• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Premature dogan kizim kilo almiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mihrimah56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
44
15
88
33
Arkadaslar kizim 32.haftalik dogdu karmimda 1 ay geri kalmisti 29 haftalik yazildi 1125 gr 40 cm dogdu 60 gün kuveste kaldi.kro 10.aya girdi gerçek 8.ay kilo 5800 boy 65 doktor özel mama başlattı ayda 100 gr zor aliyo ilk 6 ay iyi aldı birden durdu yediriyorumda ona rağmen kilo almiyo doktor sorun yapma diyo ama dert oluyo bana bu sorunu yasayaniz var mi aranızda zamanla düzelir mi sizce

Dert etmeyin kaliteli yeterli besin alsın kilo olmasa da olur... zatrn toparlamışsınız maşallah

Ne bilim sanki öyle kalcak gibi geliyo dert oluyo denemediğim şey kalmadı ayda en fazla 200 gr aliyo

Arkadaslar kizim 32.haftalik dogdu karmimda 1 ay geri kalmisti 29 haftalik yazildi 1125 gr 40 cm dogdu 60 gün kuveste kaldi.kro 10.aya girdi gerçek 8.ay kilo 5800 boy 65 doktor özel mama başlattı ayda 100 gr zor aliyo ilk 6 ay iyi aldı birden durdu yediriyorumda ona rağmen kilo almiyo doktor sorun yapma diyo ama dert oluyo bana bu sorunu yasayaniz var mi aranızda zamanla düzelir mi sizce
Ne verdi dr, biz de infatrini mama kullanıyoruz tadını pek sevmedi kızım.

Aptamil bebelac kullandım hic içmedi şimdi infatrini verdi bizede bunu kullan sevmezse başka yazarım dedi bilmiyom 10 20 ml içip bırakıyo

Benim kızımda prematüre doğmuştu şimdi 2,5 yaşında ama hala çok zayıf ufak tefek bir kız. Ankarada bi prof a götürdük test tahlil filn yaptı 6 ay geriden geldiğini söyledi sınırdaymış yani 6 ay sonra tekrar çağırdı. Kızıma zorla yemek yediriyorum iştahsız. Sanırım Benim kızımda emsallerini hep geriden takip edecek. Ama bu günümüze şükür. Yani diyeceğim o ki sağlığı yerinde olduktan sonra strese girmek boşuna. Akışına bırak yesin de az yesin yeterki..

Sağlıklı olsun da böyle zayıf olunca sanki hep bebek kalacak gelişmeyecek gibi korku basıyor kafamda buyutuyorum

Benimde kızım da öyleydi. Denemedigimiz mama kalmamıştı. Prematüre bebekler çok az içiyor mamayi. Benim kizim ençok sma mamayı sevmişti. Kilosu hep gerideydi. şükür şimdi 7 yasinda ama hala öyle zayıf sağlıklı olsun da kilo almasın diyorum pek iştahlı da değil hala yemeği rica minnet yediriyoruz:anne:

Normal doğum yapanlar elbet sorun yaşıyordur ama prematüre anneleri olarak neler çekiyoruz bizi ancak bizim gibiler anlar allah hepimize sabır versin evlatlarımızı bize bağışlasında inşallah ilerde daha sağlıklı olurlar

Normal doğum yapanlar elbet sorun yaşıyordur ama prematüre anneleri olarak neler çekiyoruz bizi ancak bizim gibiler anlar allah hepimize sabır versin evlatlarımızı bize bağışlasında inşallah ilerde daha sağlıklı olurlar
Benim cocuklarimda premature dogdular.
Arastirma hastanesine goturdunuzmu arastirilmasi icin.
Ozel hastaneler cok detayli bakmiyorlar.

Kilosu için getirmedik göz ve neroloji için gittik eğer almamaya devam etse araştırmaya getirecem siirtte yok diyarbakırda var perişan oluyor insan oralarda off inşallah sağlıklı olurda kilo sonrada alır belki

benim kızım da 35 haftalık 32 haftayla uyumlu 1650 gr doğdu. 8 aylıkken 6 kiloydu.1 yaşına da 7 kilo ile girdi. şu an tam 1.5 yaşında, hala anne sütü alıyor, yemek de çok az yiyor. 8.5 kilo 79 cm. Boyu iyi kilosu az ama sağlıklı. Elimden geleni yapıyorum ama zorlamıyorum yemek için

Benım oglumdaa 33 hafta 28 hafta uyumlu 1500 kılo dogdu suan 17 aylık 8700 kılosu cok şukur saglık problemı yok cok hareketlı konuşmayada az bıraz başladı ama cok zayıf ıste bende cok takılmıştım kılo almıyo dıye artık bıraktım buyuduk sıra farkı kapatır dıye umuyorum..

Hanimlar öncelikle gecmis olsun. Ben bekarim daha lakin ben de premature olarak dogdum belki sizin hissettiklerini anlayamam da o bebekleri anlayabilirim. 27 haftayi doldurmadan dogmusum 6 5 aylik 2 ocak 1996 1500 gram gibi bunlari neden soyluyorum premature bebekler gencliklerinde kilo alirlar 74 kiloya kadar yukseldim su an 72 yim korkmayin cocuklariniz icin Allahin izniyle saglam olurlar.

Back
X