Premature Bebekler prematüre doğup büyüme geriliği olan çocuğunuz varmı yarım lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU3

Ziyaretçi
benim oğlum 780gr 33cm doğdu zor bir maratondan sonra dört yaşımıza geldk.şu an boyu 93cm kilosu 12kg yaşıtlarımızdan oldukça geriyiz ayrıca sga bir bebek olarak doğdu.yani doğum haftasından daha küçüktü.her türlü şeyi kullandıkişte özel mamalar kaloriler tıbbi içecekler bir sonuç alamadık.şimdi büyüme hormonuna baktıracağım tiroit tahlilleri normal çıktı. aranızda bebeğinde böyle bir problem yaşayan varmı.varsa bilgilerinizi paylaşmaktan çok mutlu olacağım.şimdiden çok teşekkür ederim sevgiler......

galiba benmişim böyle durumda olan kimsecevap vermediğine göre herkes belki sohbet sanıyor ama benim amacım oğlumun derdine çare bulmak tabiki böyle değil ama benim gibi anneler böyle sorunlarını yazdıkça bende oğlumın doktoruna altarnatif sunabileceğim tabiki sayenizde acele cevaplarınızı bekliyorum. sevgiler.

cnm benımde oglum 1770 gr dogdu ama boytle bı sorunla karsılasmadım keske sana yardımcı olabılseydım

cnm benımde oglum 1770 gr dogdu ama boytle bı sorunla karsılasmadım keske sana yardımcı olabılseydım

oncelikle canim cok zor bi surecten gecmissin allah yardimcin olmus guzelim.benimde iki cocugum var kizim uc aylik henuz oglumda uc bucuk yasinda guzelim.ikiside normal dogdu zamanlarinda ama.anneler bizler cok endiseli oluruz tabiki onlar bizim canimiz dunyamiz bazende fazla fpirpirikli oluruz.guzelim cocugun erkekti dimi.benim oglum uc bucuk yasinda iri yari bi cocuk deyil minyon guzelim.doktor dediki kimi boyle kimi soyle olur.onemli olmasi saglikli olusu bide erkek cocuklari kiz cocuklarinna nazaran gec gelisebiliyorv dedi.canim insallah biraz icin rahatlamistir guzelim.merak etme onlar buyusundalyan gibi olucaklar.yavrunu saglicakla buyut canim

Hic boyle bir konu sohbet sayilabilirmi,benim oglumla yaslari ve dogum kilolari ayni gibi olan bir oglun var.Simdiki kilosunu ve boyunu yazdim baska bir bolumde,benimkide yasitlarina gore geri,ama bu hale bile getirene kadar cok ugrastik.Ilk bir sene kendi sutume calori arttirci takviyeler ekledik,sonra degisik mamalar denedik(ilk basta burundan sonra mideden takili tuple verdik bunlari).Babamizin elinde surekli bir buyume cizelgesi vardi ,hergun tartiyordu cocugu.Bu gun bile en cildirdigim anlar yemek yemedigi ve kustugu anlara rastliyor nedense!Yemek yemesi ve buyumesi hayat tarzimizdi yani ,hepimiz icin gecerli bu premature olsun olmasin.Buyume hormonuyla ilgili sana soyleyebilecegim bir sey olmadigi icin yazmadim.Yemek konusunda neler yasadin,yetersizmi yiyordu,yedikleri yaramiyormuydu,doktoru neler dedi bu gune kadar,belki tek care buyume hormonudur,bilemiyorumki.Hormonlarla oynamak sakat isler,uzmanin uzmanini bulmadan yaptirma bence boyle seyler.Birde yeni baslayan bir sorundan bahsetmissin kekelemesiyle ilgili.Hayatimizin cogu doktorlarla geciyor bizim gibilerin,21. yuzyildayiz falan ama,birde alternatif tip var ben okumayida bu gruba sokmak isterim herzaman.Ayni durumda bir tanidigimiz vardi cocuk kekelemeye baslamisti tanidigimiz bir cami hocasina okuttu zamanla duzeldi.Olucagi vardi yada ise yaradi ne sekilde dusunurseniz dusunun,benim inandigim surelerin ise yaradigidir.Doktora git dedigini yap ama ilaveten birde okut derim ben,kim ne dersede desin bu fikrime.
gorusmek uzere.......

mehaba arkadaşım
inanki kilosu düşünecegin en son sorun
eger zihinsel ve bedensel gelişimi iyi ise kilosunu fazla dert edme
zamanla yaşıtlarıbı yakalıcaktır

prematürlerin cok sorunları oluyor kiloda bunlardan biri ama en önemlisi zihisel problem cnm

teşkkür ederim hepinize deli gibi araştırma yapıyorum.ne bulabilirim diye inanın zor şeyler bunlar biri bitmeden bir başlıyor.allah herkesin hepimizin çocuklarına sağlık versin.nediyeyimmm.

canımcıım ben belki yardımcı olabilirim içini rahatlatmak adına yazıyorum ama gerçekleri yazıyorum benim yeğenim 28 haftalıktı doğduğunda ve 980 gr di. Biz yaşamaz diye düşünürken hatta patavatsız babam atın bunu çöpe demişti o bebecik sıkı sıkı hayata tutundu haftalarca hastanede kaldı küçücük bedenine bir sürü ilaç verildi vs..vs... daha sonra bi şekilde yaşadık ve kilo aldı o bebecik hatırlıyorum bi oda dolusu milupalar vardı boş kutu halinde almanya dan özel mamalar getirtiliyordu vs..vs... ama o çocuk hep küçük hep küçüktü sıska kalıyordu yaşıtlarına göre boyuda kısaydı 12 yaşındayken kemik ölçümüne götürülmüştü ve değerleri 7 yaşındaki bi çocuğun değerleriyle aynıydı şimdi
o çocuk şimdi 18 yaşında 1.70 boyunda ve 65 kg. :) canım belirli bi yaşı geçsin bak nasıl düzelecek hiç canını sıkma

bence hic uzulmene gerek yok canim , benim eltim var oglu 4 yasinda ve 12 kilo ayene seninkisi gibi ve onun dogum kilo su 4 kg yakindi yani

ben biras aci yazacagim söyle düsünesin diye simdiden özür diliyorum.
benim ücüzlerim 28+3 dogdu ve su an 6 ayliklar bende yasitlariyla kiyasliyorum dogru yapmiyoruz.
tutmusuz bir standart ama her insan farklidir bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor tabiki doktora danismak erken tesis iyidir ama bence siz oglunuzun üzerine biras fazla düsüyorsunuz kilosu da boyuda anormal degil 33 santim doganla 50 santim kiyaslanmaz erken dogan bebeklerin özel gelisim tablosu var ben oraya bir göz atim ve sandarta uygun ve kekeliyor diyorsunuz eger önce yoktuysa buda üzerine düsmenin bir belirtisi.
benim tafsiyem doktara tanisin ama fazla olayi büyütmeyin eger cocukunuz aktifse hayat doluysa mutluysa afacansa birakin biras kücük kalsin cok cabuk büyüyecek ve anne asagida havalar nasil diye soracak
size soylediklerimi basen ben kendim bile unutuyorum ve kendi cocuklarimi sorla yedirirken yakaliyorum anne olmak kolay degil

sağlığı yerinde ise hiç problem etme kendinekilo okadarda önemli değil

saglıgı yerinde olsunda varsın zayıf olsuN Yüce Allah hepimizin yavrusuna saglık versin üzmeyin kendinizi

saglıgı yerinde olsunda varsın zayıf olsuN Yüce Allah hepimizin yavrusuna saglık versin üzmeyin kendinizi

haklısın canım
ama seneye anaokuluna başlayacak
diğer çocuklardan küçük olmasını istemiyorum.
ayrıca ben niye böyleyim deyip mutlu bir çocukken
mutsuz bir çocuk haline dönüşmesini istemiyorum.
umarım zamanla bu durumuda aşarız .
aslında nankörlükte etmemem lazım yaşaması bile
mucize olan bir çocuk nefes aldığı her güne rabbime binlerce kez
şükrediyorum.

seni tebrik ediyorum cnm
oglun icin en iyisini düsünüp arastiriyorsun
oglunun ilerki yasamini psikolojisini düsünüyorsun ,dedigin gibi yasamasi saglikli olmasina bile sükretmeliyiz
rabbimm yavrularimizi bizlere bagislasin onlara uzun ömür saglik varsin
ins. cnm en yakin zamanda kuzucugunda kendini toparlar :1hug: a.s.

benim ilk kızım da 2 300kg dogdugu halde 4 yasındayken 12 kg ve 92 cm boyundaydı bu yıl 5 yasında ve boyu 106 cm kilosuda 18 oldu belkı faydası olurmu bılmıyorum ama be bır yıl içinde 2 kutu balık yagı 2 hrafta sprakten, ve aktarlarda satılan arı sütü polen var iştah için onu kullandım bırde süt çok içirdim ayrıca kansızlıgına baktır derım kansızlık varsa iştah olmuyor. şimdi kızım gayet güzel yemek yıyıyor umarım faydam olur...

bende erken doğum yaptım.doğum esnasında topuk kanında biotinidaz enzim eksikliği çıktı.bu enzimin eksikliği büyüme geriliği yapıyor.sadece bir vitamin takviyesiyle tedavi ediliyor.doktoruna bir hatırlat istersen,test yaptırmanda fayda var.(her 1000 çocuktan 1 inde görülecek kadar yaygın olduğu için devletin zorunlu tarama testleri arasına henüz 3-4 ay önce girdi) belki sen doğum yaptığında bakılmamıştır.

canım mrba benim bebeğim 34 haftalk 1.50 gr doğdu suan 11 aylık ve 8 kiloda anne karnında gelişme geriligi oldugu gibi şuanda da aynı sorunla savaşıyoruz.budefada bir bacak kemigi gelişmiyooo.anladgm kadaryla seninki en azından sağlıklı şükret bence.şuan özel demirli ayakkabı kullnyoruz.rabbim herkesin evladına sağlık annelere de sabır versin.işimiz çok zor arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…