Premature Bebekler prematüre ek gıda deneyimli anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sedaak

PoYRaz & Elif
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
527
121
123
merhaba bebeğim 33 haftalık 2340 kg agırlığnda dünyaya geldi 17 gün zorlu bi yoğunbakım süreci geçirdik suanda 3 buçuk aylık düzeltilmiş 2 olucaktı ama sükür masallahh gelişimimiz norml doğan bebeklerle aynı 6.500 kgmız anne sütü almıyor ek gıdaya prematüre bebeklerde nzaman başladınız neler verdiniz ?

merhaba
benim bebeklerimde 34 haftalık doğdular.3.5 aylıklar 6 kilo civarındalar.Ben ek gıdaya başlamayı 6 aydan önce düşünmüyorum heleki bunlar 1 ayda erken doğdular ama şöyle bir şey var ben sadece anne sütü veriyorum.Mama verdiğin için sanırım 4. aydan sonra başlayabilirsin oda meyve sularıyla.Hiçmi veremedin anne sütü yani yeni yeni kesildiyse 1 ,2 ay mamayla idare eder sanırım bebişin.Birde ek gıdaya başalayınca kilo verirmiş bebek

Günde 50 100 cc anca sadece 1 ay tam anne sütüyle beslendı daha sonra o emmedi ben rahatszlandm azaldı malsef dun dr muzu aradım sordm 15 güne ek gıdalara baslayabılırsın ddi

Merhabalar, benim bebişimde 34 haftalık 2450 gr doğdu, şu anda 6500 gr. ve 3,5 aylığız bizde... bu konu iyi olmuş, bende ek gıda konusunda tedirginim, benim bebiş yarı anne sütü yarı mama alıyor... bizim doktorumuzda 4. ayda ek gıdaya başlayacağız dedi... bende yoğurt ve meyve suları ile başlamayı düşünüyorum... ilk yoğurt vermeyi düşünüyorum...

merhabalar, bence 4 ay ek gıda için çok erken, meyvelerin tadına bakabilir, yalatabilirsiniz ama zaten bebeklerimiz erken doğdu, erkenden bağırsaklarını yormanın anlamı yok, ben 4. ayda meyveleri eline veriyordum, yalıyordu, meyve suyu da çok az verilebilir,5. ayda alıştırma amaçlı günde bir kaç kaşık yoğurt, bir kaç kaşık meyve veya sebze püresi yani yoplamda yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde verilebilir, 6. ayda ise öğün amaçlı püreler, yoğurt,çorba hatta kahvaltı verilebilir.bebeğiniz emmese de devam sütü vermelisiniz ki onun içinde anne sütüne yakın vitamin protein ..vs var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…