Prematüre düz kafa sendromu

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.987
9.571
198
CC894D1E-2E63-492F-BCC6-BC9ED957802E.jpeg
31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.

Israrla sağa sola çevirerek yatırın. Hatta yüzüstü yatırın ki mecbur kalsinlar ya sağa ya sola yatmaya. Altı aya kadar düzeldi düzeldi yoksa meşhur turk kafası şekli kalır.

Eki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.

Canım ben tecrübeli değilim , ama kuzenimin bebeğinde öyle bir problem vardı , onun için yastıklar var arkası çukur gibi nasıl diyim :/ Bebek o yastığı kullanıyor . Du bakim resim bulursam atcam şimdi;)

Canım ben tecrübeli değilim , ama kuzenimin bebeğinde öyle bir problem vardı , onun için yastıklar var arkası çukur gibi nasıl diyim :/ Bebek o yastığı kullanıyor . Du bakim resim bulursam atcam şimdi:KK66:
Bahsettiğiniz yastıktan aldım ama 3,5 aylık oldular acaba geç mi kaldım ki?

Yeni doğan bebeklerin kafaları zaten degisik oluyor yumurta gibi, sonra şekilleniyor. Oğlumu hep bir sag bir sol yatirdim ama arkasi bombeli cikkin, hastayken doktora götürmüştüm bi teyze ne yapmissn çocuğun kafasini yazik ileride genç olacak sirt ustu yatir dedi. Yatırdım yatmadi doktor genelde olacak sekilde oluyorlar yani ne yaparsan yap dedi. Velhasıl 4 yaşında bence kafasi guzel.kisa sac acayip yakışıyor

Bir doktora falan sormadınız mı bi fikrim Yk ama ciddi bir şey olsa söylerlerdi.

İçiniz rahat etmediyse iyi bir çocuk doktoruna qösterin derim.
Bu arada resimlerde de pek bi anormallik sezemedim ama tabi yine de bi iyi dr göstermek en doğrusu.

Bir doktora falan sormadınız mı bi fikrim Yk ama ciddi bir şey olsa söylerlerdi.

İçiniz rahat etmediyse iyi bir çocuk doktoruna qösterin derim.
Bu arada resimlerde de pek bi anormallik sezemedim ama tabi yine de bi iyi dr göstermek en doğrusu.
Resimlerde ense tarafı düz sağ yada sol tarafa kaymış durumda, doktora sordum sağlı sollu yatır deri ama yatmıyorlar zaten doktor çok oralı olmadı ama netten yaptığım araştırmalar sonucu düz kafa sendromuna benzettim yastık aldım eğer düzelme olmazsa başka doktora götüreceğim, aynı durumu yaşayan varsa öğrenmek istedim

Bahsettiğiniz yastıktan aldım ama 3,5 aylık oldular acaba geç mi kaldım ki?
Onunla olmaz artık. Yastik yeni dogandan itibaren olsa olurdu. Dönüşümlü olarak sağa ve sola çevirerek yatırın. Bir tarafta çok eğrilik varsa oraya ağırlık verin. Hatta yatrdiginiz yer yumuşak olmasın birkaç haftaya farkı göreceksiniz. Benimki de bir tarafına çok yatmış. Saçı çoktu anlamamıştım. Kestirince farkettim. Beşinci aydaydi. Eğri olan tarafın aksine ağırlık vererek yan yatırdim. Yastik koymadim. Sert bir yere yatırdım. Birkaç haftada düzeldi çok şükür. Çok kızdı yatmak istemedi ama ben de inat ettim. Uykusu bolundu, ben az uyudum ama eğri kafalı olmasindansa birkaç hafta uyumam daha iyi dedim.

Beni annemler yüzüstü yatirarak büyütmüşler ben de oğlumu öyle büyüttüm top gibi kafasi var su anda 5 yaşında. Kafasini ceviremez bogulur diye dusunme ne kadar rahat uyuyor gazini nasilguzel cikariyor kussa bile genzine kacmiyor akip gidiyor kendisi de kafasina gore saga sola cok rahat ceviriyor gece gunduz boyle yastıksız yatırdım

Onunla olmaz artık. Yastik yeni dogandan itibaren olsa olurdu. Dönüşümlü olarak sağa ve sola çevirerek yatırın. Bir tarafta çok eğrilik varsa oraya ağırlık verin. Hatta yatrdiginiz yer yumuşak olmasın birkaç haftaya farkı göreceksiniz. Benimki de bir tarafına çok yatmış. Saçı çoktu anlamamıştım. Kestirince farkettim. Beşinci aydaydi. Eğri olan tarafın aksine ağırlık vererek yan yatırdim. Yastik koymadim. Sert bir yere yatırdım. Birkaç haftada düzeldi çok şükür. Çok kızdı yatmak istemedi ama ben de inat ettim. Uykusu bolundu, ben az uyudum ama eğri kafalı olmasindansa birkaç hafta uyumam daha iyi dedim.
Teşekkür ederim

Eki Görüntüle 2195865 31 haftalık prematüre doğan ikizlerimin kafa şekli biraz bozuk, başlarda hep düz yatmaktan oldu sandım (35 gün küvezde kaldılar). Geçen hafta ebe ve doktor kontrolünde sordum aralıklarla sağlı sollu yatırmamı söylediler fakat ne kadar destekli yatırsamda illaki kafalarını çevirip düz pozisyona geçiyorlar. İnternetten baktığımda a ynı şeklin düz kafa sendromu olduğunu gördüm. İkizlerim 3,5 aylık düz kafa yastığı aldım. Acaba geçmi kaldım? Aynı görseldeki şekilde kafaları ve çok kafama takılmaya başladı.
Bu konuda bir çeşit kask kullanılıyordu sanki, bir araştırsanız.

Canım benim bebeğimin de kafası bi tuhaftı 5..6 aydan sonra düzeldi.. Yeni doğanlarda oluyor ya..
Ya doktor da çok önemsemedi açıkçası ama ben takıldım biraz ya öyle kalırlarsa diye. İnşallah geçici birşeydir

Tam yerine geldin.. 2. Cocugumda ayni tarz seyleri yasarken esikten dondum. Cocuklarin kac aylik suan?

Bazen netten arastirmak yaniltabiliyor..bence bir uzmana danismalisiniz..genelde olan birsey ama.ins sizinkilerde oyledir..

Hangi taraf yamuksa öbür tarafa yan yatır. Kafasının arkasına yastık ile destek ver ki dönmesin o tarafa. Benim oğlum da böyleydi. Ben bu şekilde düzelttim. Şu an üç yaşında yuvarlak bir kafası var.

Back