• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Premature dogan bebegim biberon almıyor:(((

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DeRyAnUR06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2019
5
5
1
32
Merhaba benim 28 haftalık erken doğan bebegim var şuan düzeltilmiş 6 aylık. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik ve halen sıkıntılar devam ediyor. Bebegim başlarda ağızdan midesine indirilen (O.G) ile besleniyordu 6 aylık olmasına rağmen halen öyle besleniyor bir türlü biberon almıyor ne kadar zorlasamda agliyor asla istemiyor zaten sütümde yok. Bide böbrek yetmezliği var diyalize giriyor prematüre haliyle bile diyalize girdi. Her gece diyalize bağlıyorum 10 saat diyalizde kalıyor. Şuan 6 aylik ama 4 kilo böbrek yetmezliği olduğu için her mamayı veremiyorum ağızdan biberonla nasıl besleyebilirim nereye kadar o hortumla beslenicek çok üzülüyorum ek gıdaya bile daha geçemedik yardım edenimde yok lütfen bana bir yol gösterin:KK43:

Merhaba benim 28 haftalık erken doğan bebegim var şuan düzeltilmiş 6 aylık. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik ve halen sıkıntılar devam ediyor. Bebegim başlarda ağızdan midesine indirilen (O.G) ile besleniyordu 6 aylık olmasına rağmen halen öyle besleniyor bir türlü biberon almıyor ne kadar zorlasamda agliyor asla istemiyor zaten sütümde yok. Bide böbrek yetmezliği var diyalize giriyor prematüre haliyle bile diyalize girdi. Her gece diyalize bağlıyorum 10 saat diyalizde kalıyor. Şuan 6 aylik ama 4 kilo böbrek yetmezliği olduğu için her mamayı veremiyorum ağızdan biberonla nasıl besleyebilirim nereye kadar o hortumla beslenicek çok üzülüyorum ek gıdaya bile daha geçemedik yardım edenimde yok lütfen bana bir yol gösterin:KK43:
Allah şifasını versin doktorlarıyla görüştünüz mü hiç benim bebeğimde prematüre doğdu anne sütü hiç almadı yoktu oda bilmiyordu emmeyi ben 2 saat bir biberonla dayadım ağzına zorla ayağının altından uyandırarak verdim birde öyle deneseniz

Allah şifasını versin doktorlarıyla görüştünüz mü hiç benim bebeğimde prematüre doğdu anne sütü hiç almadı yoktu oda bilmiyordu emmeyi ben 2 saat bir biberonla dayadım ağzına zorla ayağının altından uyandırarak verdim birde öyle deneseniz
Eskiden çok güzel alıyordu biberonu bi kaç kere kendi çıkardı hortumunu mecbur biberonla denedim çok güzel aldı çokta istahliydi. Sonra kontrole gittiğimizde bebegim bi kaç kere akciğer enfeksiyonu yüzünden yoğun bakımda yattı doktorum biberonla verme dedi akciğerine kaçar gene yoğun bakımlık olur dedi beni korkuttu mecbur gene taktırdım hortumu onlar yüzünden bi daha çocuk biberon almadı istemiyo emziği çok güzel alıyor emme reflekside iyi ama artık biberon istemiyor doktoru dinledigim için çok pişmanım şuan ne yapacagimi bilmiyorum :((

Eskiden çok güzel alıyordu biberonu bi kaç kere kendi çıkardı hortumunu mecbur biberonla denedim çok güzel aldı çokta istahliydi. Sonra kontrole gittiğimizde bebegim bi kaç kere akciğer enfeksiyonu yüzünden yoğun bakımda yattı doktorum biberonla verme dedi akciğerine kaçar gene yoğun bakımlık olur dedi beni korkuttu mecbur gene taktırdım hortumu onlar yüzünden bi daha çocuk biberon almadı istemiyo emziği çok güzel alıyor emme reflekside iyi ama artık biberon istemiyor doktoru dinledigim için çok pişmanım şuan ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:(
O zaman şöyle yapın ek gıdaya geçittiniz mi meyve ve sebzeyi püre şeklinde kaşık ile verin biberonuda az az ağzına verin umarım olur yada kaşık maması verin biberon maması yerine

O zaman şöyle yapın ek gıdaya geçittiniz mi meyve ve sebzeyi püre şeklinde kaşık ile verin biberonuda az az ağzına verin umarım olur yada kaşık maması verin biberon maması yerine
Çok teşekkür ederim canım yardımcı olmaya çalıştığın için denicem inşallah işe yarar

Çok teşekkür ederim canım yardımcı olmaya çalıştığın için denicem inşallah işe yarar
Ben ek gıda öncesi kaşığa alışması için milupanın kaşık mamasını demedim sonra 5 aylık olunca meyveyi püre halinde vermeye başladım 6 aylık olunca sebzeyi püre halinde verdim 7 ayılıktan itibaren ek gıda 10 aylık olunca süt vermeye başladım Şuan 11 aylık sadece geceleri mama veriyorum gün içinde bal ve yumurta beyazı hariç herşeyi veriyorum

Konuyu görünce aklıma sen geldin kuzum 😣 Allahima çok şükür yüzün gülüyor artık allGtsn ümit kesilmez sende en güzel örneğisin bunun .
Konu sahibi bilgim yok ama Allah yardımcın olsun ♥️

DA9337D7-3807-4113-9547-932A52514805.jpeg

Konuyu görünce aklıma sen geldin kuzum 😣 Allahima çok şükür yüzün gülüyor artık allGtsn ümit kesilmez sende en güzel örneğisin bunun .
Konu sahibi bilgim yok ama Allah yardımcın olsun ♥
Amin canım şükür 🙏 Şuan sadece böbreklerini 6 ayda bir kontrol altına tutuyoruz izmire gidiyoruz herşeyimiz normal şükür 1 ay sonra 1 yaşında olucağız bugünleride gördük sünnet bile olduk 🧿

Amin canım şükür 🙏 Şuan sadece böbreklerini 6 ayda bir kontrol altına tutuyoruz izmire gidiyoruz herşeyimiz normal şükür 1 ay sonra 1 yaşında olucağız bugünleride gördük sünnet bile olduk 🧿
Oh oh Allah bağışlasın hayırlı ömrü olsun kuzunun ♥️♥️ amanın sünnet mi oldu gözün aydın canım hayırlı olsun 🙏♥️

Sizin böbrekteki sorun neydi diyalize giriyormuydu
Doktorlar bana böbreğin gelişmediğini asla iyileşmicegini 2 yaşına falan gelince nakil olması gerektiğini söyledi ama ben halen Allahtan ümidimi kesmedim inşallah bebegim büyüdükçe bobregide onunla beraber büyür gelişir nakile diyalize gerek kalmaz inşallah Ama imkansız diyolar :(((

Denim bende bunu tabi önce doktora sormam lazım böbrek yetmezliği olduğu için bazı mamalar uygun değil bebeğime çok sağolun herşey için
Rica ederim seni çok ama çok iyi anlıyorum allah şifasını versin bencede sormadan verme bizde gaz ve kabızlıktan dolayı milupa comformil kullanıyoruz halem daha

Sizin böbrekteki sorun neydi diyalize giriyormuydu
Doktorlar bana böbreğin gelişmediğini asla iyileşmicegini 2 yaşına falan gelince nakil olması gerektiğini söyledi ama ben halen Allahtan ümidimi kesmedim inşallah bebegim büyüdükçe bobregide onunla beraber büyür gelişir nakile diyalize gerek kalmaz inşallah Ama imkansız diyolar :KK43:((
Canımm benim anne karnında gördü kadın doğumcum böbrek genişlemesi Şuan sınırda bulunduğum ilde bir uzman var ve çık yoğun ilgilenemiyor bende izmire götürüyorum önceden 3 ayda bir Şuan 6 ay bir oldu rabbim Şafi ismi ile şifa versin bebeğine Allah’dan Ümit kesilmez bizde çok zor günler geçirdik oğlumla anlatsam film 🎥 olur

Back