Premature Bebekler prematüre doğan bebeğim hiç bir şey yemiyor,büyümüyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nisabilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
273
11
68
Antalya
kızlar merhaba, biliyorum bir çoğunuzun bebeği şu anda yaşam mücadelesi veriyor,bu konu onlara saçma gelecek ama çıldırmak üzereyim.okuyanlar bilir,600 gr doğdu bebeğim.şu anda tam 1 yaşında,düzeltilmiş 9 aylık ve sadece 6500gr.yani normal doğan bebeklerde 4-5 aylık olunca yetişiyorlar bu kiloya.ayrıca 2 aydır hiç kilo almadı.sorunum kilosu değil aslında, yesin de varsın zayıf olsun, ama yemiyor...biberona alışınca emmeyi kesti,kaşığa geçince biberonu kesti.özel mama aldık,6 ay zorla içirdim,ne boyu ne kilosu persentilin en alt seviyesine bile ulaşmayınca doktorumuz kesti.inek sütüne başladık,sadece 80cc sabah uyandığında içiyor,düşünün 3aylık bebek bile daha fazla içiyordur,ek gıdalara geçeli epey oldu, herşeyden vitamin alsın diye binbir vitaminli gıdalar hazırlıyorum(gerçi hala tam katılara geçemedik)önlüğü takar takmaz başlıyor ağlamaya,kaşığı görünce çıldırıyor,sanırsın kolunu bacağını sıkıyorlar canı yanıyor,ne yapacağımı şaşırdım, o ağladıkça ben ağlıyorum,yemiyor,büyümüyor,buna bir çözüm allah aşkına iştahını açacak birşey biliyorsanız lütfen yardımcı olun,sağlıcakla kalın

daha önce farklı bir konuda sohbet etmiştik.aslında pek nadir giriyorum prematüre sayfasına çünki o günlere dönüyorum.mesajını tesadüfen gördüm.bizde de aynısı oldu.ek gıdanın tadını alınca biberon emmek istemiyorlar.kaşıkla veriyorum mamayı.zaman zaman ek gıdayıda istemiyorlar.iştahtan iyice düştükleri dönemde,ikizlerimin birinde kansızlık çıktı.diğerinde idrar yolu enfeksiyonu.tahlil yaptırdınız mı?ardından diş çıkarma süreci başladı ve ben kriz geçiriyodum ikisinide tek bakıyorum.izne ayrıldım.yemek zamanından nefret ediyorum hala.malesef her gün ayrı bi şeyle düzenleri bozuluyo.

slm, ben hala giriyorum bu sayfaya, benimde moralim bozuluyor aslında ama yine de bazılarına bebeğimi örnek gösteryorum, ümit oluyor,çünkü o günlerde en ufacık bir ümide ihtiyacım vardı..kan tahlili yaptırmıştık, normal çıktı hatta kan ilacını bile bıraktırdı doktor, pekmez verin yeterli dedi.idrar tahlilini yaptırayım bu gidişimde, bakalım.1 tane dişi çıktı,tüm dişleri kaşınıyor, bende iştahsızlığının dişlerden olduğunu düşünüyorum ama hiç bir çözümü yokmu, inan boyu kilosu normal olsa takmıcam bu kadar yemezse yemesin dicem ama zaten çok minik,1 yaşındaki bebekler 12kg boyları 80cm, bizimki 6,5kg boy 65cm,onlara yetişmemiz için yemesi lazım(((((

nisacım bazı çocuklar böyle oluyor gelişiyorlar fakat kilo almıyorlar.sağlıklı olduktan sonra sorun değil.tabiiki üzülüyorsun yıpratıyor bu iştahsızlık.oyunlar dene farklı şekilde sun yemeklerini.kendisinin yemesini sağla.mesela ekmek ver eline yerken başka bir şeyi sen yedir kaşıkla.hikaye anlat dikkatin, hikayeye çek o sırada yemeği yedir...en sevdiği en ilgilendiği şey ne isse dikkatini ona çek ve beslemeyii dene.eminim denemişsindir bunları ama belki denmemişsindir diye yazmak istedim.yiğenim elimde büyüdü sayılır.böyle yapıyorduk biz.görümcemin kızı 40 haftalık doğdu.4.5-5 yaşında 11 kilo ve çok sağlıklı.fakat zayıf bir çocuk.o da hiçbir şey yemiyor.üzülme cnm biraz rahat ol.sen rahatladıkça o da rahatlayacaktır...kolay gelsin mucize bebeğin güzel annesi

canım benim benim ikizler 29 aylık oldu biz kilo olarak iyi doğduk sana göre hafta olarakta ama beyin göz problemleri oldu oğlum 1465 kızımda 1260 kg 30 haftalık doğdular...inan sabret dişlerdendir bence çok sinir krizleri geçirdim ama nafile aç kalsın diyeceğim ama anne yüreği yesin diye bakar hep benimkiler 16 aylıktan sonra düzeldi bizde dişler hep sorunlu oldu ateş intihap aft ooo neler neler akılları biraz gelmeye başlayınca fiziksel olrakta yorulmaya başlayınca yavaş yavaş düzeliyorlar yavaş diyorum bak biz şuan 2 yaşa göreyiz bence çok iyi yaşadıklarımızdan sonra 12 kg ler boyları 90 cm 600 gr doğan bir bebekte ancak bu kadar olur geçiş dönemi çünkü dişleri olsun uykuları olsun hareketleri ama çevremdede iştahsız olan premiretüre bebek çok onuda yazayım organları minicik oluyor o şekilde doğunca normal doğan bebekle midesini kıyaslama zaten....

Merhaba ,
benim kızım da prematüre doğdu. 690 gr. ve vücut ödemini atınca 610 gr'a kadar düşmüştü.
aşağıdaki 2 başlıkta kızımla ilgili başından - sonuna doğum hikayemiz var.
isterseniz okuyabilirsiniz.
1. Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!
2. İdil bebek annesine kavuşmuş

benim kızım da çok iştahsızdı. Doktorumuz sayesinde toparladık. Bu süre zarfında birçok takviye kullandık.
Onların fazlasıyla etkisi var. Doktorunuz da size önermiş olmalı.
Uzun bir süre minadex ve polivit kullandık. poliviti kestikten sonra 2 yaşına kadar da minadex e devam ettik. Bu arada zaman zaman farklı takviyeler de önermişti doktorumuz, fantomalt ve protifar gibi. Bunlar da mamasına katılarak veriliyordu. 2 yaşından sonra da farklı vitaminler kullanmıştık, tabi bunlar hep doktor kontrolünde olmuştu.

Kızım 2009 temmuz ayında doğdu. Şu an 4.5 yaşında ve Allaha binlerce kez şükürler olsun ki yaşıtlarına yetişti.

İsterseniz konularımı okuyabilirsiniz, böylece sizlere de umut ışığı doğmuş olur.

Allah yardımcınız olsun....

maşallah idil bebeğe, umarım benim bebişim de ablası gibi olur.Bizim doktorumuz portakal aromalı balık yağı verdi sadece.birde geçen aya kadar infatrini adında özel mama kullanıyorduk ama doktorun tavsiyeysiyle onu bırakıp inek sütüne geçtik.yarın kontrolümüz var, bahsettiğin takviyeleri soracağım mutlaka.teşekkürler

geçmiş olsun canım, allah kuzucuklarına sağlıklı uzun ömürler versin.biz diş çıkarırken bahsettiğin problemleri yaşamadık çok şükür, biraz mızmız ve iştahsız.yazdığın gibi bazen bende diyorum 600gr doğan bir bebek anca bu kadar olur ama böyle netten yazıştığım pre anneler var, onların bebekleri maşallah yaşıtlarına yetişti, bizimki hala yerinde sayıyor, çok üzülüyorum

canım bahsettiğin taktikleirn hepsini deniyorum ama nafile.oğlak burcu ve çok inatçı, babasına çekmiş.ağzını öyle bir kilitliyorki asla açamazsın,kafada sağa sola dönüyor, bi görcen, her yemek saatimiz işlenceye dönüşmeye başladı, bir gün boyunca bişey vermesem istemeyecek, o durumdayız.bir de işe başladım annem bakıyor, yazık bu yaştan sonra babacığım sırf yesin diye karşısında türlü şebeklikler yapıyormuş

çok sağol sanırım iştahınız zor açılcak ağzını açmadığına göre....bizim ek gıdayı kabul etme zor oldu ama iştahsızlık yoktu....

en büyük hatan bebeğini başka bebeklerle karşılaştırmak. benim kızımda hep %3 lerde ama hep şükrediyorum. çünkü sağlıklı. doktoruda ben sana ekmek ver demiyorum nasıl olsa kilo alır vitaminli şeyler ver dedi.

sakın bebeğini başkalarıyla karşılaştırma. büyük ihtimal seninle inatlaşıyor. benim kızımda benden yemiyor ama bakıcısı ve babasından yiyor. maalesef nazları annelerine

canım %3 olsa şükretcem, düzeltilmiş yaşına göre persentili %3 bile değil, boyu düzeltilmişe yetişti ama kilosu düzeltilmişe bile yetişemedi.benimki maalesef kimseden yemiyor, anneannesi de yedirirken çok zorlanıyor, bir de kusmalarımız hala devam((

önemli olan boyu zaten

Merhaba bence kabullen ben artık üzülmüyorum beni hatırladınmı biz düzeltilmiş 12 aylık olduk şükürler olsun iştahsız benimkide 3kaşıkta yese zorlamıyorum birde süt infatrini veriyorum ben onuda derin uykuda içiyor bence kendini sıkma ben öyle yaptım bende Göynük teyim hatırladınmı 900 gr doğdu benim oğlum

Son düzenleme:

yanlış alıntı yapmışsın galiba. konu sahibiyle beni karıştırmışsın. ama dediklerine katılıyorum. benim kızımda 640 gr doğdu.

canım hatırladım seni ve bebişini, maşallah, allah acılarını göstermesin, kabullenmelimiyim bilmiyorum çünkü bizimki ciddi bir sorun haline geldi,bugün infatriniyi bırakıp,inek sütüne başlamamızın tam 1.ayı ve doktora gittik,yine hüsran.geçen ay 6450ydi, bugün 6500.sadece 50gr almış, inek sütü de yaramamış((polivit ve zinkover yazdı,bir ayda öyle deneyeceğiz,eğer yine kilo almazsa prof varmış gastroentroloji,ona göstercem dedi.aslında zorla da olsa herşeyi yediriyorum,ağlaya ağlayada olsa yumurta, peynir,ceviz, fındık,keçiboynuzu pekmezi,kemik suyu,kıyma,yoğurt,mutlaka 2 çeşit meyve..yani azda olsa bunların hepsini hergün yiyor,anlamış değilim, nasıl bu kadar az kilo alır

sıkma canını herşey düzelir zamanla benimkiler kişi başı 1,5 kepçe çorbanın üstüne 150 cc inek sütü içiyor ALLAH sağlık hoşluk versin işallah sende o günlerini görürsün.....çorbalarını tereyağlı az tuzlu salçalı denedin mi yoksa sadece ona göre mi yapıyorsun mesela kıyma koymak yerine direk köfte gibi benimkiler tel şehriyeye bayılıyor artık kendileri biler yemeyi beceriyor ben normal makarna gibi yapıp yoğurtlu zeytinyağlı veriyorum herşeyleri zeytinyağlı o yaştayken patatesi rendeleyip teflon tavada tereyağında alt üst edip veriyordum hastasıydılar...şimdi normal bizim gibi çorbaları yiyebiliyorlar ....düğün çorbasının içinden etleri pek yutamıyolar yada tavuk çorbasından ama olsun oda zamanla düzelcek inşallah...belkide tatlarını beyenmiyordur fikir sadece benimkisi....çünkü ben öyle mama gibi çorbaları yaptığımda hoşuma gitmiyordu doğal olarak çocuklarda yemiyordu.....

Benim Dr um 3 yasına kadar böyle olucak sakın takılma dedi çok yesede aynı olur dedi. Sonra yaşıtlarını yakalıcak dedi sen rahat olmaya çalış bende çok yıpranmıştım oğlumda , şimdi üstelemiyorum . Oda ıyı hala80 siel süt içiyor. Sağlığı olsun gerısı boş biz neler atlattık öğle değilmi! Prof göster bakalım nedicekler emekliyormu küçük hanım?

canım ben işe başladım 3 hafta oldu, anneannesi bakıyoır, bilirsin anneanne biizm gibi bakmaz, ne bulursa verir çocuğa bizler öyle büyümüşüz, kendilerine ne yemek yapıyorsa veriyor, günde 3 çeşit yemek yapıyor, etlisinden sebzelisinden ama yok, benim yaptığım mama kıvamındaki çorbaları da yemiyor, anneannesinin yaptığı etli kıymalı yemekleri de yemiyor,aslında yemiyor demeyeyim, zorla ağlayarak da olsa yediriyoruz, sorun şu ki zorlada olsa bişekilde bu çocuğun midesine her 3 saatte bir bişey giriyor ama hala kilo almıyor,ben mi bakamıyorum dedim bir aya yakındır annem bakıyor, onda da kilo almamış(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…