Gebeliğe Hazırlık Progesteron Tahlili

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aschi

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
466
926
18
Herkese merhaba,
Adetimin 21. Günü tahlil yaptırdım.Biraz araştırdım ama kesin bir sonuca varamadım.Bir senedir bebek deniyoruz geçen sene bir kimyasal gebelik geçirdim sonrasında kontroller yapıldı ama sorun çıkmadı en son bu tahlili yaptık bugün.Doktorum da kesin konuşmadı adetimin üçüncü günü tekrar tahlil için gelmemi söyledi.
Anlayan varda lütfen yorumlayabilir mi her şey yolunda mı acaba değerlerim okuduğum kadarıyla çok iyi değil.Test sonucunu da koyuyorum ek olarak.
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
image.jpg

Herkese merhaba,
Adetimin 21. Günü tahlil yaptırdım.Biraz araştırdım ama kesin bir sonuca varamadım.Bir senedir bebek deniyoruz geçen sene bir kimyasal gebelik geçirdim sonrasında kontroller yapıldı ama sorun çıkmadı en son bu tahlili yaptık bugün.Doktorum da kesin konuşmadı adetimin üçüncü günü tekrar tahlil için gelmemi söyledi.
Anlayan varda lütfen yorumlayabilir mi her şey yolunda mı acaba değerlerim okuduğum kadarıyla çok iyi değil.Test sonucunu da koyuyorum ek olarak.
Eki Görüntüle 2190017
Progesteron erken yapılmış olabilir. O o kadar önemli değilde e2 aşırı yüksek. Bu değerde yumurta aşırı gelişerek deforme olur. Gebelik zor oluşur, oluşsa bile sağlıklı devam etmez. Ama belki adetliyken yaptırmadığın için farklı çıkmıştır. Yine de bu kadar yüksek çıkması pek normal değil

Progesteron erken yapılmış olabilir. O o kadar önemli değilde e2 aşırı yüksek. Bu değerde yumurta aşırı gelişerek deforme olur. Gebelik zor oluşur, oluşsa bile sağlıklı devam etmez.
Çok sağolun ya sağlıklı bir bilgi bulamadım bütün gün baktım doktor da fena değil diyip yolladı.Acaba kimyasal da ondan mı olmuştur?Düşürmek için ne yapabilirim bir bilginiz var mı?Bu arada test adetin 21. Günü yapıldı.Doktor adetin başlasın iki gün sonra gel tekrar test için dedi.

Çok sağolun ya sağlıklı bir bilgi bulamadım bütün gün baktım doktor da fena değil diyip yolladı.Acaba kimyasal da ondan mı olmuştur?Düşürmek için ne yapabilirim bir bilginiz var mı?Bu arada test adetin 21. Günü yapıldı.Doktor adetin başlasın iki gün sonra gel tekrar test için dedi.
Adet günü tahlil yaptır o daha kesin sonuç verir. Baktın yine yüksek hormon dengeleyici şeyler kullan. Hayıt suyu, aslan pençesi çayı gibi.

Herkese merhaba,
Eki Görüntüle 2190017
adetin başladığı günü de dahil ettin dimi canım?bende bugün verdim 21 eylüldü sat. o günden saydım ve bugün verdim.

adetin başladığı günü de dahil ettin dimi canım?bende bugün verdim 21 eylüldü sat. o günden saydım ve bugün verdim.

Evet canım burda arkadaş çok yüksek dedi bana ama doktor normal her şey klomen başlayalım dedi anlamadım

Progesteron 7,1
Estradiol 378

Sonra adetin üçüncü gününde tekrar test yaptık normal dedi

Progesteron 7,1
Estradiol 378

Sonra adetin üçüncü gününde tekrar test yaptık normal dedi
benim sonuç akşam üzeri çıkacak bakalım. .Allah büyük inşallah sağlıklı gebelikle ,sağlıklı bebişimiz olur.

3 aşılama 4 tüp denemiş birisi olarak söylüyorum.
Yumurtanız çatlamamış, bunuda progesteron değerinizin 10un altında olmasından anşıyoruz.
E2 değeriniz yüksek değil olgun folikül başına 200-400 arasında olması beklenir.
Bu değerlerke çatlamaya hazır 1 adet yumurtanız olabilir
Günlerinizi değerlendirin inşallah klomene gerek kalmadan gebelik oluşur
Bol şans :)

benim sonuç akşam üzeri çıkacak bakalım. .Allah büyük inşallah sağlıklı gebelikle ,sağlıklı bebişimiz olur.

Yumurtanız çatlamamış, bunuda progesteron değerinizin 10un altında olmasından anşıyoruz.
E2 değeriniz yüksek değil olgun folikül başına 200-400 arasında olması beklenir.
Çok teşekkür ederim:KK200:

benim 0.30 çıkmış sorun büyük gibi :( yarın kontrolüm var

folliküler faz <0,1-0,3
luteal faz 1,2-15,9
postmenapoz <0,1-0,2 diyo anlamadım yardımcı olur musun?

Progesteron mu 0.30 çıkmış?
bi tuhaflık var sanki 21 eylül de regl oldum adetin 21. günü test yaptır dedi doktor hesapladım 11 ekime denk geliyo. ben mi bi yanlışlık yaptım caba?

bi tuhaflık var sanki 21 eylül de regl oldum adetin 21. günü test yaptır dedi doktor hesapladım 11 ekime denk geliyo. ben mi bi yanlışlık yaptım caba?

Merhaba, yok aslında doktorlar da 21. gün istiyor progesteron tahlili. Benim son adet tarihim de 22 Eylül, yarın sabah da ben kan vereceğim. Belki laboratuvar kaynaklı bir hata olabilir mi?

Back