• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profosyonel makinalardan anlayan arkadaşlar yardım eder misiniz?

essa2000

essa
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
136
13
118
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar; ben nikon d5100 almaya karar verdim fakat lens konusunda kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.:15:

Eklentiler

• $Nikon_5100d_6-600x400[1].jpg
    $Nikon_5100d_6-600x400[1].jpg
    43,5 KB · Görüntüleme: 101
bence AF motoru gövdede olan bir makine tercih etmelisin.İleride daha farklı lens almak istediğinde af motorlu lens alman gerekir ki normal lenslerle arasında 1000 TLfark atıyor.:45:

evet af motoru yok fakat görüntü kalitesi ve özellikleri çok iyi makinanın lens konusunda takıldım yine de teşekkür ederim :)

canon marka almanı tavsiye ederim. gövdede yok af motoru çoğunda ama lens seçimi daha geniş daha uygun ve lenslerde autofocus özelliği mevcut oluyo

focus özelliği var makinanın v cam gibi bir özelliğe sahipmiş af motorunun olmaması çok önemli bir sorun değilmiş zaten af motorlu lensler de var ben galiba taktım bu makinaya o yüzden lens bulmam lazım :)

özellikler
Model adı: Nikon D5100

Algılayıcı: 23.6 x 15.6mm CMOS APS-C (1.5x çarpanı)

Çözünürlük: 16.2 MP

Görüntü boyutu: 4928 x 3264

Kit Lens: Nikon 18-55 mm 3.5-5.6 VR

Titreşim engelleme: Lensten

ISO: 100-64000 (25600′e genişletilebilir)

AF Sistemi: 11 nokta 1 çapraz tip

AF micro ayarı: yok

Perde hızı: 30-1/4000

Bakaç: Penta ayna %95 görüş alanı (0.78x büyütme)

LCD: 3.0” dönebilir ekran 921.000 nokta

Video Kayıt: 1920×1080 (30, 25, 24 kare/sn) MOV (H.264)

Dosya formatı: JPEG, NEF (14 -bit RAW)

Bellek: SD, SDHC, SDXC

Bağlantı: USB 2.0, HDMI, AV

Batarya: Şarj Edilebilir Li-iyon Pil EN-EL14

Ağırlık: 560 gr

Boyutlar: 128 x 97 x 79 mm

D5100 hakkında bilinmeyen bir gerçeği 3 4 gün önce hayyam pasajında yaptığımız bir gezide öğrendim... Bu makina diğerlerine kıyasla fiyat olarak uygun ama internette biraz araştırırsak bu makina yarı-profesyonel denebilcek özelliklere sahip sadece üretilen 4 lens oluyor ve hiçbiri çokta kaliteli lensler değil... Unutmayalım fotoprafı çeken lenstir... makina araçtır

D5100 hakkında bilinmeyen bir gerçeği 3 4 gün önce hayyam pasajında yaptığımız bir gezide öğrendim... Bu makina diğerlerine kıyasla fiyat olarak uygun ama internette biraz araştırırsak bu makina yarı-profesyonel denebilcek özelliklere sahip sadece üretilen 4 lens oluyor ve hiçbiri çokta kaliteli lensler değil... Unutmayalım fotoprafı çeken lenstir... makina araçtır

uzun süredir araştırıyorum bir kaç kişinin tavsiyesi üzerine karar vrdim makina 2 küsür cıvarında fiyat olarak d 90 la yarışacak bi makinaymıi görüntü olarak ama tabi yine de bilemem tecrübe etmeden anlamak mümkün değil şöyle de bişey var hiç bir zaman en iyisi yoktur kişiye göre değişir tabi verdiğin bilgi için teşekkürler

O lens bende var güzel bir lenstir ama sadece 50 mm çeker. Portre çekerken yada alan derinliği vermek için kullanılabilir. Bence değişken odak uzaklığına sahip zum lens alsan daha kullanışlı olur. 18-105 mm, 18-135mm yada 18-200 mm gibi lensleri tercih etmelisin. 50mm lens ile çekimlerde ileri geri hareket etmen gerekir çok zorlanırsın. Daha sonra bu lensi de alabilirsin ama ana lensin bu olmamalı diye düşünüyorum.

arkadaşım ilk önce çok uzun zamandan beri profosyonel bir makine arayışı içerisindeydim dediğin makineyide araştırdım başka makineleride araştırdım tabiki prof. makineler bütçeye bağlı olarak değişiyor.
nikonda da canonda da giriş seviyelerinde genelde af olmaz af motoru olanların fiyatlarıda biraz yüksek olur nikonda artık üretmeye başladığı lenslerde genelde af motorunu koyuyor ama bu uygulamaya yeni başladığı için biraz fiyatları tuzlu oluyor en basit örnekle af moturu olan 50mm canon lens 250 civarındaysa af motoru olan nikon 50mm lens 650 lira civarında yok ben sadece mak. alacağım daha sonra lens almayacağım diyosan nikon 5100 de 18-105 lens seni uzun uzun götürür aslında kit lens ile 18-105 arasında sadece zoom aralığı farkı vardır..
nikonda canonda çok güzel makineler üretiyo yeni başlıyosan bu işe ikisinin arasında fark bulamazsın sadece canonun fiyatları nikona göre daha uygundur
nikon kullanan bi arkadaşım lenslerin pahalılığından yakınmıştı..

ben bunları aktarayım karar sana kalmış yardımcı olabilirsem ne mutluu:42::42::42:

arkadaşım ilk önce çok uzun zamandan beri profosyonel bir makine arayışı içerisindeydim dediğin makineyide araştırdım başka makineleride araştırdım tabiki prof. makineler bütçeye bağlı olarak değişiyor.
nikonda da canonda da giriş seviyelerinde genelde af olmaz af motoru olanların fiyatlarıda biraz yüksek olur nikonda artık üretmeye başladığı lenslerde genelde af motorunu koyuyor ama bu uygulamaya yeni başladığı için biraz fiyatları tuzlu oluyor en basit örnekle af moturu olan 50mm canon lens 250 civarındaysa af motoru olan nikon 50mm lens 650 lira civarında yok ben sadece mak. alacağım daha sonra lens almayacağım diyosan nikon 5100 de 18-105 lens seni uzun uzun götürür aslında kit lens ile 18-105 arasında sadece zoom aralığı farkı vardır..
nikonda canonda çok güzel makineler üretiyo yeni başlıyosan bu işe ikisinin arasında fark bulamazsın sadece canonun fiyatları nikona göre daha uygundur
nikon kullanan bi arkadaşım lenslerin pahalılığından yakınmıştı..

ben bunları aktarayım karar sana kalmış yardımcı olabilirsem ne mutluu:42::42::42:

teşekkür ederim makinayı aldım güzel makina nikon d5100 18-55 lens vardı üzerinde zamanla ihtiyacıma göre değiştiririm şimdilik işimi görüyo yine de teşekkürederim:)

O lens bende var güzel bir lenstir ama sadece 50 mm çeker. Portre çekerken yada alan derinliği vermek için kullanılabilir. Bence değişken odak uzaklığına sahip zum lens alsan daha kullanışlı olur. 18-105 mm, 18-135mm yada 18-200 mm gibi lensleri tercih etmelisin. 50mm lens ile çekimlerde ileri geri hareket etmen gerekir çok zorlanırsın. Daha sonra bu lensi de alabilirsin ama ana lensin bu olmamalı diye düşünüyorum.

teşekkür ederim makinayı üzerindeki lensle aldım daha çok anı portre ve manzara fotoğrafları çekmek istiyorum ihtiyacıma göre lensler alırım zamanla diye düşünüyorum :)

teşekkür ederim makinayı üzerindeki lensle aldım daha çok anı portre ve manzara fotoğrafları çekmek istiyorum ihtiyacıma göre lensler alırım zamanla diye düşünüyorum :)

tabi ki nikon en basitinden canon renkleri çok patlatır çekerken çok güzel canlı gösterir ama diital ortama aktarınca alakası yoktur..

Back