Progestan tartişmalı gereksiz bi ilac mı?

Ben amerikada yasiyorum.. kahverengi lekenmelerim var diye doktordan progesterone istedim turkiyede hala kullaniliyormu biz 30 40 yildir kullanmiyoruz cunku hic bir faydasi yok dogal surece mudahale etmiyoruz dedi bana hic bir ilac falan vermedi dinlen dedi sadece...

Yaa bende bir çok sitede doktor görüşlerinde bu tip yorumlar okudum. Cok ta kararsızdim kullanmakta ama ışte bir ihtimal diye kullanıyorum. Ama sadece içimi rahatlatmak için kullanıyorum bende pek bi faydası olduğunu düşünmüyorum gereksiz hormon yüklemesi . zaten esim de zaten kullanma taraftarı değil .

Verse ben kullanma taraftariydim aciksasi hatta kendim istemistim ama yokmus burda.. yinede sen bilirsin canim ama doktoruna guven bence onun dedigini yap

Verse ben kullanma taraftariydim aciksasi hatta kendim istemistim ama yokmus burda.. yinede sen bilirsin canim ama doktoruna guven bence onun dedigini yap
Kullanıyorum zaten canım ama keşke kullanmamam gerekseydi . hailelikte pekte ilaç taraftarı değilim acikcasi

Gebeligimin 6.haftasindan itibaren kahverengi lekelenmelerim oldu. Tek doz proluton igne ve akabinde sabah aksam progestan fitil aldim vajinal yoldan. O zamanlar icim hic rahat degildi acaba gereksiz hormon yuklemesi mi yapiyorum vucuduma sonucta kirmizi kanamam yok rahimde ayrilma alani yok kese normal demisti doktor. Tedbir amacli vermişti. Kullanirken lekelenmem kesilmisti. Sonuçta ilaci kullanip iyi geldi sanirken 11.haftada bebegimin karnimda öldüğünü ogrendim. Bence sağlıksız gebelikler ne olursa olsun sonlaniyor. Ama rahimde bi problem varza veya ayrilma alani gorulduyse o zaman dinlenme ve progestan belki fayda ediyordur.

Ben 6. haftadayım daha. Benim kese etrafında kanamalı alanım var. Bende de kırmızı değil ama kahverengi lekelenmeler var. Ben tüp bebek yaptırdım o yüzden doktorlar ne derse yapıyorum riske atmak istemiyorum ama elbette herşey Allah'ın takdiri. Rabbim hayırlısını versin inşallah

Allah şifa versin inşallah

Valla kızlar evde yaptığım test pozitif çıktı daha çok erken derler diye doktora gitmedim cuma günü kahverengi lekelerim gelmeye başladı ( bu arada 1 sene önce 1 düşük yaptım) umursamadım dedim yine kaybediyorm demekki bebeği işyerindeki arkadaşrımın zoruyla gittim 5 mm kesen görünüyor 3 cm miyom var düşük riski tanısı koydu kan istedi haftaya gel bakalım dedi lekeler devam ediyor kaç haftalık olduğunu söylemedi ama kafama takmamaya çalışıyorum ayrıca durmaksızın çalışıyorum kafam dağılıyo benden çok etrafımdakiler annemler kayınvalidemler vs strese sokuyor beni eşim ve ben yiyecek ekmeği varsa sağlıklıysa olur diyoruz ilaç kullanmayı düşünmüyorm ayrıca yatıp dinlenirsem ozaman strese girerim die düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…