Herkese merhaba arkadaşlar, şuan 31 haftalık gebeyim, erkek bir bebeğim olacak inşallah, 29. haftamdan beri su azlığı sıkıntısı yaşıyoruz, buna bağlı olarak beebeğim yeterince kilo alamıyor ve karın çevresi malesef 1 hafta geriden geliyor, doktorum bu haftalar için suyumun yeterli olduğunu ancak her an takipte olmamaız gerektiğini günde 10 tekmeden az tekme atarsa hemen acile gelip nst ye bağlanmamı söyledi. ciğer geliştirici iğne oldum 4 doz. her an bebeği alabilirz dedi,ve ben ilçede olduğum için doğumun yüksek ihtimal merkezde yappılacağını söyledi. bu nedenle anlaışan bebeğim kaç gün olacağını bilmediğim bir youn bakım sürecinden geçecek anlaşılan. Kızlar çok korkuyorum. çok endişeliyim
sorularım:
1- yoğun bakım denilen şey nasıl bir şey, ortamı nasıl, ben bebeğime dokunabilir miyim, 1500 gr doğarsa emzirebilir miyim?
2- yoğun bakımda kalan bebeği kıyafetlerini giydiriyorlar mı? yoksa çıplak sadece bezi ile mi yatırıyorlar?
3- Küvözde kalması ile yoğun bakımda kalması arasında fark var mıdır?
4- eğer bebeğimin ciğer gelişimi normalse ve 1500 gr civarında doğarsa sizce kaç gün sonra çıkar küvözden?
5- Yoğun bakımda ya da aküvözde kalmış prematüre bir bebek sizce küvözden çıktığında emer mi? yani bebeğimi emzirebilecek miyim?
sorularım:
1- yoğun bakım denilen şey nasıl bir şey, ortamı nasıl, ben bebeğime dokunabilir miyim, 1500 gr doğarsa emzirebilir miyim?
2- yoğun bakımda kalan bebeği kıyafetlerini giydiriyorlar mı? yoksa çıplak sadece bezi ile mi yatırıyorlar?
3- Küvözde kalması ile yoğun bakımda kalması arasında fark var mıdır?
4- eğer bebeğimin ciğer gelişimi normalse ve 1500 gr civarında doğarsa sizce kaç gün sonra çıkar küvözden?
5- Yoğun bakımda ya da aküvözde kalmış prematüre bir bebek sizce küvözden çıktığında emer mi? yani bebeğimi emzirebilecek miyim?