• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

progestan kullananlar lütfen yardım edin ölüyorum sankiiiiiiiiiiiii... :(

nehirdenizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
1.109
102
93
34
Bitlis
arkadaşlar 8 haftalık hamileyim 5. haftada lekelenmem olduğu için progestana başladım.baş dönmesi yaptığı için dr aç karnına alırsan ilacı daha az yan etki eder dedi ama 10 gündür midemden kıvranıyorum. ilaçtan mı hamilelikten mi bilemedim ama çok kötüyüm. sürekli kazınan ağrıyan bulanan bir mide düşünün. durmadan birşeyler yeme ihtiyacı doğuruyor ama 5 dk sonra yine aynı. böyle yan etkisini gören var mı progestanın. varsa nasıl başettiniz lütfen bi akıl veriiiiiiiiiiiiiiin :110:

progestan kullanan kimse yok mu :14::14::14::14::14::14::14::14:

Bebisin hayirli olsun Allah tamamina erxirsin canim, progestan cok guclu bir ilac progestanin yan etkiler 2 saat suruyor ilaci kullaninca illaki 2 saat uyuman lazim, ben adetimi duzenlemek icin kullandim.calisiyormusun bilmiyorum ama klaci gunduz aliyorsan 2 saat uyu zaten istemesende sersemliyorsun, ben 2 tane gunduz icip yatiyordum 2 tanede gece yatarken bu sekilde yan etkilerinden kurtuldum, ama eger uyumasam cok fena basim donuyor elim ayagimdaki guc cekiliyordu,

Csnim bende senin gibi 5.haftamda lekelenme oldum drum 100mg lik gunde 3kez kullanmam icin verdi ben tok aliyodum benimde migdem hassas ac alamazd8m zaten neyse bende tansiyon dusuklugu oldu bile basim bi duman gibi oluyi ictikten 2 saat sonra falan 10 haftaya dogru ben 2ye dusurdum drada soledim tehlike olursa dedi 3 gene cikarmami soledi cok sukur 12 haftamda biraktim

mrb canım.benim ilk gebeliğmde düşük olmuştu. doktor ikincide progestan verdi kullanmam için. bende şuan kullanıyorum.ama ben fitil olarak alıyorum ve hiç bi yan etkisi yok.fitil olarak kullanana rastlamadm daha burda.herkes ağızdan alıyo. doktorm bana ağız yoluylada alınıyo sana verdiğim bu ilaç ama sen fitil olarak kullanacaksın dedi. gece yatarken atıyorum bende uyuduğum için mi bi yan etkisini görmedim bilmiyorum ama çok rahat. sen bi doktoruna danış istersen.

canım sabırlı ol ilk başlarda bu gibi yan etkilerini daha fazla hissedebiliyosun zamanla bünyen alışacak.bende günde 3 kere kulllanıyorum benim en büyük şikayetim kabızlığa neden oluyo bende.

bende kullanmstım progestan. sureklı uyku halı ve bas dönbmesı yapmstı bende.

ben alttan koyuyordum ılacı. yan etkıden dolayı hem daha etkılı oluyormus doktorum soylemıstı.

bır de bunların jel seklınde olanı var yıne onlarda alttan konuluyo ıstersen doktoruna soyle onu kullan

mrb canım.benim ilk gebeliğmde düşük olmuştu. doktor ikincide progestan verdi kullanmam için. bende şuan kullanıyorum.ama ben fitil olarak alıyorum ve hiç bi yan etkisi yok.fitil olarak kullanana rastlamadm daha burda.herkes ağızdan alıyo. doktorm bana ağız yoluylada alınıyo sana verdiğim bu ilaç ama sen fitil olarak kullanacaksın dedi. gece yatarken atıyorum bende uyuduğum için mi bi yan etkisini görmedim bilmiyorum ama çok rahat. sen bi doktoruna danış istersen.

konuşstum canım 3 gün kullanma dedi bakalım mide şikayetlerin ilaçlardan mı dedi. adet sancısına benzer sancın olursa hemen gel dedi. ama çok şükür sadece dün öğlen ve akşam bugünde sabah içmedim ama midem rahatladı. lekelenmem olmazsa yeniden başlamayı düşünmüyorum inşallah Allah göstermez.

konuşstum canım 3 gün kullanma dedi bakalım mide şikayetlerin ilaçlardan mı dedi. adet sancısına benzer sancın olursa hemen gel dedi. ama çok şükür sadece dün öğlen ve akşam bugünde sabah içmedim ama midem rahatladı. lekelenmem olmazsa yeniden başlamayı düşünmüyorum inşallah Allah göstermez.

amin inşallah bidaha kullanman gerekmez cnm.. insan hem fiziki hem psikolojik etkilio.rabbim evlatlarımızı sağ salim kucağmıza almayı nasip eder inşallah..

arkadaşlar 8 haftalık hamileyim 5. haftada lekelenmem olduğu için progestana başladım.baş dönmesi yaptığı için dr aç karnına alırsan ilacı daha az yan etki eder dedi ama 10 gündür midemden kıvranıyorum. ilaçtan mı hamilelikten mi bilemedim ama çok kötüyüm. sürekli kazınan ağrıyan bulanan bir mide düşünün. durmadan birşeyler yeme ihtiyacı doğuruyor ama 5 dk sonra yine aynı. böyle yan etkisini gören var mı progestanın. varsa nasıl başettiniz lütfen bi akıl veriiiiiiiiiiiiiiin :110:

canımm bende 7 aylık bebişimin annesiyim öncelikle darısı başına inşlhhhhhhh
sonrasında bendede progestan aynı etkiyi yaptı ben ilacıı içmek yerine fitil olarak kullanmaya başladım ve rahatladım , etkisi aynı hatta fitil olarak daha bile iyi olabilir istersen doktoruna sor ama ben bu şekilde yaptım
boll şanss
:nazar:

Back