Progestan kullananlar""

((eslem))

Canım kızım büyüyor
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
2.361
3
116
43
İstanbul
selam arkadaşlar
6 haftalık hamileyim, bel ve kasık ağrılarımdan dolayı doktorum progestan verdi
günde 1 tane akşam yatmadan önce alıyorum
ancak ilacın etkisimidir değilmidir bilmiyorum
aşırı baş dönmelerim var
sersem gibiyim, mide bulantısıda mahvediyor beni
bu ilacı kullanıp baş dönmesi ve sersemlik yaşayan varmı?
şayet yoksa biran önce doktoruma görünmeliyim
durumum beni tedirgin ediyor çünkü

canım korkma o ilacın yan etkisi aynı etkiler bendede olurdu... kesinlikle ilacını bırakma o bebeğini korumak için çok öenmli.... Allah kucağına almayıda nasip eder inşallah

arkadaslar merhaba,

bende pregnyl igne vuruldugum gunu progestana basladim ve 7 gun sonrasinda tekrar olarak kalcalarimda agri olustu, sanki beni dovmusler gibi cok fazla spor yapmisim gibi agriyor, sizce neden progestan bende de basdonmesi yapiyor cok asiri derecede ama mecburen icecegiz, ben yatacagim zaman iciyorum zaten prospektusunde de oyle tavsiye eidliyor..

evet canım. Baş dönmesi, mide bulantısı, göğüs şişmesi.. bunların tümünü yapar progestan. Başta zor gelir ama bir kaç gün içinde alışırsın. Ben yaklaşık 6 haftadır günde 3 tane alıyorum. Lekelenmem olduğu için vermişti doktor. Çok şükür iyiyiz..

Evet bende kanamam olmuştu o zaman vermişti doktor,gerçektende mayıştırıyor, uyku getiriyor, sersemletiyor... Normal yani..

evet cnm ben hem kalmadan hem kaldıkdan sonra 4 ay kullandım aynı dedigin etklieri yapıyor ama çok önemli bi ilaç saatini bile atlatma sakın geçmiş olsun

anladım canlarım
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim
benim kanamam filan yok, sadece adet sancılarım oluyor
ondan sebep vermişti
günde sadece 1 tane al dedi ama sabahmı akşam mı demedi
ben prospektüse göre akşam alıyorum yatacağım zaman
gece yapsın yan etkisini dedim ama
gündüzleri bu bahsettiğim şeyler olunca tedirgin oldum
çünkü ilacı içtikten nerdeyse 13 saat sonra başlıyor yan etkisi
Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah

guclu.z canım bidefa bende prengly vurunmuştum
bende de aynı şey oldu, kalçam çok fenaydı, dayak yemiş gibiydi bir kaç gün

bence haline şükür et tatlım ben ilk 3ay günde 3 tane aldım progestandan o bitti günde 3 vitamin almaya devam ilaç manyağı oldum yani kilolarda cabası...

bence haline şükür et tatlım ben ilk 3ay günde 3 tane aldım progestandan o bitti günde 3 vitamin almaya devam ilaç manyağı oldum yani kilolarda cabası...

şükretmezmiyim, azmı bekledim ben bu anı? hayır değil
benim tedirginliğim ilaçtan kaynaklı değil ise idi
çok şükür verdiğiniz cevaplarla içim rahatladı
herşeyin bir zorluğu vardır elbet
Zahmet olmadan Rahmet olmuyor
meleklerimiz sağlıklı olsunlarda mecbur çekicez herşeyi

tabiki canım herşey onlar için..kaçıncı haftandasın sen?

arkadaşlar bende 11 haftalık hanileyim kasık ağrılarım çok olduğu için doktorum banada bu ilacı verdi kullananlar bana akıl verirse sevinirim sizce kullanmam gereklimi 5 ay önce düşük yaptım tekrar risk var diye verdi doktor napıyım kullanmaya korkuyorum :tomato:

Doktorun laf olsun diye vermediki o ilaçları canım tabiki almalısın, benim ne düşüğüm oldu nede kanamam ama doktorum tedbir olsun diye verdi ve kullandım.Sende ihmal etme ve doktorun ne diyorsa yap.

Merhaba, arkadaşlar progesteron geçen sene düşük yapmaya başlayınca yani kanama başladıktan sonra vermişti dr'um tabiki hiç bir faydası olmadı ve düşük yaptım.

Şİmdi 9+0 günlük hamileyim. Aşı ile hamile kaldım ve aşılamadan beri progesteron olarak crinone jel kullanıyorum. Vajinadan enjekte ediyosunuz. Ben yatarken yapıyorum. Ve hiç bir yan etkisini görmedim. Dr'unuza danışın derim hap yerine bunu kullanmak daha avantajlı gibi geliyor bana yan etkisi olmadığı için.

progestanı kullanan çok kişi var. kanama olmasa bile bazı doktorlar bebek tutunsun diye veriyor. benim çok az lekelenmem olduğunda 2 hafta kullandım. 12. haftada kesmişti doktorum. bende sadece uyku yaptı bulantı falan olmamıştı. ama bulantısı olanları çok duydum bu ilaç yüzünden

canım bende kullanıyorum banada biraz kan geldiği için verdi günde üç defa kullanıyorum ilk günlerde gözümü acamadım sabah aksam uyudum sarhas gibi ediyor insanı zamanla biraz daha alıstım ama cok halsiz bırakıyormirmirmirmir

bende progestanı crinone jel olarak kullanıyorum, 3 aylık hamileyim. doktoruma 2 gidişimde de tansiyonum biraz düşük çıktı sadece. dr. progestan tansiyon düşüklüğü yapar dedi. progestan başka bir yan etki yaptımı bilmiyorum, benimki tüp bebek olduğu için transfer işleminin olduğu günden beri crinone ve başka ilaçlarda alıyorum. vücudumdaki değişiklerin hangisi ilacın yan etkisi, hangisi hamilelikten bilemiyorum. daha önce aşılamadan sonra hap şeklinde de kullanmıştım ama hiç hatırlamıyorum yan etkisini. sadece annedeki progestan hormonunun eksikliğinden oluşabilecek düşüğü engellediğini biliyorum ama düşük sadece progestan eksikliğinden olmazki, düşük yapmayı engeller diye coraspinde verdi bana. dr.sadece progestan verdiyse yeterlidir. yinede aşırı yan etki yapıyorsa dr'a sorun.

benimde dün hafif lekelenmem oldu ve bebe aspirini ile progestanı günde 3 defa kullanıyorum Rabbim hepimizin bebişlerini korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…