• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

primolut n kullanım yaşı ya da yaş sınırı nedir?

ebriusest

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2021
4
1
1
24
merhaba internette bulamadım buraya da sorayım dedim,,, primolut n kullanım yaşı ya da yaş sınırı nedir? ayrıca regl olduktan sonra kullanılırsa işe yarar mı?

Primolut ilacının bir sürü kullanım alanı var.
Siz hangisi için soruyorsunuz?
Eğer regl geciktirmek için ise regl olduktan sonra kullansanız bir işe yaramaz, en az 2 3 gün öncesinden almaya başlamanız gerekiyordu.
Diğer problemler için nasıl kullanılır bilmiyorum, doktorunuza danışmalısınız.

Yaş sınırı menopoza girene kadar. Hayır regl olduktan sonra bir işe yaramaz. Doktora danışmadan kullanmayın.

Neden kullanmak istiyosun bilemedim ama primolut n doktor kontrolunde kullanilan bi ilac diye biliyorum, en azindan ben oyle yaptim

Primolut ilacının bir sürü kullanım alanı var.
Siz hangisi için soruyorsunuz?
Eğer regl geciktirmek için ise regl olduktan sonra kullansanız bir işe yaramaz, en az 2 3 gün öncesinden almaya başlamanız gerekiyordu.
Diğer problemler için nasıl kullanılır bilmiyorum, doktorunuza danışmalısınız.
kullanma amacımız tatile gideceğiz ve 15 yaşındaki kardeşimin regl tarihi tatil gününe denk geliyor, tutturdu ilaç diye, ne yapacağımı bilmiyorum çok heyecanlıydı yüzmek için :(

Adet geciktirici degil mi o ? Onun zaten adet olmadan önce kullanımması lazım yoksa bir işe yaramaz .

kullanma amacımız tatile gideceğiz ve 15 yaşındaki kardeşimin regl tarihi tatil gününe denk geliyor, tutturdu ilaç diye, ne yapacağımı bilmiyorum çok heyecanlıydı yüzmek için :KK43:
Regl başladıysa kullanılmaz, kullansa da boşuna hormon almış olur bir işe yaramaz. Geçmiş olsun.

kullanma amacımız tatile gideceğiz ve 15 yaşındaki kardeşimin regl tarihi tatil gününe denk geliyor, tutturdu ilaç diye, ne yapacağımı bilmiyorum çok heyecanlıydı yüzmek için :KK43:
Kullanabilir diye biliyorum ama sonraki regli agir olur

Doktor reçeteyle veriyor bildiğim kadarıyla . Bir keresinde almıştım ama kullanmadım tereddütte kaldım. Yaşı biraz daha büyük olsa tampon yada menscup kullansın diyecegim ama daha çok küçük henüz. Bence en iyisi doktora sorun.

İlacın hormonlara etkisi var doktor kontorlunde kullanmak lazım kardeşinize kullandırmayın. Tarçın regli geciktirir yada regl ken içtiğinizde anında keser. Bi kaşık suyla tarcın verin yada bi tatlının meyvenin üzerine dökerek yesin. Çok denedim işe yarıyor.

regl olduktan sonra bir işe yaramaz. regl olmadan 2-3 gün önce içilmeye başlamalı.doktor bir arkadaşım yaz tatili için isteyene yazdıklarını söyledi ama yaşı 15 olduğundan en azından bi aile hekimine falan danısın bence.

Kadin doğum doktoru rahimde polip görmüştü ama emin olamamıştı, bunu kullan birak oyle bakalim dedi ama benim adet düzenim 3 yil olacak bozuldu. Günümü önceden bilirdim hep ayin 20 siydi ama bu ilaçtan sonra 1 hafta erken gelmeye basladi önceleri ya da gecikmeler oldu.

Cahil misiniz siz ya. Sırf yüzebilsin diye ilaç mı alınır

Ben ilk 19 yaşındayken ictim ve ciddi yan etkisini yasadim. Her adet donemimde makatta cok ciddi bir ağrı oluyordu günlerce, 6 7 ay sürdü. Icinde boyle bir yan etki yazmiyor ama bir tanıdığımla konustuk o zamanda oda aynı yan etkinin ondada oldugunu soyledi. 30 lu yaslarda korkarak 2 defa daha kullandım yine olur mu diyede cok korktum bir sorun olmadi. Erken adet oldum tatilde oldugum icin ictim 1 gun sonra kesti.
Genc yasta asla onermem

Gelişme çağında daha, hormon alması ne kadar doğru, bilemedim. Kadın olmak zor, her istediğimizde tatile çıkamıyoruz.

Ben yıllardır bu durumlarda tampon kullanıyorum ama kardeşinizin yaşı küçük…

Back