Prilam DR 10mg kullanan var mı?

Gulya93

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
3
1
31
Merhaba, arkadaşlar, ben hamileliğimin 7. haftasındayım, son iki haftadır gün boyunca mide bulantısı ve mide yanması yaşıyorum, doktorum Prilam DR 10mg yazdı gece yatmadan önce 2 tane içmemi söyledi, ama eşim ilaç kullanmama karşı, bebeğe zararı olacak diye korkuyor, şimdi ben de kararsızım, aranızda kullanan var mı gerçekten iyi geliyor mu ve bebeğe bir zararı var mı? Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için 😍

Ben kullandım, iyi bir ilaç zaten 1 kere içince 2 gün bulanmıyordu benim midem. Şu doktorun verdiği ilaçları kullanmamayı da ben anlamıyorum, doktor bebeğe zarar verecek şeyi neden versin? Hamilelik boyunca daha bir sürü ilaç kullanmak zorunda kalacaksınız eşiniz kendini şimdiden alıştırsın ilaç kullanma fikrine. Hamileliğiniz hayırlı olsun bu arada.

Ben kullandım zaten diğer bulantı ilaçlarının aksine hamilelere özel yapılmış bi ilaç mesela zofer çok ünlüdür ama o kemoterapi gören hastalara özel bi ilaç aslında. Benim bulantılarım çok ağır olduğu için bende etkisi az oldu yani en ağır ilaçlar bile bana fayda etmemişti. Şu an 8. Ayım tabi inşallah bebeğe zararı olmamıştır kesin konuşamam ama güvenilir bi ilaç diye düşünüyorum

Ben kullandım zaten diğer bulantı ilaçlarının aksine hamilelere özel yapılmış bi ilaç mesela zofer çok ünlüdür ama o kemoterapi gören hastalara özel bi ilaç aslında. Benim bulantılarım çok ağır olduğu için bende etkisi az oldu yani en ağır ilaçlar bile bana fayda etmemişti. Şu an 8. Ayım tabi inşallah bebeğe zararı olmamıştır kesin konuşamam ama güvenilir bi ilaç diye düşünüyorum
Teşekkür ederim cevabınız için, günde kaç tane ve ne zaman içiyorsunuz?

Ben kullandım, iyi bir ilaç zaten 1 kere içince 2 gün bulanmıyordu benim midem. Şu doktorun verdiği ilaçları kullanmamayı da ben anlamıyorum, doktor bebeğe zarar verecek şeyi neden versin? Hamilelik boyunca daha bir sürü ilaç kullanmak zorunda kalacaksınız eşiniz kendini şimdiden alıştırsın ilaç kullanma fikrine. Hamileliğiniz hayırlı olsun bu arada.
Teşekkür ederim cevabınız için, günde kaç tane ve ne zaman içiyorsunuz? Maalesef eşim bebeğin sağlığı konusunda benden daha endişeli, belki de benim ne kadar çok zorlandığımı tam olarak anlayamıyor 😔

Bana başlarda doktor nasıl kullanılacağını söylememişti sabahları midem bulandığında 1 tne içiyodum, ama o an için etki etmeyip ertesi gün etki ediyodu. Sonra düzgün kullanımını öğrendim geceleri içtim uyumadan önce ama sadece 1 tane. Ve gerçekten mis gibi uyanıyodum sabahları 2 gün etkisi devam ediyodu. İçtikten 2 saat sonra falan aşırı uyku yapıyordu bana kafamı bile kaldıramayacak kadar kendimden geçiyordum o yüzden bir süre sonra kullanmayı bıraktım neyseki bulantılarımda geçti. Bazı hamileler antibiyotik bile kullanıyolar mecburiyetten, çoğu ilacı da bebeğin iyiliği için kullanmak gerekiyor hamilelikte bunu da eşinize söyleyin en ufak risk olsa doktor zaten vermez ilacı
Teşekkür ederim cevabınız için, günde kaç tane ve ne zaman içiyorsunuz? Maalesef eşim bebeğin sağlığı konusunda benden daha endişeli, belki de benim ne kadar çok zorlandığımı tam olarak anlayamıyor 😔

Ben kullandım 6.aydan sonra
Valla bulantıyı eşin değil sen çekiyorsun ama fe la kettttt uyku yapar başını kaldırsmazsın

Valla bulantıyı eşin değil sen çekiyorsun ama fe la kettttt uyku yapar başını kaldırsmazsın
Merhaba bana da doktor bugün verdi. 13.haftadayim hala geçmedi çünkü bulantı. Çok mu uyku yapıyor? Zaten günde 14 saatten az uyuyamiyorum 😂

Bende hamileliğimin 7.haftasındayım ve doktorum sabahları aç karnına yutmamı söyledi hatta ise yaramaz sa 2 tane de almamı söyledi bitane iyi geliyo ama akşamları bulantım tekrar başlıyo

Banada bugün verdi az önce içtim ilk :) yani bi zararı olsa doktor vermez die düşünüyorum şahsen ben içtim zaten yazıyo reçetesinde hamilelere uygundur diye.

Bende yapiyor sabahlari kalkip su icmek istiyorum.
Prilam dr aksam 5 den sonra etkisi geciyor :KK43:

Ben bı sabah bı akşam kullandım ve 1 hafta oldu mide bulantım çok az 2 aylık hamileyim bı sıkıntı mı olmuştur ki

Prilam dr ye bağlı bir sorun yaşadınız mı doğum sonrası?
Ben şuan 3 buçuk aylık hamileyim. 2 aydır kullanıyorum. Dün bırakayım dedim fena oldum. Daha ne kadar kullanabilirim bilemiyorum.

Ben şuan 3 buçuk aylık hamileyim. 2 aydır kullanıyorum. Dün bırakayım dedim fena oldum. Daha ne kadar kullanabilirim bilemiyoru

Ben şuan 3 buçuk aylık hamileyim. 2 aydır kullanıyorum. Dün bırakayım dedim fena oldum. Daha ne kadar kullanabilirim bilemiyorum.
Hayır herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür

Ben 15.haftadayim iki aydır kullanıyorum. Bir an önce geçse şu bulantilar bırakılamaz. İnşallah uzun süreli kullanımdan ötürü sıkıntı yasamamissinizdir.

Ben 15.haftadayim iki aydır kullanıyorum. Bir an önce geçse şu bulantilar bırakılamaz. İnşallah uzun süreli kullanımdan ötürü sıkıntı yasamamissinizdir.
Merhaba baya olmuş siz yazalı sma merak ettim bulantılarınız ne zaman geçti ben de 14+1 haftadayım 6.haftadan beridir bitmek bilmeyen bulantım var ne içtiysem fayda etmiyor yine de günde 2 defa kusuyorum bulantılarım sabahtan akşam yatana kadar devam ediyor. Sabah kalkıyorum yine aynı terane. Gerçekten artık her gün ağlıyorum psikolojim çok bozuldu. 12 den sonra geçer dediler hiç geçmiyor ömür boyu kalacakmış gibi 🥹 inşallah sizinkisi geçmiştir bana umut olursunuz

Merhaba baya olmuş siz yazalı sma merak ettim bulantılarınız ne zaman geçti ben de 14+1 haftadayım 6.haftadan beridir bitmek bilmeyen bulantım var ne içtiysem fayda etmiyor yine de günde 2 defa kusuyorum bulantılarım sabahtan akşam yatana kadar devam ediyor. Sabah kalkıyorum yine aynı terane. Gerçekten artık her gün ağlıyorum psikolojim çok bozuldu. 12 den sonra geçer dediler hiç geçmiyor ömür boyu kalacakmış gibi 🥹 inşallah sizinkisi geçmiştir bana umut olursunuz
Benim 6. Hafta birden hayatima girdi bulantilar dunyam karariyordu gunde bir zofer 4 prilam ile biraz baskılamaya basladimistim suan 14+2 deyim hergun hala gunde bir defa kusuyorum zoferi biraktim gerçi 3 haftadir o ilacı kullanmak istemiyorym ama prilama devam

18. haftamda bulantilarim bitti çok şükür. Bünyeden bünyeye hatta hamilelikten hamileliğe bile çok degisiyor.Ilk hamileliğimde 6.aya kadar kusmuştum. Bu ona göre daha çabuk bitti.Ama yine de ilk zamanlarım çok şiddetli gecti.Biliyorum çok sinir bozucu bir durum ama biraz dişinizi sıkın ve geçeceğine inanın.Soyle dusunun bulantilar kesildikten sonra gebeliğin altin cagini yaşayacaksınız. Keyifle yiyip iceceksiniz.
Ayrica daha önce bir doktordan duymuştum bulantı demek sağlıklı gebelik demektir diye.

X