How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Prof.Dr. KBB Uzmanı Ankara

demirayse0671

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
1
0
1
34
Merhabalar. Bu olayı yaşadığımız kötü günlerin bilinmesi ve başkalarınında bu durumu yaşamaması için yazıyorum.

Oğlumuza Ekim 2016 ayında işitme kaybı şikayetiyle bir çok doktora gösterdik ve hepsinin ortak kanaatiyle kulağında sıvı olduğu bunun da tüp takılmasıyla çözüme kavuşacağı söylendi. Uzun araştırmalar ve tavsiyeler üzerine çocuğumuzu muayene ettirdik. İvedi kulağa tüp takılması için ameliyat yapılmasını istedi ve operasyon gününü 31 Ocak 2017 olarak belirledi. Ancak ameliyat öncesi bize sadece kulağa takılacak tüpten bahsederken hiç bir şekilde geniz eti ve bademcik ameliyatından bahsetmedi. Sadece ameliyat öncesi bu operasyonları da yapacak mısınız sorusuna Evet diyerek bizi geçiştirdi. Bizde doktorun tecrübesine güvenerek bu duruma ses çıkarmadık.

31 Ocak günü ameliyat sonrası eşim ve ben oğlumun durumunu görünce resmen şok olduk. Çünkü çocuk acısından kendini yerden yere atıyor, durmadan çığlıklar atıyordu. Kendisini sakinleştirmeye çalışırken dilindeki kesikleri görünce ikinci bir şok yaşadık ve bunu önce hemşirelere sonra sorduk. Sorumuza "Uydurmayın, yok öyle bir şey" diyerek bizi tersledi. O gün zorda olsa çocuğu sakinleştirerek evimize döndük.
Eve döndük ama acı ve ızdırab katlanarak arttı. Oğlum 3 gün hiç bir şey içmedi. Biz de ne yapacağımızı şaşırmış bir halde 2 kere hastaneye giderek çocuğa serum taktırarak birazda olsun enerji almasını sağladık. Bu süre zarfında doktor telefonda anlattıklarımıza inanmadı ve bizi olayı abartmakla itam etti. Yani operasyon sonrası hastasıyla hiç mi hiç ilgilenmedi.

Ameliyat sonrası kontrollerde özellikle bademcik ameliyatının neden yapıldığına dair sorularımıza Dr. tatmin edici cevaplar veremedi. Sonradan anladık ki "Kulak Sıvısıyla İlgili Şikayetin" fix menüsü tüp+geniz eti+bademcik ameliyatıymış. Çünkü kontrol muayenelerinde diğer hastalarla yaptığım görüşmelerde onların da aynı tarifeye maruz kaldıklarını öğrendim.

Oğlum 3 hafta sonra normal yemeğini yemeye başladı. Ancak sesinde eskiye nazaran kötüleşme vardı. Biz bu durumun normal olduğunu düşündük ve beklemeye başladık. Ama oğlumda değil düzelme eskiden hiç yaşamadığımız gece horlamaları ve burundan nefes alamama problemleri ortaya çıktı.

Tüm bunları yaşamamıza rağmen hala iyi niyetimizi koruyarak durumu değerlendirmesi için doktora kontrole gittik ve oğlumuzu muayene ettirdik. Muayene sonrası Dr. sol kulaktaki tüpün düştüğünü ve her iki kulakta tekrar sıvı biriktiğini söyledi! (teknik olarak tüp olan kulakta sıvı birikmesi imkansız). Ayrıca geniz eti büyümesinin çocuğun nefes alışını zorlaştırdığını anlattı. Benim "Hocam ameliyattan önceki durumdan daha kötü duruma gelmiş oğlum" cümleme Dr. pişkin pişkin "bu durumun normal olduğu tekrar ameliyat yapmamız gerektiğini" şahsıma aktardı. Tabi bu kontrolde muayene ve diğer tetkiklerin ücretinin alınmasını hususi olarak takip etti.

Sonuç olarak Dr. oğluma başarısız bir kulak tüpü ameliyatı yapmış, halihazırda küçük olan geniz etini büyük bir maharetle büyütmüş ve öncesinde hiç bir zararı olmayan belki de bir çok faydası olan bademciklerini almıştır. Ben ve eşim büyük bir hata yaparak yanlış doktora güvenmişiz. Lütfen sizde bizim düştüğümüz hataya düşmeyin

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle çok geçmiş olsun yaşadığınız talihsiz olaya gerçekten çok üzüldüm ne denir ki :( benim kızımda da orta kulak iltihabı var 1 aydır geçmek bilmedi doktor kulağına tüp takmamız gerekiyor dedi 4 5 kez doktora gittik hiç geniz etinden bahsetmezken son gittiğimizde geniz eti de var dedi :( ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız ateşi çıkıyor düşmüyor 2 kez farklı farklı antibiyotikler kullandık :( Rabbim yüzümüze bakar inşallah

Back