Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Progesteron hormonu eksikliği ?
- Konu Sahibi liva17
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 27 Şubat 2012
- 14.132
- 23.418
- 598
Kaçıncı gün yapıldı? Adet döngünüz nedir ?Merhabalar,
Doktor progesteron testi yaptı ve değerim 2.6 çıktı normali 10 olması gerekiyormuş bunun için tedavi uygulayacak ama sizlere sormak istiyorum bu tedaviden sonra gebelik oluşan var mı ?
Adetten sonra ki 24. gününde yapıldı ve regl tarihime 1 hafta varKaçıncı gün yapıldı? Adet döngünüz nedir ?
- 27 Şubat 2012
- 14.132
- 23.418
- 598
Şöyle ki; bu testi sadece 1 ay yaptıysa bu sonuca göre yumurtlamıyorsun demesi biraz saçma. Çünkü her ay sağlıklı yumurtlama olmaz. Bu ay düşük çıkar diğer ay yüksek çıkar birkaç ay üst üste bu değere bakıldığında sonuç hala düşükse o zaman bir tedavi yoluna gidilir. Progesteron hormonuna yumurtlamadan 1 hafta sonra bakılması en sağlıklı sonucu verir. Yani 14. Gün yumurtlama olmuştur misal 21. Günü bakılır. Kendi döngünüze göre bunu ayarlayabilirsiniz.Adetten sonra ki 24. gününde yapıldı ve regl tarihime 1 hafta var
- 6 Mart 2024
- 9.728
- 8.306
- 113
- 28
büyük ihtimalle yumurtalıkları uyarmak için klomen, femara gibi bir ilac başlayacak. progesteron döngü boyunca dalgalanan bir hormon. evet yumurtlama sağlıklı olmussa reglin 21.gününden sonra 10-15lerde olması istenir.
bu ay yumurtlamada bir sorun yasamış olabilirsiniz. hikayenizi de bilmiyoruz. genel olarak regl düzensizliğiniz varsa doktorunuz yumurtlama bozukluğundan şüphelenmis olabilir. ama tek bir aya bakıp da direkt yumurtlama bozukluğu var denmesi cok sağlıklı değil bence.
bu ay yumurtlamada bir sorun yasamış olabilirsiniz. hikayenizi de bilmiyoruz. genel olarak regl düzensizliğiniz varsa doktorunuz yumurtlama bozukluğundan şüphelenmis olabilir. ama tek bir aya bakıp da direkt yumurtlama bozukluğu var denmesi cok sağlıklı değil bence.
Şöyle ki benim yumurtalarımı takip ediyordu 15 mm olduktan 3 gün sonra yani reglinin 2. Haftasında görünmedi ve buna istinaden 1 hafta yani reglinin 3. Haftası testi yaptı ve bugün konuştum kg vermem gerektiğini ve ondan sonra tedaviye başlayacağını kg verdikçe yumurtalar kalitelenir ve progesteron değeri yükselir dediŞöyle ki; bu testi sadece 1 ay yaptıysa bu sonuca göre yumurtlamıyorsun demesi biraz saçma. Çünkü her ay sağlıklı yumurtlama olmaz. Bu ay düşük çıkar diğer ay yüksek çıkar birkaç ay üst üste bu değere bakıldığında sonuç hala düşükse o zaman bir tedavi yoluna gidilir. Progesteron hormonuna yumurtlamadan 1 hafta sonra bakılması en sağlıklı sonucu verir. Yani 14. Gün yumurtlama olmuştur misal 21. Günü bakılır. Kendi döngünüze göre bunu ayarlayabilirsiniz.
- 22 Mayıs 2023
- 1.455
- 1.543
- 53
Canım progesteron her ay değişen bir test. Eğer 2-4 ay boyunca bakarsa ve yine böyle düşük gelirse o zaman düşük diyebiliriz. Her ay yumurtlama olmayabilir bu normaldir. Bazı aylar yumurtamız kalitesiz olabilir bu da normaldir. Senin yerinde olsam ki 15 ay gebe kalamayan biri olarak her yolu denedim diyebilirim. Öncelikle inositol içerikli bi takviye kullanırım. Mutlaka omega 3 ve d vitamini de kullanırım. Bunlar yumurta kalitesini artıran şeyler. Aynı zamanda düzenli beslenmek çok önemli. Mutlaka her gün yarım avakado yumurta yemeye özen gösteririm. Eğer kilon fazlaysa kilo vermen çok iyi olur çünkü kilolu hamile kalmak zaten zor. Bunları yaparken ovülasyon testi edinirim. Ovülasyon testinde pik gördüğün gün hastanede estradiol(E2) testi ver eğer sonuç 180 den yüksekse yumurtan kaliteli olmuştur. Tam 7 ya da 8 gün sonra da progesteron testi ver. O da 5 den yukarıysa yumurtan çatlamıştır. 10 dan yukardaysa çok kaliteli bi yumurtlamam olmuş demektir. Benim bi baktırdığımda progesteron 8.5 çıkmıştı doktorum fena değil demişti. Başka bi zaman baktırdım 21 çıktı. Dediğim gibi aydan aya değişebilir :)Şöyle ki benim yumurtalarımı takip ediyordu 15 mm olduktan 3 gün sonra yani reglinin 2. Haftasında görünmedi ve buna istinaden 1 hafta yani reglinin 3. Haftası testi yaptı ve bugün konuştum kg vermem gerektiğini ve ondan sonra tedaviye başlayacağını kg verdikçe yumurtalar kalitelenir ve progesteron değeri yükselir dedi
Ben şuanda dhea hormonum 206 çıktığı için dhea takviye kullanıyorum ve şöyle birşey ben 2.5 senedir gebelik elde etmeye çalışıyorum maleseff olmuyor ve evet kilom var ama 16 kg verdim ve vermeye de devam ediyorum ama dediklerinizi uygulamam mantıklı olabilir ama dhea takviyesi ile beraber uygun mudur?Canım progesteron her ay değişen bir test. Eğer 2-4 ay boyunca bakarsa ve yine böyle düşük gelirse o zaman düşük diyebiliriz. Her ay yumurtlama olmayabilir bu normaldir. Bazı aylar yumurtamız kalitesiz olabilir bu da normaldir. Senin yerinde olsam ki 15 ay gebe kalamayan biri olarak her yolu denedim diyebilirim. Öncelikle inositol içerikli bi takviye kullanırım. Mutlaka omega 3 ve d vitamini de kullanırım. Bunlar yumurta kalitesini artıran şeyler. Aynı zamanda düzenli beslenmek çok önemli. Mutlaka her gün yarım avakado yumurta yemeye özen gösteririm. Eğer kilon fazlaysa kilo vermen çok iyi olur çünkü kilolu hamile kalmak zaten zor. Bunları yaparken ovülasyon testi edinirim. Ovülasyon testinde pik gördüğün gün hastanede estradiol(E2) testi ver eğer sonuç 180 den yüksekse yumurtan kaliteli olmuştur. Tam 7 ya da 8 gün sonra da progesteron testi ver. O da 5 den yukarıysa yumurtan çatlamıştır. 10 dan yukardaysa çok kaliteli bi yumurtlamam olmuş demektir. Benim bi baktırdığımda progesteron 8.5 çıkmıştı doktorum fena değil demişti. Başka bi zaman baktırdım 21 çıktı. Dediğim gibi aydan aya değişebilir :)
- 22 Mayıs 2023
- 1.455
- 1.543
- 53
Canım inositolden emin değilim ama omega 3 ve d vitamini kullan onların hiç bi zararı olmaz aksine yumurta kalitemi artırırBen şuanda dhea hormonum 206 çıktığı için dhea takviye kullanıyorum ve şöyle birşey ben 2.5 senedir gebelik elde etmeye çalışıyorum maleseff olmuyor ve evet kilom var ama 16 kg verdim ve vermeye de devam ediyorum ama dediklerinizi uygulamam mantıklı olabilir ama dhea takviyesi ile beraber uygun mudur?
Bu testleri sağlık ocağında yaptırabilirim değil mi yaptırsam eksiklik varsa ona göre kullansam olur mu?Canım inositolden emin değilim ama omega 3 ve d vitamini kullan onların hiç bi zararı olmaz aksine yumurta kalitemi artırır
- 22 Mayıs 2023
- 1.455
- 1.543
- 53
Sadece d vitaminine bakarlar. Omega 3 bakılmıyorBu testleri sağlık ocağında yaptırabilirim değil mi yaptırsam eksiklik varsa ona göre kullansam olur mu?
En azından ona baktırayım diğer ilaçla ortak kullanımı sorayım yardımcı olurlar belkiSadece d vitaminine bakarlar. Omega 3 bakılmıyor
Birşey sorucam ben bugün regl oldum yani reglime 6 gün vardı yani progesteron testinden 2 gün sonra regl oldum sizce normal durum mu bu ?Sadece d vitaminine bakarlar. Omega 3 bakılmıyor
- 22 Mayıs 2023
- 1.455
- 1.543
- 53
Bu ay erken yumurtlama görmüşsünüzdürBirşey sorucam ben bugün regl oldum yani reglime 6 gün vardı yani progesteron testinden 2 gün sonra regl oldum sizce normal durum mu bu ?
Progesteron düşük çıkması normal miBu ay erken yumurtlama görmüşsünüzdür
- 22 Mayıs 2023
- 1.455
- 1.543
- 53
Yumurtan kaliteli çatlamamıştır kuzumProgesteron düşük çıkması normal mi
Her ay böyle oluyor benim o zaman progesteronun düşük çıkması normal yani kalitesizlik varYumurtan kaliteli çatlamamıştır kuzum