Gebeliğe Hazırlık Progestan Kullanıp Hamile Kalanlar Bakar mısınız ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gamzecntrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
267
120
53
38
Merhaba arkadaşlar 8 ay önce düşük yaptım bebek istiyoruz bugün doktora gittim 3 tane fitil ve progesteron verdi.Adetlerim düzenli bi sorunumda YOk.Düşük tehdidi için kullanıldığını zannederim hep meğer öyle değilmiş.Ama 3 gün fitil ilişki YOk dedi sonra 3 gün ilişki ilaca başla adet olmazsan bebeğine bakarız gelirsin dedi eğer kanama görürsen 3.günü gel takip edelim dedi.Ama benim kafam karıştı Yani ilacı adetime 10 gün kala günde 3 tane mi kullanacam 30 kapsül.Fitil biter bitmez mi yoksa bitirip 3 gün ilişki sonra progestan mı.Kafam karıştı valla.Kullananlar yardımcı olur belki sevgiler

Son düzenleme:
Fitili bilmiyorum canim ama bende bu ay progestan kullaniyorum. Adetin 15.gunu başla demisti doktorum. Gebelik olursa onu tutar dedi. 10 gun boyunca kullanacam. Fitili hic duymadım yorum yapamayacm o yüzden

Fitil gynomax canım onu akıntı için verdi galiba hani 3 tane oluyor ya içinde ondan.15 günü dediğine göre sana benimde 1 hafta sonra başlamam lazım bugün 10. Günü adetimin çünkü'sormadan çıkmışım ya sende mi gebelik için kullanıyorsun geçmiş olsun Evrem17

Evet canim gebelik icin kullaniyorum. Iki ay oncede kullanmistim. Adetimi duzene soktu gercekten.

İyi canım işe yaramış inşallah bebekte gelir bi an önce.Hamileyken düşük olmasın diye kullandığımdan hatırlıyorum o nasıl bi uyku nasıl bi halsizlik yapıyor yaaa Nasıl üstesinden geliyorsun kimi sabah 1 tane gece yatmadan 2 tane içiyormuş gün içinde uyku yapmasın diye Evrem17

Bende gece 2 sabah 1 kullaniyorum canim. Ilk kullandigimda cok etkilemisti ama simdi alistim galiba. Pek farketmiyorum. Zaten iki gun oldu daha. Yorgunluk hissi vs.zaten demir eksikligimde var ondan da dolayi hissediyorum. Sen kullandigin halde mi düşük oldu. Çok gecmis olsun. Allah tekrar hamile kalmayi nasip etsin inşallah

Amin canım hepimize inşallah Allah aratmasın'evet canım hem iğnesini oldum hem hapını kullandım 1 ay ama yinede olmadı kalp atımı duyulmadı bi türlü aldılar malesef.Demir eksikliği bende de var şu damla varya devit 3 ondan kullanıyorum suya katıp içiyorum sende kullan hamile kalmadan vitamin olsun.Folik asit tabi mutlaka Evrem17

Folik asit için inofolic,demir hapi, d vitamini damlasi ve b12 icin igne kullaniyorum canim bugunlerde :) yeterince takviye aliyorum. Oranlarim cok dusuk çünkü. Hayirlisi insallah.

Duş gebelik geçirmiş biri olarak söylüyorum kızlar sakın progestan içmeyin benim gebelik düşükle sonuçlanacakmış ama ben progestanda içtigim için düşügü önleyip dış gebelik olarak tüpte büyümeye devam etmiş ve tüpüm patladı iç kanama başladı sag tüpümü kaybettim gebelik kesesi rahimde görünmeden progestan kullanmayın

Progeston diş gebelik saglamazki bunu kim soyledi ilginc. Rahmi kalinlastirir tutunmasini saglar. Diş gebelik daha cok tuplerdeki yapisiklik oldugunda ya da herhangi tuplerde gelisen sorunlarda karin boslugunda olusur diye biliyorum yani ikisi cok farkli seyler icmeseydinde oyle olurdu. Bende adet duzenim icin kullandim cok kullanmiyordum zaten oluyordum akabinde 1 2 taneye birakiyordum. 1 kere djzenli kullandim faydali oldu baya. Sora biraktim

Çok geçmiş olsun bunu doktor mu söyledi size öyle mi tahmin ediyorsun'doktorun biride bana bebekte kıllanma tüylenme yapıyor demişti'her doktor farklı konuştuğu için farklı yöntemler kullandığı için ne yapacağımızı bilemiyoruz.Muhtemelen banada gebelik oluşursa tutsun diye verdi henüz kullanmaya başlamadım bakalım ne olacak bu ay hayırlısı Allahtan. Gulumse24

Valla kızlar bana bunu söyleyen profesör bi doktor bu gebelik düşükle sonuçlanacakmış ama kullandığın ilaçla düşük gerçekleşmemiş dedi tabi bu doktor dış gebelik oldugunuda anlamadı iç kanama başlayana kadar müdahale etmedi bana normal gebelik dedi doktorunuzu iyi seçin op doktorlar bana dış gebelik dedi üniversite hastanesine sevk edildim Prof doktor normal gebelik dedi kimseye güvenmeyin 4saatle kurtuldum kızlar

Fi

Anladım canım haklısın.Nasıl normal gebelik diyor kanda belli olduktan sonra hemen ultrasonla bakıyorlar dış gebelik mi değil mi bakalım diye'keseyi gördükten sonra normal diyorlar'bakmadılar mı sana'hey Allahım doktorada güven olmuyor. Gulumse24

Degerim 5148 op doktorlar dış gebelik diyip üniye sevk ettiler ama 2 tane prof Dr normal gebelik ama 7haftalıkken 5haftalık görünüyo dediler beni yatırdılar hastaneye ama yüzlerini daha hiç görmedim ve günlerce sancı dan öldüm öldüm dirildim sürekli kan tahlili ultrason arası gittim geldim başka bi doktor agrılarıma artık dayanamadı baktı iç kanama başlamış acil amaliyata alındım 4saat sürdü ve sag tüpüm alındı malesef

çok üzüldüm canım Allah tekrar yaşatmasın'benim anlamadığım bildiğim kadarıyla dış gebelikte rahimde kese görünmüyor tüplerde gelişmeye çalışıyor embriyo.demek ki başka türlüsüde olabiliyor keşke daha önce farketseydiler.İlk gebelik miydi peki Gulumse24

9yaşında bi kızım var 3yıl önce 4aylık bi düşük var bu 3.gebelik olacaktı canım nasip canım sag hamdolsun bu günüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…