Prematüre Hirschsprung tanısı

syilmaz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2024
6
0
22
Merhaba hanımlar bebeğim 34 haftalık doğdu ve ben kucağıma bile alamadan kuveze alındi 14 15 günlükken Hirschsprung tanısı koyuldu ameliyatla bağırsağı dışarıya alindi şimdi 3 aylık ve geçen cuma günü rahatsızlandı hastaneye götürdügumuzde bağırsağınin düğümlendigi söylendi ve acil ameliyata alındı ameliyatta ince bagirsagindan çürüyen 30cm i almışlar kalan yeri birleştirmiştir ameliyattan çıktık ve bebeğim 5 gündür serumla besleniyor doktor onumzde en az iki amelîyat olduğunu söylüyor (ganglion hücresinin olmadığı kısmı yani bagirsaginin işlevini kaybettiği kısmı alma ameliyati diğeri ise bagirsgi popoya bağlama amliyati ) bu süreci benim gibi yaşayan yada yaşayıp atlatan anneler varmı süreç ne şekilde ilerledi neler oldu anlatabilir misiniz

Çok geçmiş olsun, sağlığına kavuşsun inşallah, prematüreden kaynaklanan bir sorun mu acaba?

Hamileliğimin son ayında suyumun çok fazla olduğunu öğrendim ama doktor neden olduğunu anlamamıştı suyum fazla olduğu için doğum tetiklendi 34 haftalıkken doğurdum ve bebeğin bağırsaklarinda sorun olduğunu öğrendik suyum oyuzden fazlaymış

İlk bebeğim de 35+6 haftalık doğmuştu onda hiç bı sorun yok çok sağlıklı kuveze bile alınmadı ama ikinci bebeğim de durum böyle oldu

Çok üzüldüm, umarım fikir verecek birileri çıkar destek olmak için yazdım bol bol dua ederim size

Canım benim oglum da ameliyat gecirdi suan sağlıklı senin kinşn durumu ne suan ona göre bilgş vereyim

Merhaba
Canım benim oglum da ameliyat gecirdi suan sağlıklı senin kinşn durumu ne suan ona göre bilgş vereyim
Merhaba benim çocuğum için Hirschsprung şüphelendi doktor kolon grafisi çekildi şimdi biyopsi için gün aldık kolon grafisi çekildikten sonra az az 3-4 defa kaka yaptı sizde durum nasıldı kızım şuan 1 yaşında

Kızım doğduktan 1ay sonra kabızlık sorunu başladı hala devam ediyor 12-13 günde bir yapıyordu şimdi ben Müdahale ediyorum öyle yapıyor eğer müdahale etmiyosam çok az az yapıyor sizin bebeğiniz de mi az az yapıyodu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…