• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre bebeklerinizin aşılarını ilk ne zaman yaptırdınız?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ucrubana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
814
3
96
İzmir
kızlar benim evdeki bebeğim kronolojik 2 aylık oldu sadece doğduğunda hepatit aşısı oldu 2000gr altında diye diğer aşıları yapmadılar taburcu olduğumuzda 2000gr altındaydık ama şimdi 2500gr civarındayız bilgi vermediler aşılarına başlasammı:?siz ne zaman vurdurmuştunuz?

bizim doktorumuz ya 40 haftayı dolduracaklar yada 2,500 kiloya ulaşınca aşılara başlayın demişti...
40 haftamız doldu kızlarımda bu arada 3 kiloya yaklaşıtılar biz öyle başladık aşılarımıza...

istersen doktorunu arayıp bilgi alabilirsin..

bu konuda mulaka dr a danıs senı yonlendırecektır ve en yakın bı sagklık ocagına gıt ...benımkıler ıkı kılo ole cıktı hastaneden ılk verem asısı ıle saglık ocagında asıları basladı cok onemlı vakıt kaybetme canım kı asılar vakıtlıce ols zaten cok gevc baslıyoruz normale gore

taburcu olduğu hastanedeki bir dr la konuştum hepatit aşısını hemen olabilir dedi diğerlerinide 60 günü dolunca yaptır dedi 60 günü çoktan doldu bugün sağlık ocağında hepatit aşısını oldu haftayada diğerlerini vurduracağım

banada 2 ayrı doktor 2 kioyu geçtiklerinde yapılacak eğer 2 kiloyu geçmezlerse ilk bir ay içinde yapılması gerekiyo dediler çok şükür 1 aylıkken 2 kiloyu geçtiler ve hepatiti olduk 2 aylıkkende 5 tane aşı birden olucaz:((( hepatitin 2. dozu verem aşısı ishal aşısı 2 tane daha var ama isimlerini unuttum:))

Cnm 2 kiloyu geçtikten sonra hepatit aşısı olmuşlardı benimkiler,sonrasında açıkçası sağlık ocağının aşı takvimine uymadım biz kendi drumuzla bir takvim oluşturduk mesela 1 ay içinde 5 aşı yada 3 aşı hiç vurdurmadık drumuz kaldıramazlar zaten erken doğdular demişti...mesela sağlık ocağının aşı takviminde 6. aydan sonra 1 yaşına kadar aşılar bitmiş oluyor çünkü 3er 5er yapıyorlar aşıları, biz birden yükleme yapmadık aşıları aylara yaydık en fazla 1 ayda 2 aşı oldular ve 9. ayda aşılarımız bitti şimdi 1 yaş aşımız var sırada.....

benımkılrede saglık ocagunda baslandı............gecen ay dort ası oldular ve artık asılarımız yaslarına dek bıttı bı daha altı ay sonra ınşş ama hıç sıkıntımız olmadı cok sukur atesımız bıle cıkmadı ..........tedırgın olmustum cunku

Back