• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesöre, 'Yatakta çıkardığın sesler' soruşturması

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Profesör öğrencisine, 'Yatakta çıkardığın sesleri sınıfta çıkarma' deyince Karabük Üniversitesi karıştı. Prof. Dr. E.L. hakkında idari soruşturma açıldı.
Sitene Ekle
profesore-yatakta-cikardigin-sesler-sorusturmasi-6366550.Jpeg

Karabük Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. E.L.’nin, ders sırasında montaj işlemini becerdiği için “Yaptım!” diye sevinen İ.K. adlı kız öğrencisine sınıf ortasında, “Yatakta çıkardığın sesleri burada çıkaramazsın, burası sınıf ortamı” dediği ileri sürüldü. İ.K.’nin şikayeti üzerine Prof. Dr. E.L. hakkında idari soruşturma açıldı. Kız öğrenciler, profesörün derslerden el çektirilmesini istiyor.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümü ikinci sınıfında okuyan İ.K., geçen 2 Aralık’ta Prof. E.L.’nin verdiği “solidworks” dersine girdi. Montaj hakkındaki ders sürerken, bu konuyu anlamakta zorlanan İ.K. bir arkadaşından yardım istedi. Montaj yapımını gösteren arkadaşı, “Diğer üç tanesini kendin yaparsan öğrenebilirsin” dedi. İ.K. 20 dakikalık bir uğraştan sonra montaj işlemini yapınca, çevresindekilerin duyacağı şekilde, sevinçle, “Yaptım!” dedi.

Bunun üzerine Prof. E.L., öğrencisine, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı!” diye bağırdı. İ.K. de, “Sınıfta siz ne diyorsunuz hocam!” diye tepki gösterdi. Dersten sonra İ.K. ve sekiz kız öğrenci, E.L.’nin odasına giderek, kendisini şikayet edeceklerini söyledi. E.L. de, “İstediğiniz yere şikayet edin” dedi.

Daha sonra dekanlığa çağrılan İ.K., “Hocanız özür dilesin ve bu iş tatlıya bağlansın” denildi. Ancak İ.K. ve arkadaşları, E.L.’nin derslerine girmek istemediklerini belirterek, yaptırım uygulanmasını talep etti. Buna karşılık dekanlık yetkilileri olayın basına yansımaması için öğrencileri uyardı.

PROF. ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ'NİN Facebook HESABINDA

İ.K., geçen cumartesi günü Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na iki dilekçe verdi. Şikayet dilekçesinde, “Olaydan ruhen ve psikolojik olarak etkilendim. Yaşadığımız olayla ilgili sınıfta tanıklarımız var. Öğretim görevlisinden şikayetçiyim. Üniversitenin olayı soruşturmasını istiyorum” dedi.

İkinci dilekçede, E.L. hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde bilgi aldığını kaydeden İ.K., Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, soruşturma kapsamındaki evrakları talep etti. Bu arada E.L.’nin, İ.K.’nin üyesi olduğu Öğrenci Kolektifleri adlı topluluğun Facebook hesabına girerek mesaj attığı ortaya çıktı. E.L., grup tarafından kendisini hakkında ‘tacizci’ denilmesine karşılık olarak, “Öncelikle şunu belirteyim ki tarafımdan uygunsuz bir laf çıkmıştır. Bunun için bu arkadaştan özür dilemiştim. Tokalaşıp odadan ayrılmıştır. Bu lafı savunmuyorum. Ama şu var ki sitenizde, hakkımda tecavüzcü ve tacizci gibi hiç de hoş olmayan ithamlar yapılmakta ve paylaşılmaktadır. Bunun yayınlayanların ve paylaşanların hakkında yasal yollara başvuracağım” diye yazdı.

Kaynak: Radikal
http://www.milliyet.com.tr/profesore-yatakta-cikardigin-gundem-2159557/?ShowPageSkin=1

Bir gün derse geç kalmıştım, benden 5 dakika önce de erol isimli bir arkadaş geç kalmış ama hoca derse almamış.
Derse de ilk defa giriyorum bu arada.
Tıklattım kapıyı, uzattım kafamı

"girebilir miyim hocam?" diye sordum,

"geç" dedi.

Ön sıradan bir erkek arkadaş:
"ama hocam az önce erol arkadaşımız da girmek istedi onu almamıştınız bu yaptığınız çifte standart olmuyor mu?"

Hocanın verdiği cevap:
"oğlum bi hatuna bak bi öbürüne bak bunu almicam da onu mu alıcam?"

Yerin dibine nasıl binlerce kere geçtiğimi, acaba insanlar hocayla aramda bişey olduğunu sanmışmıdır diye kendimi nasıl yiyip bitirdiğimi, bazılarının nefret dolu bakışlarını hiç unutmam.

Şikayet edilecek kadar değildi belki ama beni olumsuz anlamda çok etkilemişti.

Şu kızcağızın halini düşünemiyorum. Bir de şikayet etmesin diye uğraşmışlar pislikler. Çok iyi olmuş cezasını bulur umarım.

Bir gün derse geç kalmıştım, benden 5 dakika önce de erol isimli bir arkadaş geç kalmış ama hoca derse almamış.
Derse de ilk defa giriyorum bu arada.
Tıklattım kapıyı, uzattım kafamı

"girebilir miyim hocam?" diye sordum,

"geç" dedi.

Ön sıradan bir erkek arkadaş:
"ama hocam az önce erol arkadaşımız da girmek istedi onu almamıştınız bu yaptığınız çifte standart olmuyor mu?"

Hocanın verdiği cevap:
"oğlum bi hatuna bak bi öbürüne bak bunu almicam da onu mu alıcam?"

Yerin dibine nasıl binlerce kere geçtiğimi, acaba insanlar hocayla aramda bişey olduğunu sanmışmıdır diye kendimi nasıl yiyip bitirdiğimi, bazılarının nefret dolu bakışlarını hiç unutmam.

Şikayet edilecek kadar değildi belki ama beni olumsuz anlamda çok etkilemişti.

Şu kızcağızın halini düşünemiyorum. Bir de şikayet etmesin diye uğraşmışlar pislikler. Çok iyi olmuş cezasını bulur umarım.

bildiğin cinsel taciz, şimdi şikayet etsen bi türlü etmesen bi türlü

bildiğin cinsel taciz, şimdi şikayet etsen bi türlü etmesen bi türlü

Aynen öyle sonrasında da bu hoca tarafından istemediğim ve hiçbir şekilde konuşmadığım halde not anlamında kayırıldım.
Okul bitene kadar kaç defa samimiyet kurmaya çalışmıştı. Eh şimdi diğer öğrenciler ne düşünmüştür yani ben olsam ben de düşünürdüm belki. Bir de evliydi pislik.
Şikayet etsen ne diyeceksin ki bu kadarıyla dikkate almazlar seni, şöyle sağlam bir delilim de olmadı.
Bu hoca yüzünden üniversite hayatıma gölge düşmüştü.

Hocanın aklı bi önceki gecede kalmış, her sözcüğü yatağa yormuş. Kız muhtemelen "hipopotam" deseydi de aynı şeyi söyleyecekti.

Yaptım, yaptım, immyeah, yaptııııaaaammm... Chess Chess

valla ben her türlü gürültüye karşı bi insanım,:KK53: adamın kendi hayatı açısından düşündüm sadece de:KK53:
Ya evet o acidan dusunmedim :KK53:

Aaa Karanfilim sen bilmiyon mu? bir ara bdv de bağırmıyorsan sevişmiyorsun gibi bir düşünce bilem vardı, komşu gürültüsü konularına bir göz gezdir gel bakiyim :KK53:

Biliyorum biliyorum biz sevisemiyormusuz o konulardan sonra anladim zaten. :KK53: Ohh yieaaaa:KK70:
ben de diyorum ne eksik biz de :KK70:
Sen yine eksik var diye düşünüyormussun. Ben tamamen normalim sanıyordum :KK70:
Biz de ohhh yieeaaaa eksik herhalde.

Back