Prematüre düz kafa sendromu

3,5 aylıklar tam

Gec degil bende yaklasik o aylarda anlamistim belki biraz daha buyukte olabilir. Bebegin saga sola rahat donebiliyo mu once ona bak. Hatta bi bebek fizyoterapistine gotur ki belki boyunlarinda bi tutukluk vardir onu gevsetirler. yani bebegin belki boynunda bi sorun var ? ? Belki o yuzden tek tarafa donuyo, belkide sadece anne karninda oyle yattigi icin boyle.. eger hersey normalse..

Yatarken basini diger tarafa cevir.. bi sag bi sol..bi o tarafa bi diger tarafa. Yataginda bi pelus vs bulundur. Ne tarafa yatirdiysan o tarafa koyki bir dahaki sefer bilesin hangi tarafa yatrman gerektigini.

Birde kucaginda tutarken mesela., nasil anlatsam emzirir gibi degilde daha cok poposunun altindan sirtindan tutarsin ya mesela.. oyle bir tutki her zamanki dondugu tarafa donmesin. Boylece aliskanligindan vazgecer.

Bir diger sey. Donmesini istemedigin taraf duvar vs olsun yataklari duvara dayaliysa. Kapi tarafi daha sesli ve dikkat cekecegi icin golgeler goruntuler o tarafa baknak isteyeceklerdir.

Bir diger sey basini cevirmesini istemedigin tarafa minik Bi havluyu rulo gibi sarip yerlestir. O tarafa zor donunce muhtemelen diger tarafa yatiracak basini.

Buarada 1 yasina kadar dikkat etmen gerekiyo buna.. yani asla gec kalmadin.

Son düzenleme:
Gec degil bende yaklasik o aylarda anlamistim belki biraz daha buyukte olabilir. Bebegin saga sola rahat donebiliyo mu once ona bak. Hatta bi bebek fizyoterapistine gotur ki belki boyunlarinda bi tutukluk vardir onu gevsetirler. Oyle bi sorun yoksa eger..

Yatarken basini diger tarafa cevir.. bi sag bi sol..bi o tarafa bi diger tarafa. Yataginda bi pelus vs bulundur. Ne tarafa yatirdiysan o tarafa koyki bir dahaki sefer bilesin hangi tarafa yatrman gerektigini.

Birde kucaginda tutarken mesela., nasil anlatsam emzirir gibi degilde daha cok poposunun altindan sirtindan tutarsin ya mesela.. oyle bir tutki her zamanki dondugu tarafa donmesin. Boylece aliskanligindan vazgecer.

Bir diger sey. Donmesini istemedigin taraf duvar vs olsun yataklari duvara dayaliysa. Kapi tarafi daha sesli ve dikkat cekecegi icin golgeler goruntuler o tarafa baknak isteyeceklerdir.

Bir diger sey basini cevirmesini istemedigin tarafa minik Bi havluyu rulo gibi sarip yerlestir. O tarafa zor donunce muhtemelen diger tarafa yatiracak basini.

Buarada 1 yasina kadar dikkat etmen gerekiyo buna.. yani asla gec kalmadin.
Teşekkür ederim düz kafa yastığı da aldım dediklerinizin hepsini deneyeceğim

Eki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.
Dert bu olsun.allaha şükür sağlıklılat.sağlı solşu yator olabildiğince fazla takılma

Yastıkla destekleyin ısrarla yatırın, biraz mızmızlanıp sonra alışırlar.
Aslında biraz geç kalmışsınız; genelde büyükler anneler bu konuda uyarır.
Ne kadar düzelirse o kadar iyi. Geç bile olsa siz yastığı kullanın.

Canim bebeklerin kafasi hala buyuyor. yumusak noktalari var. Gec kaldigini zannetmiyorum. Ne kullanacaksaniz da doktor kontrolunde kullanmanizi tavsiye ederim. Bebeginizin nefes almasini riske atabilecek seyler olabilir. Ben amerikadayim, burda hep sirt ustu yatirin diyorlar. Kafalari sekillensin diye de gun icersinde, uyaniklarken sizin kontrolunuzde yuz ustu yatiryorsunuz. "Tummy time" onlarda kafalarini kaldiriyorlar. Boylelikle kol ve boyun kaslari calisiyor. Bunu deneyin derim.

Eki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.
Merhaba.. eski konuma bakarsanız aynı konuyu benim de açtığımı göreceksiniz. Benim bebeğim de 36 haftalık doğdu ve endişelenip beyin cerrahına götürmüştüm. Çocuk dr 4.aya kadar düzelmezse önermişti ancak içim rahat etmediği için götürüp boşuna BT çektirmiştim. Bıngıldakların erken kapanması söz konusu olursa ameliyat gerekebilir diye korkmuştum. Yada sadece kask ile tedavisi de mümkünmüş çocuk dr söylemişti. Çok şükür bizde sorun gözükmedi ve dr yatışa dikkat edebilirsin ama bişey yapmasan da kendiliğinden düzelir dedi. Ben gece sağ gündüz sol tarafa yatırıyordum aslında tavsiye edilen 2 saatte bir yön değiştirmek. Şu an bebeğim 3.ayına girecek (10 gün sonra) ve kafası düzeldi çok şükür. Sadece arka tarafında sağ tarafta hafif düzlük var ama ön tarafta bıngıldaklar aynı hizaya geldi. Sizin bebekler 3,5 aylık olduğu için siz de isterseniz görüşünü alabilirisniz en azından gerekirse kaskla sorun çözülür tabi inşaallah sizin için de sorun yoktur. Uzun uzun yazdım çünkü doğru düzgün bir paylaşım bulamamıştım internetten. Çok geçmiş olsun şimdiden

Yeğenim doğduğunda kafasının arkasında yumru gibi bi çıkıntı vardı. Hepimiz çok korkmuştuk. Doktor sürekli sırt üstü yatırırsak geçeceğini söyledi . Ve geçti hatta şimdi 9 yaşında hiç belli değil .

Yan yatırmaktan ziyade yüz üstü yatırmanız gerekiyormuş, tabii uyurken öyle bırakmayın da. Bebeklerin kafatası gelişimi 4 yaşına kadat devam ettiği için gecikmiş falan değilsiniz. Zaten düzelmese de beyne etki eden operasyon gerektiren bir durum değil. Siz uyurlarken sağa sola çevirip uyanık oldukları sürede de yüz üstü koyun sık sık.

Çok gecmis olsun. prematüre bebekleriniz için fizyoterapi alıyor musunuz. Oglum boyun kaslarındaki tek taraflı kısalmaya bağlı olarak (tortikolis) başını hep sola çeviriyordu. O yüzden kafası yamuk oldu. İlk 40 gün hep aynı yöne çevirdiği için kafasının sol arkası çok ezilmişti. Gittiğimiz doktor düzelir falan dedi için çocuk da zor uyuduğu için çocuğu rahat bıraktık. 2 aylıkken bu sefer boyun kasları kısaldigi için sağ tarafa başını çevirmeye çok büyük direnç gösteriyordu. Çok uğraştım uykusuz kaldım yatarak sağ taraftan emzirmeye başladım. Böyle böyle düzelttik. 2 aylıkken başlayan mücadele ile 18 aylık kafası çok daha iyi ama hala minör problemler var.

Tortikolis varsa fizik tedavi ile onu çözersiniz. 3.5 ayda olan bozulmayı çok uğraşırsan 1 yaşında anca düzeltirsin. Bosverirsen kafaları yamuk kalır. Aman diyeyim dikkat et.

Yüz üstü sık sık yatır. Hem kaşlarını çalıştıracak hem de kafası daha az ezilir
Aşağıda linkini gönderdiğim yere bak. Kask olayı Türkiye'de var.
https://craniohealthkask.com/deformasyonel-hastalar

Benim oglum sacli dogdu neyse 1 yasinda dedim saclarini kestirelim kivircik tokatlaniyor o biçim suya girdimi belinde
.(gerci suankisa ve duz vokta kalabalik deil
Neyse iste esimnkestirmis geldi
O ne ya bu cocugun basi yamukmus dedim alindan bi gildagina kadar yuksek oradan mm olarak asafz inip devam ediyor.
Suan 8 yasinda jic 0 a vurmadik bilmiyorum ama aacla pro b yok

Benim ikizlerimden birinin kafasida boyleydi 7 8 aylarda duzeldi korkma bence doktora sor.ben sormustum duzelir yan yatir sag sol demisti cok asiri sag sol yaoamadim ama dikkat ettim yinede .suan hafif var ama birsey olmaz yani okadardan saclari kazitinca belli oluyo 3 yasinda sagligi yerinde olsun korkma bence.ben ilk zamanlar takinti yapardim kaynanam bisey olmaz komsununda boleyfi amcasininda boleydi diye diye alistirdi saolsun

takıp edin.çevırdıkçe sız cevırın ..oy mınnak kafalılar. ortuyu katlayıp destek yapın bir tarafına çevirdiğiniz o zaman cevıremez.

Yazan herkese çok teşekkür ederim. Düz kafa yastığı aldım 1 haftadır kullanıyorum gözle görülür değişiklik var. Çok şükür geçecek inşallah

Merhaba. Bebeğinizin başı daha iyidir Insaalah. Benim de 32 haftalık ıkizlerim doğdu. Benzer. 33 gün yoğun bakımda kaldılar. Başarılı oldu mu yönteminiz acaba.

Back