• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre doğum yapıp bebeği küvözde kalan anneler sorularıma yardımcı olur musunuz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
Herkese merhaba arkadaşlar, şuan 31 haftalık gebeyim, erkek bir bebeğim olacak inşallah, 29. haftamdan beri su azlığı sıkıntısı yaşıyoruz, buna bağlı olarak beebeğim yeterince kilo alamıyor ve karın çevresi malesef 1 hafta geriden geliyor, doktorum bu haftalar için suyumun yeterli olduğunu ancak her an takipte olmamaız gerektiğini günde 10 tekmeden az tekme atarsa hemen acile gelip nst ye bağlanmamı söyledi. ciğer geliştirici iğne oldum 4 doz. her an bebeği alabilirz dedi,ve ben ilçede olduğum için doğumun yüksek ihtimal merkezde yappılacağını söyledi. bu nedenle anlaışan bebeğim kaç gün olacağını bilmediğim bir youn bakım sürecinden geçecek anlaşılan. Kızlar çok korkuyorum. çok endişeliyim

sorularım:

1- yoğun bakım denilen şey nasıl bir şey, ortamı nasıl, ben bebeğime dokunabilir miyim, 1500 gr doğarsa emzirebilir miyim?
2- yoğun bakımda kalan bebeği kıyafetlerini giydiriyorlar mı? yoksa çıplak sadece bezi ile mi yatırıyorlar?
3- Küvözde kalması ile yoğun bakımda kalması arasında fark var mıdır?
4- eğer bebeğimin ciğer gelişimi normalse ve 1500 gr civarında doğarsa sizce kaç gün sonra çıkar küvözden?
5- Yoğun bakımda ya da aküvözde kalmış prematüre bir bebek sizce küvözden çıktığında emer mi? yani bebeğimi emzirebilecek miyim?

Mrb canim insallah bebegin dayanir vaktinde kucagina alirsin. Ben 31+5'te kesemin enfeksiyon nedeniyle delinmesinden dogum yaptim. Kizim 1640gr dogdu 1500'e dustu 16 gun kuvezde kaldi. Ben emziredim ama 11 ay sut sagarak anne sutu verdim biberonla. Simdi 4 yasinda korkma insallah 36 haftaya kadar durur kucagina gelir dualarim seninle.

çok teşşekkür ederim inşallah dayanır, benim de en büyük derdim emzirme derdi, kızımı da erken doğurduğum için emzirememiştim, sütümü 9 ay sağarak vermiştim, öncelikle sağlıcakla doğmasını sonrasında da emzirebilmeyi diliyorum

mrb canım ınş bebegın gununde dogar benımde kızım kasımdaa doğması gerekırken agustosta 27+5 gunluk 1 kg dogdu kuvezde 55 gun kıyafetsız sadece bezle durdu o surede hiç dokunamadık bıle sadece kuvze dışından baktık benım hemen sutum geldı hergun sagıp sut saklama poşetlerıne katıp dondurup göturuyordum 55 gun sonra kızım 35.haftaya geldıgınde 1730 grmla kuvezden cıktı bır gece hastanede kaldım bıze oda verdıler kızım hemen benıı emdı ertesın gun evımıze geldık cok şükür hala daha emıyo ve allahım kızımı bıze bagışladı hıç bır sebep yokken erken dogum yaptım normal olacakken kızım dogum sırasında hırpalanmasın dıe sezeryan oldum inş. sorularınada cevap olmuştur anlattıklarım

mrb canım ınş bebegın gununde dogar benımde kızım kasımdaa doğması gerekırken agustosta 27+5 gunluk 1 kg dogdu kuvezde 55 gun kıyafetsız sadece bezle durdu o surede hiç dokunamadık bıle sadece kuvze dışından baktık benım hemen sutum geldı hergun sagıp sut saklama poşetlerıne katıp dondurup göturuyordum 55 gun sonra kızım 35.haftaya geldıgınde 1730 grmla kuvezden cıktı bır gece hastanede kaldım bıze oda verdıler kızım hemen benıı emdı ertesın gun evımıze geldık cok şükür hala daha emıyo ve allahım kızımı bıze bagışladı hıç bır sebep yokken erken dogum yaptım normal olacakken kızım dogum sırasında hırpalanmasın dıe sezeryan oldum inş. sorularınada cevap olmuştur anlattıklarım

kızını Allah bağışlasın, güle güle büyütmeyi nasip etsin inşallah, önce geçmiş olsun diyeyim sonra da gmzün aydın diyeyim,düşünmesi bile zorken o zaman nasıl geçmiştir senin için , yaşamayan bilemez, neyse ki kötü günleri atlatmışsınız, benim ilk bebeğim de erken doğum olunca bir nebze tecrübem var prematüre bebek üzerine ancak ben şanslıydım ki kızım 35 haftalık doğmuştu ve hiç küvözde kalmamıştı, direk kucağıma vermişlerdi, ona rağmen minnacıktı yavrucum, ne hassas günlerden geçtik, şimdi 5 yaşında Allah bağışlasın. ama bu bebeğim daha çok küçük bu haftalrda doğarsa ne yaparım diye çok korkuyorum. Allah sabrını verecektir elbetee. cevabın için çok teşekkür ederim.

kızını Allah bağışlasın, güle güle büyütmeyi nasip etsin inşallah, önce geçmiş olsun diyeyim sonra da gmzün aydın diyeyim,düşünmesi bile zorken o zaman nasıl geçmiştir senin için , yaşamayan bilemez, neyse ki kötü günleri atlatmışsınız, benim ilk bebeğim de erken doğum olunca bir nebze tecrübem var prematüre bebek üzerine ancak ben şanslıydım ki kızım 35 haftalık doğmuştu ve hiç küvözde kalmamıştı, direk kucağıma vermişlerdi, ona rağmen minnacıktı yavrucum, ne hassas günlerden geçtik, şimdi 5 yaşında Allah bağışlasın. ama bu bebeğim daha çok küçük bu haftalrda doğarsa ne yaparım diye çok korkuyorum. Allah sabrını verecektir elbetee. cevabın için çok teşekkür ederim.

amin canım cumlemızınkını bagışlasın korkma vardır herşeyde hayır bıraz zor oluyo ama buyuyo kızım 4kg gectı bıle cok şükür kızım kucucuktu gördugumde

ben 20. gün kucağıma aldım gaz çıkarmak için 28. günü ilk kez emzirdim 31. gün çıktı kuvezden planlı bi erken doğumdu organ geliştirici iğne vuruldum 21. günü doğum yaptım solunum sıkıntısı yoktu her gün 3 saatte bi oğlumu görüyordum yoğun bakıma girerkenelleri kapıda yıknaıp kurutuluyor bebeğine kuvez penceresinden dokunabiliyordum o pencereden kokusunu içime çekip bir daha görene dek nefes vermek istemiyordum ahh o günler şükür 6 aylık olduk geçti gitti rabbim yaşatmasın bir daha

Herkese merhaba arkadaşlar, şuan 31 haftalık gebeyim, erkek bir bebeğim olacak inşallah, 29. haftamdan beri su azlığı sıkıntısı yaşıyoruz, buna bağlı olarak beebeğim yeterince kilo alamıyor ve karın çevresi malesef 1 hafta geriden geliyor, doktorum bu haftalar için suyumun yeterli olduğunu ancak her an takipte olmamaız gerektiğini günde 10 tekmeden az tekme atarsa hemen acile gelip nst ye bağlanmamı söyledi. ciğer geliştirici iğne oldum 4 doz. her an bebeği alabilirz dedi,ve ben ilçede olduğum için doğumun yüksek ihtimal merkezde yappılacağını söyledi. bu nedenle anlaışan bebeğim kaç gün olacağını bilmediğim bir youn bakım sürecinden geçecek anlaşılan. Kızlar çok korkuyorum. çok endişeliyim

sorularım:

1- yoğun bakım denilen şey nasıl bir şey, ortamı nasıl, ben bebeğime dokunabilir miyim, 1500 gr doğarsa emzirebilir miyim?
2- yoğun bakımda kalan bebeği kıyafetlerini giydiriyorlar mı? yoksa çıplak sadece bezi ile mi yatırıyorlar?
3- Küvözde kalması ile yoğun bakımda kalması arasında fark var mıdır?
4- eğer bebeğimin ciğer gelişimi normalse ve 1500 gr civarında doğarsa sizce kaç gün sonra çıkar küvözden?
5- Yoğun bakımda ya da aküvözde kalmış prematüre bir bebek sizce küvözden çıktığında emer mi? yani bebeğimi emzirebilecek miyim?
Hastaneden hastaneye değişiyor.ama çoğu hastane içeri anne babaları almıyor.ben tv ekranından izliyordum.her küvözün üzerinde kamera vardı.çıplak olacak sadece bez.benim kızım 32 haftalık 1530gram doğdu 1 doz ciğer geliştirici oldu.36 gün kaldı hastanede 2 kilo olunca ve biberonla beslenmeye geçince taburcu oldu.tabi bu süreç bebekten bebeğe değişiyor.evet emer ama sabırlı olacaksın yaklaşık 2,5 ay biberon kullandık sonra emzirdim çünkü sütüm yetmemeye başlamıştı.emince çoğaldı.çok zor emdi aç kaldı biberon vermedik mecbur emdi.hala da nazlanarak emer.1 yaşında şuan.

Merhaba benimde bebegim 7 aylik dogdu ve 1.600kg ile kuvozde 15 gün yatti.emme refleksine bebegin durumuna gore kuvozdeki suresi belirleniyor 1800 kg olunca vermislerdi bize rabbim yardimciniz olsun en buyuk imtihan gibi bisey...

Canım benimde senin gibi su sıkıntım vardı ve 31 haftada 1 cm açıklıkla hastaneye yatmıştım. Bende 4 doz ciger geliştirici igne oldum oglum 35+2 de geldi sadece 2 gün küvözde kaldı toplam 4 gün hastanede yattım dogum kilosu 1400 1200 düşmüştü 1370 de hastaneden çıktık

Back