prof. dr. engin oral la tedaviye başlıyorum!

konyalioglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
95
0
40
tavsiye üzerine pro. dr. engin oral la tedaviye başlıyorum bu ay, daha önce ismini hiç dumadığım bi doktor... daha önce görüşenler veya tedavi görenler varsa bana yazabilirmi acaba? :18:

Merhaba 2 yıldır engin beyin hastasıyım. 2 yıl once kıst amelıyatı olmustum ogunden berıde hıc bırakmadım kendısını . Ben cok memnunum cok ıyı bır doktor hıc bır sorun yasamadım buzamana kadar. Suan kıstlerım tekrarladı 1 ay once evlendım fakat kıstten dolayı tuplerım tıkalı bende onumuzdekı ay kısmetse tup bebek tedavısıne baslayacagım engın beyde. Sız ne tedavısıne baslıcaksınız ? Allah sıfa versın umarım yardımcı olabılmısımdır sormak ıstedınız bısey olursa tekrar yardımcı olurum :)

selam,ben de tavsiye üzerine engin beyin floryadaki muayenehanesine gittim birkaç kez.ilk gittiğimde meğer hamileymişim ama bir iki haftalık olduğu için anlaşılmadı.daha önce previa geçirip erken doğum yaptığım için endişelerim vardı.bu yüzden doktor benim için çok önemli.çok acılar çektiğimi engin beye anlattım.hamile kal gel dedi.hamile kaldım kese görmeye gideceğim günün sabahı kanamam oldu hemen doktora koştuk.bebeği iyi görmüyorum düşebilir deyip iğne ve istirahat verdi.neyse düşük riskim geçti herşey yoluna girdi derken benim previa ile ilgili evhamlarım başladı.bir akşam çok kötü olduğum bir anımda kendisini aradımçekinerek bir şey soracaktım,beni bunlar için arama evime gelmişim yorgun argın bunlarla uğraşamam gibi birşeyler söyledi.beni kibar bir dille azarladı.ondan böyle bir muamele beklemiyordum.ben 7 aylık bebeğimi kaybedeli daha bir yıl bile olmamıştı ben en iyi doktorum anlar diye düşünmüştüm ama o zahmet edip üç beş saniyede sorumu yanıtlayıp kapatacağına bunları söylemeyi tercih etti.aradığıma bin pişman oldum hem utandım hem incindim.zaten rezalet bir ruh hali içindeydim iki gün ağlamam durmadı.bu olay ondan soğumama sebep oldu.doktorluğuna birşey diyemem yalnızca 3 defa gittim.konuştuğumuzun hemen sonrası mesaj attım rahatsız ettiğim için özür dilerim diye.ne ses ne seda.oysaki sitesindeki hastalarının yazdığı yorumlarda bir doktordan öte hastalarına abi gibi yaklaştığını,hastalarının kaprislerini,evhamlarını çektiğini okuyup çok sevmiştim kendisini.ama malesef o anlayış bana denk gelmedi.
bu yazdıklarım sizi etkilemesin ben sadece yaşadıklarımı anlattım.doktorlar da sonuçta insan gel gitleri olabiliyor.o an ben kırıldım üzüldüm ama mutlu ettiği birçok hastası da vardır mutlaka.inşallah siz de onlardan olursunuz...

selam,ben de tavsiye üzerine engin beyin floryadaki muayenehanesine gittim birkaç kez.ilk gittiğimde meğer hamileymişim ama bir iki haftalık olduğu için anlaşılmadı.daha önce previa geçirip erken doğum yaptığım için endişelerim vardı.bu yüzden doktor benim için çok önemli.çok acılar çektiğimi engin beye anlattım.hamile kal gel dedi.hamile kaldım kese görmeye gideceğim günün sabahı kanamam oldu hemen doktora koştuk.bebeği iyi görmüyorum düşebilir deyip iğne ve istirahat verdi.neyse düşük riskim geçti herşey yoluna girdi derken benim previa ile ilgili evhamlarım başladı.bir akşam çok kötü olduğum bir anımda kendisini aradımçekinerek bir şey soracaktım,beni bunlar için arama evime gelmişim yorgun argın bunlarla uğraşamam gibi birşeyler söyledi.beni kibar bir dille azarladı.ondan böyle bir muamele beklemiyordum.ben 7 aylık bebeğimi kaybedeli daha bir yıl bile olmamıştı ben en iyi doktorum anlar diye düşünmüştüm ama o zahmet edip üç beş saniyede sorumu yanıtlayıp kapatacağına bunları söylemeyi tercih etti.aradığıma bin pişman oldum hem utandım hem incindim.zaten rezalet bir ruh hali içindeydim iki gün ağlamam durmadı.bu olay ondan soğumama sebep oldu.doktorluğuna birşey diyemem yalnızca 3 defa gittim.konuştuğumuzun hemen sonrası mesaj attım rahatsız ettiğim için özür dilerim diye.ne ses ne seda.oysaki sitesindeki hastalarının yazdığı yorumlarda bir doktordan öte hastalarına abi gibi yaklaştığını,hastalarının kaprislerini,evhamlarını çektiğini okuyup çok sevmiştim kendisini.ama malesef o anlayış bana denk gelmedi.
bu yazdıklarım sizi etkilemesin ben sadece yaşadıklarımı anlattım.doktorlar da sonuçta insan gel gitleri olabiliyor.o an ben kırıldım üzüldüm ama mutlu ettiği birçok hastası da vardır mutlaka.inşallah siz de onlardan olursunuz...
Arkadaşım yazdıklarını görünce cok şaşırdım, gerci yazalı bayagi olmus ama ben yeni gordum, biz ayni doktordanmi bahsediyoruz, prof dr engin oraldan mi? Kendisinin hastasiyim hamileligimi basindan beri takip etti ve dogumumu gerceklestirdi ben engin bey kadar hastalarinin teline cevap veren baska bir doktor gormedim 9 ay boyunca her sorum oldugunda aradim gunduz gece beni bir kere bile terslemedi, onun kadar hastalariyla ilgilenen bir doktor gormedim. Halada arada kafama bisey takilirsa ararim kendisini cevap vermezse bile yarim saat icinde doner beni aramissiniz diye.İnanamadim engin beyin bunu yaptigina, yapan doktorlar var ama benim tanidigim engin bey bunu yapmaz.

Arkadaşım yazdıklarını görünce cok şaşırdım, gerci yazalı bayagi olmus ama ben yeni gordum, biz ayni doktordanmi bahsediyoruz, prof dr engin oraldan mi? Kendisinin hastasiyim hamileligimi basindan beri takip etti ve dogumumu gerceklestirdi ben engin bey kadar hastalarinin teline cevap veren baska bir doktor gormedim 9 ay boyunca her sorum oldugunda aradim gunduz gece beni bir kere bile terslemedi, onun kadar hastalariyla ilgilenen bir doktor gormedim. Halada arada kafama bisey takilirsa ararim kendisini cevap vermezse bile yarim saat icinde doner beni aramissiniz diye.İnanamadim engin beyin bunu yaptigina, yapan doktorlar var ama benim tanidigim engin bey bunu yapmaz.

gerçekten bende inanamıyorum (sakın yanlış anlama ) böyle bişey yaşamış olman üzücü kendisi doktordan öte bı abı bı baba tavrında genelde hastalarına ve ınankı ıstedım an arıyorum hepsınde sabırla dınleyıp sakın sakın anlatıp konusur yanıtlar sakınlestırır sen cok buyuk bı sanssızlık yasamıssın ınankı kndısı hem doktor olarak hemde ınsan olarak muhtesem bırı kendısı benı dogum gunumde bıle arayıp tebrık etmıs bı ınsan saskınlık ıcersındeyım

gerçekten bende inanamıyorum (sakın yanlış anlama ) böyle bişey yaşamış olman üzücü kendisi doktordan öte bı abı bı baba tavrında genelde hastalarına ve ınankı ıstedım an arıyorum hepsınde sabırla dınleyıp sakın sakın anlatıp konusur yanıtlar sakınlestırır sen cok buyuk bı sanssızlık yasamıssın ınankı kndısı hem doktor olarak hemde ınsan olarak muhtesem bırı kendısı benı dogum gunumde bıle arayıp tebrık etmıs bı ınsan saskınlık ıcersındeyım

kızlar ben de endometrıosız var buyuk bu dr engın oral laporoskobı bde nasıl acaba?tam olarak nerde çalışıyor ve muayene amelıyat ucretı fılan ne kadar bılıyomusunuz.

kızlar ben de endometrıosız var buyuk bu dr engın oral laporoskobı bde nasıl acaba?tam olarak nerde çalışıyor ve muayene amelıyat ucretı fılan ne kadar bılıyomusunuz.

kusura bakma msjını sımdı gordum cok fazla gırıp forum takıp etme fırsatım olmuyor. engın bey ozellıkle endometrıosız konusunda uzman bı dr zaten kendısıde endometrıosız dernegının kurucusu ve baskanı kendısının florya da ve nısantasında muayenehanesı var sabahtan oglene kadar floryada ogleden aksama kadar da nısantasın da. benım amelıyatımı yaklasık 2 bucuk yıl once sıslı memorıal de laporoskopık amelıyat teknıgı ıle yaptı ben cok memnunum suan onun sayesınde de tup bebek ıle hamıleyım malesef turkıyede bu hastalıkla ozel olarak ılgılenen ve laporoskopık amelıyatı basarılı bı sekılde yapan doktor sayısı 3 yada 4 bunlardan bır tanesıde engın bey zaten gecmısını arastırırsan turkıyenın en genc yasta profosor dr olanlardan bır tanesı oldugunu ogrenırsın umarım bıraz yardımcı olabılmısımdır he unutmadan fıyat sormussun muayene ucretı suan 220 tl nakıt kredı kartı 250 olması lazım tam emın degılım ben nakıt verıyorum cunku. amelıyatımada ozaman 7 bın lıra yada 7,500 bın vermıs olmam lazım hastane ve doktor parasının genel toplam fıyatı bu baska ek bı ucret yok yanı

Engin hoca hakkında diyeceğim tek bir şey var, güvenin gerisini merak etmeyin. 5 senedir bebek için uğraştıyorduk. İnternational acıbadem heryeri denedik. Bir ara çocuğun olmaz bile dediler.hocam sayesinde kızımı kucağıma aldım. Minnettarız ne diyeyim. Çok ilgili bir doktor ve çok da titiz. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Sorusu olan varsa özelden yazssın benim tedavi sürecimle ilgili. Sevgiler

Merhaba
Ben de Engin Beyin hastasıyım. Çok doktor araştırdım, çok doktorla görüştüm ve en sonunda Engin Beyde devam etmeye karar verdim. Çok yoğun bir doktor, en az 1-2 saat beklemek zorunda kalıyorsunuz, iki ayrı muayenehanesi olduğu için belirli saatlerde ulaşabiliyorsunuz, Ben floryadaki muayenehanesine gidiyorum. Ama oldukça ilgili ve sıcak bir insan. Doktor araştırmalarım sırasında bir süre Engin Beye uğramadım, o dönemde durumumu merak edip aramıştı. O derece ilgili.
20 kasım perşembe günü transferim Bahçeci fulyada yapıldı. Bu ilk denememiz. Umarım son olur, ikincisine ihtiyaç duymayız.
1 aralık da test yapacağım. İnşallah Pozitifi görürüm. Heyecanla bekliyorum.

Merhaba
Ben de Engin Beyin hastasıyım. Çok doktor araştırdım, çok doktorla görüştüm ve en sonunda Engin Beyde devam etmeye karar verdim. Çok yoğun bir doktor, en az 1-2 saat beklemek zorunda kalıyorsunuz, iki ayrı muayenehanesi olduğu için belirli saatlerde ulaşabiliyorsunuz, Ben floryadaki muayenehanesine gidiyorum. Ama oldukça ilgili ve sıcak bir insan. Doktor araştırmalarım sırasında bir süre Engin Beye uğramadım, o dönemde durumumu merak edip aramıştı. O derece ilgili.
20 kasım perşembe günü transferim Bahçeci fulyada yapıldı. Bu ilk denememiz. Umarım son olur, ikincisine ihtiyaç duymayız.
Dün ilk testimi yaptm, sonuç pozitif. ikinci testim 4ünde. Çok heyecanlıyım. Şükürler olsun. İnşallah bebişlerimi sağlıkla kucağıma alacağım günlerin heyecanınıda yaşarım.

merhaba arkadaşlar
2 yıllık evliyim bende çocugum olmuyor :KK43: görüntüde bir sorun yok sadece vajinal akıntı :KK43: engin beyi tavsiye ediyorlar gitmelimiyim sizce ? 250 tl muayenesi dedi sekreter peki test falan onlarda mı özelde oluyor? hiç bilgim yok :KK43:
umarım birileri bana cevap verir :KK43: :KK43:

Merhaba
Merhaba hayirli olsun. Kontrole engin beye gidip, tup bebegi bahceci de mi oldunuz?

merhabalar, Engin Hoca hakkında söylenecek tek kelime mükemmel bir doktor, geçen yıl tüp bebek tedavisi için kendisi ile görüşmeye gittiğimde bana verdiği güveni ondan sonra gittiğim hiç bir doktor veremedi. Önümüzdeki ay Engin Bey ile tüp bebek tedavisine başlayacağız Engin Hoca bahçeci tüp bebek merkezi ile de çalışıyor Bahçeci Tüp Bebek Merkezi son teknolojiye ait laboratuvar ekipmanlarına sahip bir kurum olduğu için o yönden de kendisine çok güveniyorum, çok ilgili her daim kendisine direk cepten ulaşıp görüşebiliyorsunuz, bu çok önemli bir ayrıntı, birde hastaları ile saatlerce ilgilenen her daim güven veren bir insan.

kusura bakma msjını sımdı gordum cok fazla gırıp forum takıp etme fırsatım olmuyor. engın bey ozellıkle endometrıosız konusunda uzman bı dr zaten kendısıde endometrıosız dernegının kurucusu ve baskanı kendısının florya da ve nısantasında muayenehanesı var sabahtan oglene kadar floryada ogleden aksama kadar da nısantasın da. benım amelıyatımı yaklasık 2 bucuk yıl once sıslı memorıal de laporoskopık amelıyat teknıgı ıle yaptı ben cok memnunum suan onun sayesınde de tup bebek ıle hamıleyım malesef turkıyede bu hastalıkla ozel olarak ılgılenen ve laporoskopık amelıyatı basarılı bı sekılde yapan doktor sayısı 3 yada 4 bunlardan bır tanesıde engın bey zaten gecmısını arastırırsan turkıyenın en genc yasta profosor dr olanlardan bır tanesı oldugunu ogrenırsın umarım bıraz yardımcı olabılmısımdır he unutmadan fıyat sormussun muayene ucretı suan 220 tl nakıt kredı kartı 250 olması lazım tam emın degılım ben nakıt verıyorum cunku. amelıyatımada ozaman 7 bın lıra yada 7,500 bın vermıs olmam lazım hastane ve doktor parasının genel toplam fıyatı bu baska ek bı ucret yok yanı
Derin endometriozis için laparoskopi ucreti m kadar bilginiz var mi?

Engin hocayla ilk hamileliğimde arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştık.38 haftaya kadar hiçbir sorun yoktu taa ki bebeğimizi kaybettiğimizi öğrenene kadar.bir gece herhangi bir hastanede herhangi bir doktor muayenesinde öğrendik,doktor söyleyemedi ve engin hocayı aradı kendisi tüm soğukkanlılığıyla bana durumu ve bundan sonraki doğum sürecini,tüm olması gerekenleri anlattı.fakat bence çok önemli birşeyi atladı...insan psikolojisi!..normal doğum yapmamı önerdiğinden kendisiyle ilerlemenin benm bütçeme yüksek geliceğini de bildiğinden beni başka bir doktora yönlendirdi.eve gidip yatmamı ertesi günde süreci başlatmamı söyledi.telefonu kapadıgımda hastanenin kapısında gözüyaşlı yaklaşık 20 kişi kalakaldık.17 nisan gecesiydi ve ben bugün anca yazabiliyorum..bu süreçte tek beklediğim yanıma gelip beni sakinleştirmesiydi..ya da yanına çağırıp diyelim..
Böyle bir durumda telefonda tüm akışı profosyonelce dinleyip eve gidip yatmak ve haftalardır güvendiğim doktorumla öylece vedalaşmak yapmak ve duymak isteyeceğim son şeylerdi.benim için koca bir hayalkırıklığı oldu.samimi ve insanca bir muamele görmek isterdim.doktorumu asıl o gün yanımda hissetmeliydim.
Herkese sağlıklı doğumlar dilerim

arkadaşlar engin oralı tüp bebek tedavisinde önerirmisiniz yada tüp bebekle hamile kalan varmı

İlk çocuğumda doktorum Engin Oral dı. Doğuma kadar herşey normaldi. İstanbulun en büyük özel hastanelerinden birinde (okmeydanında) sezeryan ile doğumumu gerçekleştirdim. Doğumdan çıktıktan sonra hastanede yürürken oldukça kötü acılar çektim. Benimle sezeryana giren hastalar yüreyebilselerde, ben çok sancı içerisindeydim. Ama her vücudun ağrıya karşı dayanıklılığı farklı olduğu için önemsemedim. Eve gittikten sonra , hala çok aşırı sancılarım vardı, tuvalete bile kayınvalidemin desteğiyle minik minik adımlarla ancak gidebiliyordum. Engin Beyi arayıp durumu anlattım. Muayenehaneye gel bakayım dedi. Ağrılar içinde muayenehanesine gittim. Muayenede sezeryan yerimi sıkıp hiçbirşeyimin olmadığını, sonra kolumuda sıkıp "bak aynı derecede ağrıyorlar değilmi" diye küstah küstah söylenmeye başladı. Acıdan ağlamaya başladım, eşime "naz yaptığımı, lohusa sendromu olduğumu" söyleyip bizi eve gönderdi. Birkaç gün sonra sezeryan yerimden iltihaplar akmaya başladı. hemen en yakın özel hastaneye gittiğimde enfeksiyon kaptığımı acil hastaneye yatıp , damardan antibiyotik tedavisine başlanılması gerektiğini söylediler. Engin beyi arayıp durumu anlattığımda "gel bakayım" dedi. Tekrar muayenehanesine acılar içinde gittim. Pişkin pişkin enfeksiyon kaptığımı söyledi. Antibiyotik yazıyorum dedi. Daha önce çok sancım var yürüyemiyorum diye geldiğimde, olayı ciddiye alıp naz yapıyor demek yerine, bir doktor olarak bütün olasılıkları değerlendirseydi , aylarca sürecek sıkıntıları yaşamayacaktım. Üzerine tekrar pişkin pişkin duvarda doğum yaptırdığı bebeklerin fotoğrafların gösterip " sen şimdi kesin çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora ameliyat oldum, niye bunlar başıma geldi diye düşünüyorsundur, bak ben yüzlerce doğum yaptırdım, şimdiye kadar kimseye hiçbirşey olmadı bir sana oldu " diyerek enfeksiyon kapmamın suçlusu sanki benmişim gibi beni suçlaması olayın tuzu biberi oldu. Engin Oral ı kesinlikle önermiyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki Dr. Engin Oral bebek sahibi olmada ve doktorlukta gerçekten çok başarılı, işini iyi yapıyor. Yalnız bunun beraberinde takındığı tavır çoğu zaman (ona göre) fazla soru sorup detaylar öğrenmek istediğinizde, küstah ile ifadelendirilebilecek şakayla karışık espiriler yapabilen sonra sizin önünüzü bu davranışıyla aslında bi nevi kesen bi yönü de var. PKOluyum yaşım 31 ve daha evvel gittiğim doktorum eşimin de test sonuçları ile bekletmeden tüp bebek yapmaktan bahsetti, biz de bir arkadaşımın tavsiyesi ile Engin Bey'e geldik, kendisi daha önceki sürecimizi dinleyerek ve ek 1-2 test daha yaparak buna gerek duyulmayacağını ve önce yumurta takibi ile denemek istediğini söyledi ve şükür ki bu şekilde hamile kaldım. Buraya kadar kendisine şükran duyuyorum. Fakat ilk hamilelikte elbette çeşitli sorular sormalıyım, herkes gibi ilk bebeğimin heyecanını yaşıyorum, herbirini 1 kelime ile yanıtlıyor, daha fazla soru sorulmaması için sanki mesaj veriyor, eşime " bu (!) evde de böyle mi?" Gibi bence terbiye sınırlarını aşan şekilde yaklaşımda bulunuyordu. 3:00 daki randevumuza gidip çoğu zamanki gibi bekletmesinden ve yoğunluğundan 5:30ta muayeneden ayrılmadan evvel, bekleme odasında yaptığı ultrason sonucunu konuşmak için onu beklerken, odada hemşirelerin önümüze zaten koymuş olduğu hamileliğimin başından beri takip edilen dosyada bazı tahillerime hatırlamak amacı ile bakıp sayfalarını gezinirken, odaya aniden girerek "sen her şeyi böle karıştırır mısın?" Şeklinde yine antipatik bi yaklaşımla bizi karşıladı. Pardon? Her şey? Bahsettiği Benim dosyam ve bizi toplamda 2 saat bekletirken önüme konulmuş dosyama bakmayı nasıl böyle itici bi şekilde yorumlar anlamış değiliz.
Uzun lafın kısası, işini iyi yapmanın dışında kendisi ile samimiyet geliştirebildiğim bir doktor değil. Ne zaman hangi şekilde yaklaşacağını bilemediğim, resmen çekindiğim (!), yakınlık duyamadığım, sadece işini iyi yapıyor olmasına güvendiğimden dolayı devam ettiğim bir doktordan ibaret kendisi. Durumunuz zorluysa evet gidin, sonuçtaki başarı oranından memnun kalacağınıza inanıyorum, ancak şefkatli yaklaşım veya samimi bi kişi beklemeyin, ki hamile bi insanın hormonları nedeniyle bu tür yaklaşımlardan ne derece incinebileceğini de katmak lazım. Herkese hayırla sağlıkla evlatlarını kucağına alması temennisyle sağlıkla kalın..

X