- 11 Mart 2016
- 11.339
- 48.971
- 598
- Konu Sahibi Sare Lavinya
-
3,5 aylıklar tam
Teşekkür ederim düz kafa yastığı da aldım dediklerinizin hepsini deneyeceğimGec degil bende yaklasik o aylarda anlamistim belki biraz daha buyukte olabilir. Bebegin saga sola rahat donebiliyo mu once ona bak. Hatta bi bebek fizyoterapistine gotur ki belki boyunlarinda bi tutukluk vardir onu gevsetirler. Oyle bi sorun yoksa eger..
Yatarken basini diger tarafa cevir.. bi sag bi sol..bi o tarafa bi diger tarafa. Yataginda bi pelus vs bulundur. Ne tarafa yatirdiysan o tarafa koyki bir dahaki sefer bilesin hangi tarafa yatrman gerektigini.
Birde kucaginda tutarken mesela., nasil anlatsam emzirir gibi degilde daha cok poposunun altindan sirtindan tutarsin ya mesela.. oyle bir tutki her zamanki dondugu tarafa donmesin. Boylece aliskanligindan vazgecer.
Bir diger sey. Donmesini istemedigin taraf duvar vs olsun yataklari duvara dayaliysa. Kapi tarafi daha sesli ve dikkat cekecegi icin golgeler goruntuler o tarafa baknak isteyeceklerdir.
Bir diger sey basini cevirmesini istemedigin tarafa minik Bi havluyu rulo gibi sarip yerlestir. O tarafa zor donunce muhtemelen diger tarafa yatiracak basini.
Buarada 1 yasina kadar dikkat etmen gerekiyo buna.. yani asla gec kalmadin.
Tamam canim bunlarin hepsi uzmanlarin tavsiyeleri zaten.Teşekkür ederim düz kafa yastığı da aldım dediklerinizin hepsini deneyeceğim
Dert bu olsun.allaha şükür sağlıklılat.sağlı solşu yator olabildiğince fazla takılmaEki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.
Çok şükür çok zor zamanlar geçirdik ama iyileri şimdiDert bu olsun.allaha şükür sağlıklılat.sağlı solşu yator olabildiğince fazla takılma
Merhaba.. eski konuma bakarsanız aynı konuyu benim de açtığımı göreceksiniz. Benim bebeğim de 36 haftalık doğdu ve endişelenip beyin cerrahına götürmüştüm. Çocuk dr 4.aya kadar düzelmezse önermişti ancak içim rahat etmediği için götürüp boşuna BT çektirmiştim. Bıngıldakların erken kapanması söz konusu olursa ameliyat gerekebilir diye korkmuştum. Yada sadece kask ile tedavisi de mümkünmüş çocuk dr söylemişti. Çok şükür bizde sorun gözükmedi ve dr yatışa dikkat edebilirsin ama bişey yapmasan da kendiliğinden düzelir dedi. Ben gece sağ gündüz sol tarafa yatırıyordum aslında tavsiye edilen 2 saatte bir yön değiştirmek. Şu an bebeğim 3.ayına girecek (10 gün sonra) ve kafası düzeldi çok şükür. Sadece arka tarafında sağ tarafta hafif düzlük var ama ön tarafta bıngıldaklar aynı hizaya geldi. Sizin bebekler 3,5 aylık olduğu için siz de isterseniz görüşünü alabilirisniz en azından gerekirse kaskla sorun çözülür tabi inşaallah sizin için de sorun yoktur. Uzun uzun yazdım çünkü doğru düzgün bir paylaşım bulamamıştım internetten. Çok geçmiş olsun şimdidenEki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?