• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problemlere cozum bulup paylasamama sorunsali (Bir Devam Var)

Bir Devam Var adi altinda yeni bir bolum acilsin mi?

• Evet

OY: 8 66,7%
  • Hayir

OY: 1 8,3%
  • Bilmiyorum

OY: 1 8,3%
  • Anlamadim

OY: 2 16,7%
  • Baska bir onerim var, onu soylemek isterim.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

Yinemipilav

goo.gl/WzqFMX
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.098
3.249
63
Merhaba sayin KK uyeleri, Admin

Bir Derdim Var bolumu herkesin kisisel dertlerini ortak ettikleri guzel bir bolum.

Ancak:

BDV'nin anti tezi, daha pozitif yaklasan ve direkt cozum odakli yazilara ihtiyac var. Boyle bir forum hem konu tekrarindan kurtararak hayati kolaylastirir hem de cikis noktasi aciziyet olmayan bir tartisma platformu ve durus yaratir.

Mesela bir derdim vardi, diyelim ki:

(1) Gurultuden cok rahatsiz oluyordum ama kisa ve uzun donemde cok cin bir cozum buldum.

(2) Ya da gecimsiz kaynanalarla veya patronlarla basa cikmak icin 10 adimlik bir plan olusturdum.

(3) Geceleri uyuyamiyordum, buna cok guzel cozumler buldum ve sistem haline getirdim.

Bunlari su anki BDV'ye, sorunu acmadan yazamayacagimiz icin boyle bir platformun

BIR DEVAM VAR

acilmasini rica ediyorum. Lutfen fikri begenirseniz beni destekleyin.

Simdiden tesekkurler!

Yinemipilav

Edit: SorunSAL yerine SORUNU olacakti, ne yazik ki basligi degistiremiyorum.

Son düzenleme:
Bence genel öneriler herkesin işine yaramaz,herkesin problemleri şahsi. Bu nedenle genel olarak yazılan çözüm önerilerinin işe yarayacağına inanmıyorum. Tavsiye olur mu derseniz olur ama çözüm olacağını sanmam. Yine de fikrinize saygım var tabii ki..

Mesela Bir Devam Var bolumundeki basliklar soyle olacak:

Kaynanayla bas etmenin yolunu buldum!
Uykusuzluga kesin cozum var!
Ramazan davulcusuyla nasil bas edilir?
Sokakta tacizi engelledim

Bir Derdim Var bolumu herkesin kisisel dertlerini ortak ettikleri guzel bir bolum.

Ancak:

BDV'nin anti tezi, daha pozitif yaklasan ve direkt cozum odakli yazilara ihtiyac var. Boyle bir forum hem konu tekrarindan kurtararak hayati kolaylastirir hem de cikis noktasi aciziyet olmayan bir tartisma platformu ve durus yaratir.

(1) Gurultuden cok rahatsiz oluyordum ama kisa ve uzun donemde cok cin bir cozum buldum.

(2) Ya da gecimsiz kaynanalarla veya patronlarla basa cikmak icin 10 adimlik bir plan olusturdum.

(3) Geceleri uyuyamiyordum, buna cok guzel cozumler buldum ve sistem haline getirdim.

Bunlari su anki BDV'ye, sorunu acmadan yazamayacagimiz icin boyle bir platformun

BIR DEVAM VAR

Simdiden tesekkurler!

Yinemipilav
çok mantıklı şiddetle tavsiye ediyorum...kendi kişiliğiniz itibari ile de çözüm odaklı olduğunuz için ayrıyeten sizi çok seviyorum..

Bence genel öneriler herkesin işine yaramaz,herkesin problemleri şahsi. Bu nedenle genel olarak yazılan çözüm önerilerinin işe yarayacağına inanmıyorum. Tavsiye olur mu derseniz olur ama çözüm olacağını sanmam. Yine de fikrinize saygım var tabii ki..
bence genel itibari bakış açısı ile ortak paydada buluşan bi çözüm yolu gibi geldi bana..

bence genel itibari bakış açısı ile ortak paydada buluşan bi çözüm yolu gibi geldi bana..
Dediğim gibi,öneri olacağı kesin. Ama çözüm olacağını sanmam.. Herkesin problemleri kişisel evet örneğin kayınvalide ile anlaşamama ortak payda ama kimisi para sıkıntısından,kimisi zihniyet farklılığından,kimisi kıskançlıktan veya çok farklı kişisel bir nedenden. Demek istediğim bu.

Mantıklı ama bu sitede işe yarayacağını düşünmüyorum. Bazıları kendince abidik gubidik devalar yazar ötekisi der öyle olmaz hadi gelsin polemik. :KK53: Bir de eminim ki büyü yaptıranlar da çıkar akıl vermeye çalışır:skandal:

Olsun! Bizi biz yapan bizim genis yelpazemiz degil mi? Herkesin tuzu olsun elbette. Insanlar dogruyu yanlistan ayirabilirler, kimsenin "cocugumun atesi vardi, hocaya goturdum, iyilesti" dye bir konu acabilecegini sanmiyorum. Acsalar bile, mizah kapsamina girecegini dusunuyorum.

Hepimizin degisik deneyimleri, farkli gorus acilari var. Biz beyinlerimizi birlestirince cozulmeyecek sorun yoktur, olumden baska!

Yani size inancim o kadar buyuk kizlar.

Bence bdv'de çözüm odaklı yazmamamak yani direkt eleştirmek, polemik çıkarmak, kendinden örnek verip gereksiz yere konuyu uzatmak, konu dışına çıkıp kendi hayat hikayesini anlatmak yasaklansın.. bi çözümü ya da önerisi olan yazsın, diğerlerini konuyu işgal etmesin.. hergün o kadar gereksiz lüzumsuz yorumlar görüyorum ki..

Aslında öneri çok güzel. Destekliyorum.
Daha evvel de bununla ilgili talepte bulunmuştunuz ama karşılık gormedi sanirim.
En azında bu bölümdeki " başkalarının kötülüğü üzerinden kendini övme ya da yargilama" temalı gereksiz mesajlardan sıyrılır, daha işe yarar mesajlara ulaşabiliriz.
Toplum olarak karamsar bir yapımız var. Bu yüzden belki bdv kadar rağbet görmez. Lakin iki kişi faydalansa bile iyidir.

Derdini anlatirken negatif dusunce sistemine girer ve kendini kurban yerine koyarsin. Bu da aciziyet dongusu kurar ve isin icinden cikis yollari buyuk olcude gorunmez olur. Cunku problemde sen magdur oldugunu varsayarak yola cikmissindir.

BIR DEVAM VAR is bu durumun anti-tezi olacak. Yazmak en buyuk terapidir. Insanlar dertlerine cozum yollarini yazarak da bulabilirler. Derdini anlatmak da iyidir ama, sorunun baslangic noktasi farklidir. Cozumden soruna dogru gidlebilir, bu sekilde elinizde daha buyuk kozlar olur, daha bilincleniriz.

Ancak:

BIR DEVAM VAR

Simdiden tesekkurler!

Yinemipilav

Sana nasıl katılıyorum bilsen !

Çözüm odaklı yapıcı şeyler ihtiyacımz var.Örneklere ihtiyacımız var.Yargıyı geçip pratik zekayı kullanan çözüm odaklı insanlara ihtiyacımz var.Tebrikler arkadaşım.Bir derdim var çok güzel bölüm çok severim ama bir devamı var da muhakkak olmalı. KK duy sesimizi.!

Back
X