu teyit edilir ve hemen akabinde progesteron ilaçlarına başlanır. Böylece transfer edilecek embriyo için günü gününe uyacak şekilde rahim hazırlanır.

Teşekkür ederim canım. Ben tedavi görmedim ama çocuk için gitmiştim benim 1.60 çıkmıştı progesteronum bana normal demişti ama normal miydi acaba 10 üzeri normal diye biliyordum. Sonra hamile kaldım ama 10. Haftada kaybettim malesef hamile kalmadan önceki ay 11.7 çıkmıştı progesteronum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…