Progestan kullananlar bir bakar mısınız?

Dersaadet18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
535
492
33
Kızlar merhaba gebeliğimin 6. Haftasında hafif Bi kanamam ve lekelenmem oldu progestan başladık. Günde 3 kere kullanıyordum 8. Haftada doktor sabah akşama düşürdü. Ben normalde şehir dışında özel bir doktora gidiyorum bayram öncesi ilacım az kaldı yazdırmak için burda devlette bir doktora gittim her şey yolunda dedi. Agrın leken var mı diye sordu. Çok şükür agrı leke falan olmadı o günden sonra. Bebek 10. Haftadan sonra kendi kendini koruyabiliyor ilacın bitince kullanmana gerek yok dedi ve yazmadı. Ben pek emin olamadım kendi doktorum da tatilde olduğu için iletişime geçemedim. Yarın ilacım bitiyor ama bırakmalı mıyım bilmiyorum. Sizce ne yapayım? Progestan kullananlar siz ne zaman bıraktınız ilacı

Ben kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla ilacın zararı yok. Bence her ihtimale karşı kullanmaya devam edin. Doktorunuzla görüşünce sorarsınız.

Ben kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla ilacın zararı yok. Bence her ihtimale karşı kullanmaya devam edin. Doktorunuzla görüşünce sorarsınız.
Evet biliyorum canım ilacın bebeğe bilinen bir zararı yok ama zaten onun dışında başka ilaçlar da kullanıyorum ne kadar azalsa o kadar iyidir

Bence kullanın her doktorun görüşü farklı size kendi hikayemi yazayım.
Benim hiç kanamam veya düşük tehlikem olmadı çok şükür. Daha önceden pıhtılaşma yüzünden 5 kimyasalım var 4. 5.hafta kayıpları hepsi buna rağmen en baştan beri progestan kullanıyorum. Doktorum ilacın hiç bir kötü etkisinin olmadığını aksine rahim için gerekli en önemli hormonlardan biri olduğunu söyledi. Geçenlerde sancı için yatış yapıldı ki bebekte sorun yokmuş benim vücudum yorgun düşmüş stresten buna rağmen progestan iğneler yapıldı ve günlük doz 1 defa 200 mg iken sabah akşam 200 mg çıkarttı. Bu arada doktorum perinatol değil ama geçmişinde tüp bebek uzmanlığı var riskli durumlardan hep kaçınır bir zararı olsaydı eminim bize uygulanmadı.
Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Kayıplarımız için çok üzüldüm. Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah tamam kullanacağım inşallah
Kan sulandırıcı kullanıyor musunuz pıhtılaşma için. Benimde aynı şekilde 2 kaybım oldu öğrendiğim ilk andan beri başladık progestana bir de kan sulandırıcı, asprin falan kullanıyorum.

Teşekkür ederim inşallah. Kayıp zor size de geçmiş olsun bu bebiş sağlıcakla gelsin Evet hem ecoprin pro hap hem oksapar iğne kullanıyorum

Benimde 5.haftada akinti icinde hafif kan gelmişti progestan vermişti doktor.
12.Hafta ya kadar kullanmami söylemişti tedbir amaçlı ve sadece ve 12.haftadan sonra bıraktırmıştı.
Doktorunuza danışın ama kanama ve kanama alanı yoksa kullanmasanızda olabilir. Ama korkuyorsanız alın eczaneden 1 adet devam edin.

Kanama yok çok şükür. Ama aldım yinede 10. Haftanın başındayım daha doktora gidene kadar kafam rahat etmiş olur en azından

Kanama yok çok şükür. Ama aldım yinede 10. Haftanın başındayım daha doktora gidene kadar kafam rahat etmiş olur en azından
Zarari yok en azindan canım kullan tabii ki tatil sonrasi doktoruna danışıp ona göre tamam ya da devam der zaten sana.

Ben hem ignesini hem hapini kullandim ignesini ilk 1. Hafta hapini ilk 3 ay kullan dedi doktor ama ben 2 ay kullandim hic bir problem de olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…