- 17 Ağustos 2020
- 34
- 25
- 18
- 24
- Konu Sahibi gonca_witch
kızlar bende 2016 da resmi öncesinde ise beri saklanbaç oynayan bir haşimato var. teşhis konana kadar troid ilaçlarını bırak başla bırak başla derken.bu zamana kadar geldim nodülüm yok. tsh ım normal çıksa T4 sınırdan az düşük çıkıyor.sonra ilerleyen zamanda tsh 4 e dayanıyor.sonra troid hapı sonra normale dönüyor ilacı bırakınca tekrar aynı süreç.fakat birde bu keşemkeşin içinde anal fissür de eşlik etti.ve bir gün adetli iken (miyom ameliyatımdan bildim) aşırı terleme adettin zorlanarak fazla miktarda olması ile ilgili hormonlarıma bakıldı. kadınlık hormonlarım normal çıktı.kolestrolüm zaten zayıflasamda kilo alsamda hep uçuktu.ve TSH 6.5 a fırlamıştı.ben şok oldum.eskiden 25 mg başlatılıp 37,5 mg de kullanıp bıraktığım ilacı. 50 mg ile kullanmaya başladım. bir kutu bitti sadece tahlile devlet hastanesine gittim tsh 2,5 a indi diğer t3 t4 de sıkıntı yoktu.yalnız hala adet oluken ara ara anal fissür kendini hatırlatıyor.yanma batma yapıyor.fakat ben kolojen kullanıyorum içindeki c vitamini ve kolojen peptitle daha artmadan önünü kesiyorum. vitamin hapıda kullanıyorum. içinde ginseng olanından aldım çünkü artık troid hapı içsem dahi depresyonda hayattan bezmiş uykulu ve dayak yemiş her tarafım ağrılı uyanıyorum.troid hapını aç sabah 1 adet alıyorum.(bu sıralar midemde yanma karın ağrım oluyor).haptan 45 dakika sonra yemek yiyorum(çalıştığım için). evdeyken 1 saat bekliyorum aç.vitamin hapı ile iyi gibiyim.kontrole gidemiyorum izinlerim bitti.zaten tüm troid hormonları da normal sınırlarında son testimde.
sadede gelelim. sanki troid adete entegre oldu. bir daha 2. kutu troid hapı bitince adetken ölçtüreceğim tiroid hormonlarımı. içinizde böyle adette tsh ı fırlayanlar var mı?
sadede gelelim. sanki troid adete entegre oldu. bir daha 2. kutu troid hapı bitince adetken ölçtüreceğim tiroid hormonlarımı. içinizde böyle adette tsh ı fırlayanlar var mı?