- 23 Nisan 2018
- 25
- 3
- 32
-
- Konu Sahibi Merakliyimkii
Progesteron 7 gün sonrasına kadar artar devamlı olarak gebelik varsa da yoksa da. Ama gebelikte daha hızlı yükseliyor normale göre. 7 gün geçtikten sonra da gebelik varsa yüksek kalıyor ve yükselmeye devam ediyor. Yoksa da bat gününe kadar git gide azalıp sıfıra yaklaşıyor ve adet başlıyor. Ama senin değerlerin Yeni yumurtlamış biri için çok yüksek orayı anlayamadım. Tek aklıma gelen şey beklediğinden erken yumurtladığın. Bu 16-17nci günler dışında ilişki olmadı mı ?Arkadaslar acil fikir verir misiniz bana. Normalde 31 veya 32 gun suren adet dongum var. Ben hamile kalmak istiyorum adetin 16. Ve 17.gunu beraber oldum. Yumurtlama olmus mu olmamid diye 16. Gunu progesteron ve lh baktim progesteron 10.10 lh 19.9 cikti. 19. Gun bi daha baktim progesteron 20.7 lh 16 cikti .Sonra ogrendim ki bu tahlil dongusu 28 gunde bir olanda 21. Gun bakliyomus yani benim 24. Gun veya 25. Gun bakmam lazim. O zamana kadar bu degerler duser mi? Duserse ne anlama gelir ? Kafam karisti
Maalesef olmadiProgesteron 7 gün sonrasına kadar artar devamlı olarak gebelik varsa da yoksa da. Ama gebelikte daha hızlı yükseliyor normale göre. 7 gün geçtikten sonra da gebelik varsa yüksek kalıyor ve yükselmeye devam ediyor. Yoksa da bat gününe kadar git gide azalıp sıfıra yaklaşıyor ve adet başlıyor. Ama senin değerlerin Yeni yumurtlamış biri için çok yüksek orayı anlayamadım. Tek aklıma gelen şey beklediğinden erken yumurtladığın. Bu 16-17nci günler dışında ilişki olmadı mı ?
Çok ilginç yaa. bu kadar nasıl yükselmiş. Sen dediğin gibi 24-25'lerde bi daha kan ver bakalım ne çıkacak.Maalesef olmadi
Aynen ya benimde kafam karisti nasil bu kadar yukseldi diye. Bide daha once 34 gunde 1 adet oldugum bi zmndada 23.Çok ilginç yaa. bu kadar nasıl yükselmiş. Sen dediğin gibi 24-25'lerde bi daha kan ver bakalım ne çıkacak.
Progesteron yumurtlamadan once yükselmez 1 in altinda bir deger olur. Yunurtlamadan sonra hizla yukselir. Sizin yumurtlamaniz bu ay 16. Gun önce olmuş buyuk ihtimal bi kac gun önce olmus ki 19. Gun ki deger 16 dan daha yüksek yani artik egrisindeymis umarim yumurtanizin canlı oldugu doneme denk gelmistir iliskiniz ve gebeliginiz gerceklesir.Arkadaslar acil fikir verir misiniz bana. Normalde 31 veya 32 gun suren adet dongum var. Ben hamile kalmak istiyorum adetin 16. Ve 17.gunu beraber oldum. Yumurtlama olmus mu olmamid diye 16. Gunu progesteron ve lh baktim progesteron 10.10 lh 19.9 cikti. 19. Gun bi daha baktim progesteron 20.7 lh 16 cikti .Sonra ogrendim ki bu tahlil dongusu 28 gunde bir olanda 21. Gun bakliyomus yani benim 24. Gun veya 25. Gun bakmam lazim. O zamana kadar bu degerler duser mi? Duserse ne anlama gelir ? Kafam karisti
InsAllah hayirlisi olsun bakalim zaten bu ay zaten ilk denememizProgesteron yumurtlamadan once yükselmez 1 in altinda bir deger olur. Yunurtlamadan sonra hizla yukselir. Sizin yumurtlamaniz bu ay 16. Gun önce olmuş buyuk ihtimal bi kac gun önce olmus ki 19. Gun ki deger 16 dan daha yüksek yani artik egrisindeymis umarim yumurtanizin canlı oldugu doneme denk gelmistir iliskiniz ve gebeliginiz gerceklesir.
34 günde adet olduğunda 27nci gün baktırmalıydın, erken olmuş. O yüzden yumurtlama olmadı demek yanlış. Zaten yumurtlama olmaması gibi bir durum yok. Yumurtlama olmasa adet olunmaz. Ama 0-4 arası olduğunda yumurtlamanın olmadığını bi yerde yumurtanın hemen hemen hiç gelişemediğini varsayıyor doktorlar. Ama dediğim gibi senin 4 gün erken bakılmış o ay. Ona göre yorum yapmak doğru olmaz.Aynen ya benimde kafam karisti nasil bu kadar yukseldi diye. Bide daha once 34 gunde 1 adet oldugum bi zmndada 23.
Gun bakmistim 3.87 cikmksti. Ama duzenli adet oluyorum. Yumurtlm olmamis olsa adetim duzenli olmaz
2-3 günde nasıl 20lere çıkmış anlayabildin mi ? Ben pek anlayamadım.Progesteron yumurtlamadan once yükselmez 1 in altinda bir deger olur. Yunurtlamadan sonra hizla yukselir. Sizin yumurtlamaniz bu ay 16. Gun önce olmuş buyuk ihtimal bi kac gun önce olmus ki 19. Gun ki deger 16 dan daha yüksek yani artik egrisindeymis umarim yumurtanizin canlı oldugu doneme denk gelmistir iliskiniz ve gebeliginiz gerceklesir.
Olabilir o mesela benim en yuksek progesteron degerim 14 falan cikiyor ama bazi kisilerin yumurtlamadan 7 gun sonra >60 çıkıyor. Arkadaş 30-31 gun falan demis ama her ayni olmaz o bu ay gebelik dusunuyor ve stres altinsa hormonları yumurtası erken catlamis belkide 13-14 gun catladi.2-3 günde nasıl 20lere çıkmış anlayabildin mi ? Ben pek anlayamadım.
Onu bende düşündüm. Beklediğinden erken yumurtlamış olabilir dedim. Ama 20lerde olabilmesi için döllenme olması gerekir. Ama öncesinde yumurtlama olsa bile döllenecek bi ilişki olmamış. İlginç geldi. Yumurtlamanın 7nci günü kan verince ne olduğu anlaşılır artık.Olabilir o mesela benim en yuksek progesteron degerim 14 falan cikiyor ama bazi kisilerin yumurtlamadan 7 gun sonra >60 çıkıyor. Arkadaş 30-31 gun falan demis ama her ayni olmaz o bu ay gebelik dusunuyor ve stres altinsa hormonları yumurtası erken catlamis belkide 13-14 gun catladi.
Yok canım yanlış bildiğin nokta su 20 lerde olmasi icin dollenme gerekmez bu deger cok degisken dedigim gibi bazi kisilerin 30-40-60 çıkabiliyor kisinin biyolojik cevabi farkli olabiliyor yumutlama tarihi belli degil ki 23. Gun kan verdiginde buyuk ihtimal daha dusuk bir deger görebilir dollenme olmadiysaOnu bende düşündüm. Beklediğinden erken yumurtlamış olabilir dedim. Ama 20lerde olabilmesi için döllenme olması gerekir. Ama öncesinde yumurtlama olsa bile döllenecek bi ilişki olmamış. İlginç geldi. Yumurtlamanın 7nci günü kan verince ne olduğu anlaşılır artık.
O kadar yüksek çıkıp döllenme olmamış olabiliyor mu. Hastalık ve gebelik dışında yükselmez demişti doktorum. Evet döllenme olmadıysa değer düşecektir büyük ihtimalle.Yok canım yanlış bildiğin nokta su 20 lerde olmasi icin dollenme gerekmez bu deger cok degisken dedigim gibi bazi kisilerin 30-40-60 çıkabiliyor kisinin biyolojik cevabi farkli olabiliyor yumutlama tarihi belli degil ki 23. Gun kan verdiginde buyuk ihtimal daha dusuk bir deger görebilir dollenme olmadiysa
anlayamadim bide cok tecrubesiz ve bilgisizim bu konuda bilmeden erken baktim zatn )2-3 günde nasıl 20lere çıkmış anlayabildin mi ? Ben pek anlayamadım.
Ama en azından progesteron ile yumurta kalitesinin anlaşıldığını biliyorsun zamanla öğrenirsin. İnşallah öğrenmeye vakit kalmadan güzel sonuçlar alırsın da hiç gerek kalmaz :)Bende
anlayamadim bide cok tecrubesiz ve bilgisizim bu konuda bilmeden erken baktim zatn )
Benim hic 13. Gun 14. Gun yumurtlamam olmadi bu zamana kadar ama belki bu ay .olmustur bilmiyorum :) en erken 31 32 bazende 34 e uzayabiliyor. Lh degerleriyle bi sonuca varabilir miyiz lh yumurtlamadan once pik yapip sonra dusuyomus ya 16.gun 19 cikti. 19. Gun 16ha dusmusOlabilir o mesela benim en yuksek progesteron degerim 14 falan cikiyor ama bazi kisilerin yumurtlamadan 7 gun sonra >60 çıkıyor. Arkadaş 30-31 gun falan demis ama her ayni olmaz o bu ay gebelik dusunuyor ve stres altinsa hormonları yumurtası erken catlamis belkide 13-14 gun catladi.
InsAllah hayirisila haber veririm size :)Ama en azından progesteron ile yumurta kalitesinin anlaşıldığını biliyorsun zamanla öğrenirsin. İnşallah öğrenmeye vakit kalmadan güzel sonuçlar alırsın da hiç gerek kalmaz :)
Bugun baktim progesteron 15.86, östrojen 139 lh 7 cikti. Progesteron la lh dusmus ostrajen yukselmisInsAllah hayirisila haber veririm size :)
Bugun baktim progesteron 15.86, östrojen 139 lh 7 cikti. Progesteron la lh dusmusostrajen yukselmisBenim hic 13. Gun 14. Gun yumurtlamam olmadi bu zamana kadar ama belki bu ay .olmustur bilmiyorum :) en erken 31 32 bazende 34 e uzayabiliyor. Lh degerleriyle bi sonuca varabilir miyiz lh yumurtlamadan once pik yapip sonra dusuyomus ya 16.gun 19 cikti. 19. Gun 16ha dusmus
Yumurtlama kaliteli olmuş ama büyük bi ihtimalle tutmamış. Tutsa daha da yükselirdi.Bugun baktim progesteron 15.86, östrojen 139 lh 7 cikti. Progesteron la lh dusmusostrajen yukselmis