Premature Bebekler Prematüre beyin kanaması

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gm88

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2018
269
282
23
37
33+0 da ikizlerimi doğurdum kızım 1560 oğlum 1690 olarak dünyaya geldi hiç bir sıkıntımız yoktu küçük. Ve kilo dışında kızım 10 gün sonra çıktı Kardesi beyin kanaması geçirmiş küvezde buna bağlığa hidrosefali oldu dün operasyon geçirdi basına rezervuar taktıklar sıvıyı 2 günde bir cekeceklermis bir umut arıyorum anlayacağınız basına böyle bit şey gelmiş olupta sonra toparlanan var mı acaba ?

Bilgim yok. Geçmiş olsun demek bide konun üste gözüksün diye yorum yapıyorum canım .rabbim tez zamanda şifasını versin.

Geçmiş olsun benim bebeğim de beyin kanamsı ama emilim oldu çok araştırdım bu şekilde olup hiç bi sıkıntı yaşamasam hayatına devam eden bir çok insan var Mış eabbim şifa versin

Çok geçmiş olsun canım
Allah size bağışlar inşallah sağlığına kavuşur ❣️

Çok geçmiş olsun, bebeğin kilosu filan pek sorun olmuyor eğer ciddi nörolojik bir şeyler yaşamazsa ve tabi beyin kanamasının derecesi nereyi etkilediği de önemli. Biz de çok sıkıntılı zamanlar geçirdik. İnşallah bir şey olmaz bebeğinize ben de araştırdığımda hafif atlatan çok kişi görmüştüm.

33+0 da ikizlerimi doğurdum kızım 1560 oğlum 1690 olarak dünyaya geldi hiç bir sıkıntımız yoktu küçük. Ve kilo dışında kızım 10 gün sonra çıktı Kardesi beyin kanaması geçirmiş küvezde buna bağlığa hidrosefali oldu dün operasyon geçirdi basına rezervuar taktıklar sıvıyı 2 günde bir cekeceklermis bir umut arıyorum anlayacağınız basına böyle bit şey gelmiş olupta sonra toparlanan var mı acaba ?
Mrb canim bende seninle ayni durumdayim suan
Bebegime ekstrenal drenaj taktilar, 3 gece 10ar ml cektiler, sonra cikardilar 3 gundur cekmiyorlar suan takipteler ve enfeksiyon oldu 🤦🏻‍♀️
Sant mi takilacak sizede?

Bizde erken doğduk başımıza birşey gelmedi geçmiş olsun rabbim şifa versin

Çok geçmiş olsun, bebeğin kilosu filan pek sorun olmuyor eğer ciddi nörolojik bir şeyler yaşamazsa ve tabi beyin kanamasının derecesi nereyi etkilediği de önemli. Biz de çok sıkıntılı zamanlar geçirdik. İnşallah bir şey olmaz bebeğinize ben de araştırdığımda hafif atlatan çok kişi görmüştüm.
Sant takılmasına gerek kalmadı taburcu edildi oğlum şimdi sürekli hareketlerini kontrol etmekten psikolojim bozuldu aradaki farkları gözlemlemekten kızıma göre fazla sakin ve hareketsiz Rabbim sonumuzu hayır etsin şimdi iyi bir nörolog ve EEG çekimi için gün beklıyoruz e tabi birde iyi bir fizyoterapist

Sant takılmasına gerek kalmadı taburcu edildi oğlum şimdi sürekli hareketlerini kontrol etmekten psikolojim bozuldu aradaki farkları gözlemlemekten kızıma göre fazla sakin ve hareketsiz Rabbim sonumuzu hayır etsin şimdi iyi bir nörolog ve EEG çekimi için gün beklıyoruz e tabi birde iyi bir fizyoterapist
Umarım tahlilleriniz temiz çıkar 🙏 zor geçiyor günler ama alışmaktan başka çareniz olmayınca alışıyorsunuz sürece...

Sormayın çok yıpratıcı bir süreç
Kesinlikle hala adapte olmuş toparlayabilmiş değiliz ve hala bizi ne bekliyor bilmiyoruz. Hala ilk günkü kadar üzgün anlarım oluyor... çok zor anlatılmıyor yaşamak başka bir şey... hayat tamamen değişik bir yol aldı, Allah hiç bir bebeğe ve anneye yaşatmasın...

KEsinlikle yaşayan bilir çok zor bi süreç devamlı hareket lerini takip ediyoruz bizde hemotoloji nöroloji metobolizma bölümünden takiplşyiz dediğiniz gibi ağır bir bebek tepkileri

Geçmiş olsun Allah yardımcınız olaun benim bebegimde 23+4 te doğdu maalesef beyin kanamasina bağlı hidrosefali gelişti rezarvuarla çözülmedi sant takıldı bir türlü randiman alamadık 6 kez ameliyat oldu Allah'ım.korusun meleklerimizi hangi sehirdesiniz ve hangi hastahanedesiniz

Geçmiş olsun Allah yardımcınız olaun benim bebegimde 23+4 te doğdu maalesef beyin kanamasina bağlı hidrosefali gelişti rezarvuarla çözülmedi sant takıldı bir türlü randiman alamadık 6 kez ameliyat oldu Allah'ım.korusun meleklerimizi hangi sehirdesiniz ve hangi hastahanedesiniz
Kıyamam Allah'ım ço cuklarımızı korusun Balıkesri deyiz ama İzmir'de takipliyiz siz

Back