Merhaba. Ben bunu 14 ay yaşadım. Çoklu besin alerjisi yaşıyorsunuz. Bebek rahatladı çünkü diyet yapıyorsunuz, tamamen rahatlamadı çünkü hala alerjisi olan bir şeyler yemeye devam ediyorsunuz. Ve maalesef alerjisi olan o besinleri tespit edip kesmeden, düzelmesi için büyümesini beklemek dışında bir şey yapamazsınız.
Benim kızım 12 günlükken başladı tarif ettiğiniz maratona. Kakada kan gördüğümüzde yanlış hatırlamıyorsam 2 aylık kadardı. Süt ürünlerini kestim, 4. Gün düzeldi kızım. Sonra 4. ay aşısını oldu ve eski şikayetler artarak döndü. Bu sefer yumurtayı kestim. 4 gün sonra yine bir rüya yaşamaya başladık. 6 ay aşısı geldi çattı. Aşıdan sonra besin alerjisi inanılmaz geniş bir alana yayıldı. Bir daha bebeğime neyin dokunduğunu asla tespit edemedim. Ne yesem dokundu, ne kestiysem fayda etmedi. Uzun süre pişmiş soğan, sarımsak, pazı, mantar, zeytin, patates yedim sadece. Yine de hiçbir şey değişmedi. Sabahlara kadar beşik salladım. Rutin kontrollerinden birinde, sanırım 9 aylıkken çocuk doktoru 1 yaş aşısına karşı uyardı. Aşı yumurta hücresinde üretiliyormus. Bebeğimin alerjisi de çok yaygın olunca, aşı anafilaktik şok denen ölümcül alerjik reaksiyona sebep olabilirmiş. O yüzden aşıyı çocuk acilde yaptırmamızı önerdi. Tabi ki ölüm riski söz konusu olunca bir müddet araştırma, istişare sonucu bir daha aşı yaptırmamaya karar verdik. Ama tabi kızım hala uyumuyordu, perişandık. Derken aşı detoksu denen bir kavramla tanıştım. Aşıdan hasar gören bedenlerin aşı detoksu ile iyileştiğini okudum bir çok yerden. Kızım 14 aylıktı detoksa başladığımda. 1 hafta sonra insan gibi uyuyabilmeye başladık şükürler olsun :) Ben size aşı detoksunu öneririm. Geç kalmadan detoksa başlayın mutlaka.