- 8 Kasım 2017
- 9
- 0
- 1
- 26
- Konu Sahibi ecem su ecem
-
Peki çocuk için neden acele ediyorsun? Yaşın çok küçük henüz. Bide yeni evlisin,emin misin çocuk için iyi düşündün mü?
Alın eczaneden bir test yapın ya da direkt kan testi yaptırın hastanede. Varsa illa çıkar zaten kaç gün olmuş. Progestandan sonra hamile olmamanıza rağmen adet görmeyebilirsiniz de, çok normal.
Fakat yaşınız küçük, henüz de çok yeni evlisiniz. Önce evliliğinizin tadını çıkartın, iyice otursun diye tavsiyede bulunacağım. İlk iki yıl evlilikte çocuk için erken diye düşünenlerdenim normalde de.
Arkadaşım eğer geç döllenme olmadıysa şuan bile yapsan çıkar
İlk idrar testi yap istersen çıkarsan kan testi de yaptirabilirsin
Evlenmişsiniz zaten artık, ben size boşanın demiyorum ki. Büyük harflerle bağırır gibi yazmanıza gerek yok. Sadece ablan yaşında evli bir kadın olarak sana biraz evliliğin tadını çıkart diyorum. Çocuğun olduktan sonra anne olacaksın ve yeni bir kimliğin olacak. Gençken eşinle gezip tozmak, eğlenmek, gençliğin ve eğlencenin tadını çıkartmak, tatillere gitmek vs. bambaşka bir olay. Anne olduktan sonra tabi ki başka çok büyük bir güzelliği olsa da sorumluluklarınız artacağı için böylesi olmayacaktır.İNTERNETTE BETA HCG 3 HAFTALIKTAN İTİBAREN GÖSTERIYOR DA BENDE ACABA TEST İÇİN 3 HAFTA BEKLEMELIMIYIM DIYORDUM . HERKEZ ÇOK ERKEN EVLENMİŞİN DIYORLAR AMA ÇOK AMA ÇOK MUTLUYUZ İYİKİ EVLENMİŞM DIYORUM BİLMİYORUM ÇOCUK KARARINI YENİ ALDIK . DOKTORUMDA YAŞIN GEÇMEDEN YAP DEDİ
Evlenmişsiniz zaten artık, ben size boşanın demiyorum ki. Büyük harflerle bağırır gibi yazmanıza gerek yok. Sadece ablan yaşında evli bir kadın olarak sana biraz evliliğin tadını çıkart diyorum. Çocuğun olduktan sonra anne olacaksın ve yeni bir kimliğin olacak. Gençken eşinle gezip tozmak, eğlenmek, gençliğin ve eğlencenin tadını çıkartmak, tatillere gitmek vs. bambaşka bir olay. Anne olduktan sonra tabi ki başka çok büyük bir güzelliği olsa da sorumluluklarınız artacağı için böylesi olmayacaktır.
Genç olduğunuz için bilmemeniz normal. Doktorunuz yine de bildiğinizi düşünerek anlatmamıştır gebelik hesaplamasını. Bebeğin oluşması için bildiğiniz üzere yumurta ve sperm gerekir. Sizin ilerde bebeğiniz olacak yumurtanız son adetinizin ilk günü oluşmaya başlar. Kişiden kişiye değişmekle birlikte yumurtlama tarihi son adetin başlangıcından 12-15.günler arasında olur. Bu süreç içerisinde yumurtanız sperm ile buluşursa bebeğiniz oluşmaya başlar. O esnada bebeğiniz iki haftalık olmuştur bile. Yani eşinizle birlikte olduğunuz günden itibaren değil, son adetinizden itibaren saymaya başlayacaksınız. Bir sonraki adet tarihinizde veya adetiniz bir gün gecikince evde idrar testi yapabilirsiniz veya adet gününüzü beklemeden de kan testi yapsanız yani birliktelikten iki hafta sonra çıkar kanda, çünkü embriyo artık 4 haftalık olmuştur bile.
Yine de kaç yaşında olursanız olun 25-26 da olabilirdi yaşınız 20-21 de 18-19 da benim için fark etmiyor. Yine de ilk iki yıl evlilik oturma sürecidir. Ben bu süreçten sonra bebek düşünülmesi daha doğru diye düşünüyorum.
Ben de polikistik overim. Progestandan sonra adet görmediğim oldu fakat gebelik olmadı. Böyle de olabiliyor yani. Lekelenmeler de oluyor bir iki günlük, çok normal bizde bunlar. Siz kan testi yaptırın hamilelik için, gebe değilseniz doktorunuza gidin. Telefonunuza veya bir masa takvimi üzerinden adet tarihlerinizi, lekelenme tarihlerizi vs. not edin. Bunların tarihleri belli olsun. Çünkü iki adetinizin arası 45günü geçmemeli. Sizin hormonlarınız alt üst olmasın diye gebe değilseniz doktorunuzun söktürücü vs vererek adet görmenizi sağlaması ve bir sonraki adetinizde gebeliği denemeniz gerekir.Bu kadar açıklama için teşekkürler neden bağırayım ki :) . Benim düzenli bi adetim yok polistik overim 3 ayda bir 4 ayda bir bazende 6 ayda bir oluyorum yani her ay olmuyor. Doktorum bu yüzden progestan verdi gebelik kolaylaşır dedi adet olmazsan gebesindir dedi . Bu yüzden son adetinin ilk günü felan ben anlayamıyorum her ay olmadıgım için. ilaç bittikten 4 gün sonra 30.10.2017 de 1 2 damla kahverengi lekelenmem oldu devamı gelmedı. o gün doktorum fsh lh hormonlarıma felan baktı yumurtlama günlerindeymişim.
Ben de polikistik overim. Progestandan sonra adet görmediğim oldu fakat gebelik olmadı. Böyle de olabiliyor yani. Lekelenmeler de oluyor bir iki günlük, çok normal bizde bunlar. Siz kan testi yaptırın hamilelik için, gebe değilseniz doktorunuza gidin. Telefonunuza veya bir masa takvimi üzerinden adet tarihlerinizi, lekelenme tarihlerizi vs. not edin. Bunların tarihleri belli olsun. Çünkü iki adetinizin arası 45günü geçmemeli. Sizin hormonlarınız alt üst olmasın diye gebe değilseniz doktorunuzun söktürücü vs vererek adet görmenizi sağlaması ve bir sonraki adetinizde gebeliği denemeniz gerekir.
Polikistik over hastası insanların tedavi süreci çok sancılı olabiliyor. Psikolojik olarak yıpranabilir çiftler. Bir süre oluruna bırakıp kafanıza takmazsanız, yaşınız da genç (22 yaşından sonra ciddi bir tedaviye başlayabilirsiniz mesela) kendiliğinden de olabilir. Ben de 24yaşındayım. Bana da doktorum daha yaşın çok genç diyor, ağır tedavilere başlamak için. Doktorun yaşın geçmeden yap demesi 30a gelmeden yap demek olabilir. Ne kadar çok kafasına takarsa insan, o kadar çok zorlanıyor gebe kalırken.
Normalde iki yıl evlilikten sonra tedaviye başlanır. Yani hiçbir sorun olmasa bile iki yıl bebek sahibi olamamak normal. Siz polikistik oversiniz diye progestan vermiş. Yaşınız da küçük niye böyle yok kısır diyecekler modundasınız? Siz okulunuzu okuyun açık öğretimden filan en azından. Kafanızı dağıtın, farklı ortamlara girin, işe girin çalışmıyorsanız.Buradaki benden sonra evlenenler hep hamile şu anda birtek ben değilim. Az önce gittm ultrasındaki bebek resimlerini gösterdı burdakı bi arkadaşım. Çok duygusalım zaten yıpratıyor beni gözlerim doluyor . Akrabalar zaten sureklı soruyor felan neredeyse kısır dıyecekler bana. Sizin cocugnuz oldu mu pekı? Nasıl bir tedavi olmam gerekıyor onu da bilemıyorum. Az önce kaynanam çok erken daha test için felan dedi 1 ay geçsin dıyor eşimde pazartesı gidelım dıyor herkes bişey soyluyor napıcam bilemedim ama pazartesi sağlık ocagına kan testi yaptırmaya gidecegim . Eşimde daha genç 20 yaşında . O kadar istiyorum ki ilacımın kutusunu bile atmadım saklıyorum bebegim diye sevıyordum elimde ilacı düşünün yani
Normalde iki yıl evlilikten sonra tedaviye başlanır. Yani hiçbir sorun olmasa bile iki yıl bebek sahibi olamamak normal. Siz polikistik oversiniz diye progestan vermiş. Yaşınız da küçük niye böyle yok kısır diyecekler modundasınız? Siz okulunuzu okuyun açık öğretimden filan en azından. Kafanızı dağıtın, farklı ortamlara girin, işe girin çalışmıyorsanız.
Çocuğumuz hiç olmayabilir de, bu da bir imtihan. Allah ne zamana nasip ettiyse o zaman olur.
Folik asit kullandınız mı? Sigara alkol kullanıyor musunuz siz veya eşiniz? Ayrıca tek sizden kaynaklanıyor olmayabilir de eşinizde de sorun olabilir. Buna da yine iki yılın sonunda bakılır. Çok acele ediyorsunuz.
:)))) Forum Manifestosu 4. madde de geçen kurala istinaden yazmış arkadaşımız.Bu kadar açıklama için teşekkürler neden bağırayım ki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?