• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

progestan ilac hkakında yardım lutfen

golgemmm

aşk sın sen cansın sen...
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
1.621
4
66
Diğer
merhaba arkadaslar; ddun koyu kahverengı akıntım geldi..ve bugun dr a gıttım ultrasonla baktıgında bebek gayet saglıklı kalp atıslarıda cok normal ama bu koyu akıntı normal degıl dedı dınlenıceksın gıbı seyler soledı ve bana progestan verdi.dr a sormayı unuttum..eczanede kullanım seklı olarak sabah ogle aksam tok karnına olarak soledıler..fakat recetesınde sabah 1 aksam yatarekn 2 hap alınmalı yazıyor..aranızda kullananlar vardır..nasıl kullanmam gerek yardımlarınız ıcın tesekkur ederım..

canım öncelikle bebeğini kucağına alman nasip olsun inşallah.
ben hamile değilim ama adet düzenlemesi için kullanıyorum.
aynen son yazdığın gibi sabah 1 akşam 2 tok karna alıyorum doktorum böyle kullan daha rahat kullanırsın dedi.
çünkü biraz uyku ve halsizlik yapan bir ilaçmış.

İlk aşamada sabah 1 akşam 2 kullanıyorlar. Ben kullanmama rağmen bir kanama geçirince dozu arttırmıştı doktor. Sonra ağır gelince eskiye döndük. İlacı kullan kitabını, gazeteni oku dinlen. Kafanı rahatlat. Düşmeyecek olan derya deniz kanama olsa da düşmüyor şahit oldum. Doktorun bebişin keyfi yerinde dediyse rahat ol.

slm kızlar bende 3. kutudayım doktor 3. kutuyu önlem amaçlı verdi ama ben onuda korkudan bırakamıyorum 8 saatte bir günde 3 kere içiyorum..zor günler yaşıyorum ilacın etkisi geçince kasılmam ağrım çok bu 2 gündür sinirden tansiyonum fırlıyo bebeğime bişey olcak sanıyorum allahım sen koru..çok uyku yapıyo bende ama gündüz değil akşam 8-9-10 bayılıp gidiyorum..

bende yeni hamişlerdenim :9: (6 haftalık) Allahım bu güzel duyguyu bize yaşşatığı için ona minnetarım ...
benimde düşük riskim olduğu için bu haptan verdi doktor ben günde sabah ve akşam olmak üzere 2 defa içiyorum umarım bi faydası dokunur hepinize sağlıklı, hayırlı gebelikler dilerim...

ben kullanıyorum.10 haftalık hamileyim,5 haftalıkken öğrendim ve doktorum devam etmemi söyledi.progestan biraz ağır bilaç yani uyku sersemlik gb yan etkileri var.sabah akşam 1 tane diye verdi ama baktım gündüzleri ölü gibiyim geceleri 1 tane kullanıyorum.günde 3 tane biraz fazla geldi bana benim reçetemde de sabah akşam 1 diye yazıyor ve sabah unuttun diyelim sakın gece 2 tane almayın diye de bir uyarı eklemişler..Allah yardımcın olsun

merhaba arkadaslar; ddun koyu kahverengı akıntım geldi..ve bugun dr a gıttım ultrasonla baktıgında bebek gayet saglıklı kalp atıslarıda cok normal ama bu koyu akıntı normal degıl dedı dınlenıceksın gıbı seyler soledı ve bana progestan verdi.dr a sormayı unuttum..eczanede kullanım seklı olarak sabah ogle aksam tok karnına olarak soledıler..fakat recetesınde sabah 1 aksam yatarekn 2 hap alınmalı yazıyor..aranızda kullananlar vardır..nasıl kullanmam gerek yardımlarınız ıcın tesekkur ederım..

canım mutlaka doktorunu arayıp sormalısın çünki her duruma her hastaya göre farklı şekilde veriyorlar. bir arkadaşım günde iki kez tok karnına yutuyordu. benim doktorum iki katı dozu bana günde üç kere fitil olarak verdi. bulantı ve başdönmesi yapıyor fitil olarak kullanırsan etkisi de aldığın doz da daha düşük oluyor. o yüzden doktoruna danışmalısın. ne kadar süreyle kullanacağını da sor. biz tek paket diye başlamıştık şimdi iki ayı geçti hala kullanıyorum.

canım mutlaka doktorunu arayıp sormalısın çünki her duruma her hastaya göre farklı şekilde veriyorlar. bir arkadaşım günde iki kez tok karnına yutuyordu. benim doktorum iki katı dozu bana günde üç kere fitil olarak verdi. bulantı ve başdönmesi yapıyor fitil olarak kullanırsan etkisi de aldığın doz da daha düşük oluyor. o yüzden doktoruna danışmalısın. ne kadar süreyle kullanacağını da sor. biz tek paket diye başlamıştık şimdi iki ayı geçti hala kullanıyorum.

Kişisine göre yan etkiler çok değişiyor. En çok sersemlik yapıyormuş, o olmadı ama ben bulantılarım başlayınca tiksinmiştim resmen fitil gibi kullanmaya başladım, bu seferde yaptığı akıntılardan tiksindim, doktora rica ettim iğnesini kullanayım diye. Çünkü günde 3 defa kokudan huylanıp üstümü değişiyordum. Terim bile ilaç kokuyordu sanki.Bana yazık canına hergün iğne mi olunur dedi. Sonra baktım kutusunu bile görünce kusup kaçıyorum hergün iğneyi yedim doktorumdan gizli saklı.
Her türlüsünü kullandım bu mübareğin. Muhtemelen benim tiksintim aşermedendi. kimse korkmasın.

Kişisine göre yan etkiler çok değişiyor. En çok sersemlik yapıyormuş, o olmadı ama ben bulantılarım başlayınca tiksinmiştim resmen fitil gibi kullanmaya başladım, bu seferde yaptığı akıntılardan tiksindim, doktora rica ettim iğnesini kullanayım diye. Çünkü günde 3 defa kokudan huylanıp üstümü değişiyordum. Terim bile ilaç kokuyordu sanki.Bana yazık canına hergün iğne mi olunur dedi. Sonra baktım kutusunu bile görünce kusup kaçıyorum hergün iğneyi yedim doktorumdan gizli saklı.
Her türlüsünü kullandım bu mübareğin. Muhtemelen benim tiksintim aşermedendi. kimse korkmasın.

aynı doz iğnesi olduğunu bilsem bu kadar zaman tiksinerek kullanmazdım şu ilacı iğnesini olurdum direk.. zaten hergün heparin iğnesi oluyorum. kokusu şimdilerde bir parça hafifledi benim için 12. haftaya girdim belki ondan ama bu zamana dek kokusu yutsam da fitil olarak alsam da beni iğrendirdi. kutuyla ilgili şartlı refleks geliştirdim ben de aynı şekilde. gördüğüm an kullanmadan önce bile öğürmeye başlıyorum. inşallah doktorum kontrolde bıraktırır hayırlısıyla.

bende 2 gün öncesine kadar gece yatarken 200 mg 1 tane içiyordum
rahimde kan toplanması olmuş 10 gün boyunca öğlen de 200 mg 1 tane içeceksin dedi
iki gündür sarhoş gibiyim
araba kullanmaktan korkuyorum ama mecburum.
hiçbir yere gitmesem en azından sabah akşam oğlanı kreşe götürüp getirmem lazım
şu 12. haftayı hayırlısıyla bir görsem........

bende 2 gün öncesine kadar gece yatarken 200 mg 1 tane içiyordum
rahimde kan toplanması olmuş 10 gün boyunca öğlen de 200 mg 1 tane içeceksin dedi
iki gündür sarhoş gibiyim
araba kullanmaktan korkuyorum ama mecburum.
hiçbir yere gitmesem en azından sabah akşam oğlanı kreşe götürüp getirmem lazım
şu 12. haftayı hayırlısıyla bir görsem........

sevgili janlpam, eminim biliyorsundur ve dikkat ediyorsundur zaten ama bu ilaçla araba kullanmak her zaman güvenli değil. iki aydır 600 mg kullanıyorum ve bir saat sonrasında tansiyonum hızla iniyor, yere düştüğümde yardım için seslenecek güc bile kalmıyor insanda, genelde her gün olmasa da bir kaç güne bir bu kadar bitkin oluyorum. aman dikkat et. eşinin oğlunuzu götürme ihtimali yok mu hiç? ben kanama ve ilaçtan ötürü yatak istirahatindeyim, normalde çok yoğun bir işte çalıştığım halde, ilk zamanlarda kanama çokken doktor wc dışında yataktan kalkmama izin vermiyordu- ki benim büyük kanama bölgem olmadı. daha önceki gebelikte kanaman oldu mu bilmiyorum ama şu an en azından doktorun verdiği süreyi mümkün olduğunca dinlenerek geçirmeni tavsiye ederim. sana ve bebeğine sağlık ve sevgiler

merhaba kızlar..
bende bu siteyi uzun süredir takip ediyorum..
klomen ve progestan tedavisini bu ay ilk defa uyguladım..yumurtam vardı 20mm lik..
belim,kasıklarım ağrıyo..progestandanmıdır nedendir bilmem 4 gün öncesinde meme uclarımdaki bezler kabardı ve ucuna dokunamıyordum..şimddi ise kaşınıyor ve eskisi kadar hassas değiller.vucut ısım 36,5 gidiyor.. ovülasyon takvimine göre 24 günde bir görüyorum ama kendim 26 -27 hesaplıyorum..bugün adetimin 25.günü..
4 gündür ara ara sarıya dönen akıntım oluyo anlayamadım kızlar benim gibi kendini dinleyen var mı
ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
kasıklarım ara ara ağrıyor bide belim hani temizlik yaparsınızda ağrır ya aynı onun gibi umut varmı sizce bu ay?
herşeyin hayırlısı bakalım ...

Allaha sukur sersem progestan ılacından kurtuldum:) sadece 1 kutu kullandım ve pekte memnun olmadıgım dr.umu degıstırdım..kontrole gıttıgımde tekrar almam gerekırmı dıe sordum gerek yok bebek gayet saglıklı dusuk rıskıde yok bırak dedı utrasonda baktıgında bır tehlıke olmadıgını soledı fakat kahverengı leke geldı dedım ılac yazmıstı..sanırım bosu bosuna kullandım..yada bebişim annesine daha mı cok tutundu:)).sonuna kadar hep bole gıder ınsallah..Allahım herkese sorunsuz hamilelikler nasip etsin

merhaba kızlar..
bende bu siteyi uzun süredir takip ediyorum..
klomen ve progestan tedavisini bu ay ilk defa uyguladım..yumurtam vardı 20mm lik..
belim,kasıklarım ağrıyo..progestandanmıdır nedendir bilmem 4 gün öncesinde meme uclarımdaki bezler kabardı ve ucuna dokunamıyordum..şimddi ise kaşınıyor ve eskisi kadar hassas değiller.vucut ısım 36,5 gidiyor.. ovülasyon takvimine göre 24 günde bir görüyorum ama kendim 26 -27 hesaplıyorum..bugün adetimin 25.günü..
4 gündür ara ara sarıya dönen akıntım oluyo anlayamadım kızlar benim gibi kendini dinleyen var mı
ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
kasıklarım ara ara ağrıyor bide belim hani temizlik yaparsınızda ağrır ya aynı onun gibi umut varmı sizce bu ay?
herşeyin hayırlısı bakalım ...

senın ıcın hakkında hayırlısı neyse umarım o olur canım benım..ınsallah hamişsindir..psıkolojık olarakta belırtıler hıssedebılırsın..ama sunu soleyeyım kendını cok fazla dınleme bu sende stres yaratır ve tabıkı Allah korusun olacagı varsada olmaz..herseyın hayırlısı de ve oluruna bırak..umarım tedavı suresı fazla surmeden bebısıne kavusursun canım benım..

kızlar ben kullanıyorum ilacı içemiyorum midemi bulandırıyor doktor alttan fitil olarak alabilirsin dedi ve ben öyle kullanıyorum eğer içmekte zorlananlar varsa doktoruna danışıp böyle kullanabilir

bebeklerimiz sağlıkla büyüsün doğsun inşallah :nazar::emir_bebek:

Bende yeni başladım bu ilaca. 6 haftalık hamileyim ve geçen Ctesi çok hafif nokta şeklinde kanamam oldu, aynı gece durdu ama şimdide tuvalet kağıdı ile silince çok az kahverengi bir akıntı geliyor. Doktorum her gebelikte düşük riski vardır diye kullanmamı önerdi. İlacın bana hiçbir yan etkisi olmadı, ne uyku ne baş dönmesi. Ben şuan tok karnına, sabah ve akşam olmak üzere 2 tane alıyorum.

Mesleğim gereği bir çok ilaç firması ile çalışıyorum ve ilaç mümessili arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre etkili bir ilaçmış. Genellikle düşük riski için doktorlar öneriyorlarmış.Ne olur ne olmaz kullanmakta yarar var.

bence dr. arayıp ona sormalısın çünki kullanım şeklini dozunu dr. ayarlıyor canım bende kullanıyorum mesela bana dr. günde 1 tane içeceksin dedi insanın yapısıda farklıdır değerleride farklıdır dr. reçetede ne yazdıysa onu kullanmalısın benceee geçmiş olsun

Bana da doktorum hamileliğimin 4.ayında verdi, o dönem çok bel ağrılarım oluyordu, progestan sayesinde geçti.Günde 3 defa 1 er tane alıyordum.Biraz sersemleştiriyordu ama öyle çok da değil

arkadaşlar bende progestanı kullanmaya başlayalı 3. günüm bugün.ben günde 1 tane fitil olarak kullanıyorum.çok açık renkte k.rengi akıntım için vermişti.ben bu ilacı herkes aynı şekilde kullanıyor diye biliyordum.ama demek duruma göre dozunu ayarlıyor dr.

Back