• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Premature bebek bakımı ve beslenmesi..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

marbling817

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
487
372
33
Merhaba güzel anneler ben 21 kasımda 31 haftalık düşük ağırlıklı ikiz bebek dünyaya getirdim . 1 ay küvezde kalıp çıktılar şuan 4 ay bitiyor 5 aylıklar anne sütü ve devam maması içiyorlar. Ben 2 haftadır hero baby 4. Aydan itibaren kullanılan biberonla verilen pirinç mamasına başladım onu veriyorum doktora danışmadan yaptım ama bi sıkıntı görmedim sonuçta 4 ay bitiyor .
Benim aklıma takılan ben bebeklerin gelişimini 4 aylık bebeğe göremi yoksa 9 hafta erken doğduğu için 2.5 aylık bebek gibi mi düşünmeliyim?

Benim bebeklerim 4 aylık bebek gelişimleri gösteriyor ama kafam karıştı.. bilgilerinizi rica ederim

Maşallah bidiklara Allah daha iyi etsin inşallah.. bana kalırsa biraz daha beklesen iyi olur gibime g ineliyor. Yine de doktora danışmak gerekir bizim gozlemlerimizle onların tecrübeleri birleşmeli ve öyle yol almaliyiz. Bu arada beni hatırladın mi bı ara sana cokca soru soruyordum özelden biz de evdeyiz artık şükürler olsun.

Merhaba güzel anneler ben 21 kasımda 31 haftalık düşük ağırlıklı ikiz bebek dünyaya getirdim . 1 ay küvezde kalıp çıktılar şuan 4 ay bitiyor 5 aylıklar anne sütü ve devam maması içiyorlar. Ben 2 haftadır hero baby 4. Aydan itibaren kullanılan biberonla verilen pirinç mamasına başladım onu veriyorum doktora danışmadan yaptım ama bi sıkıntı görmedim sonuçta 4 ay bitiyor .
Benim aklıma takılan ben bebeklerin gelişimini 4 aylık bebeğe göremi yoksa 9 hafta erken doğduğu için 2.5 aylık bebek gibi mi düşünmeliyim?

Benim bebeklerim 4 aylık bebek gelişimleri gösteriyor ama kafam karıştı.. bilgilerinizi rica ederim

Aslında biraz acele etmişsiniz sanırım çünkü 6 aydan önce ek gıda önerilmiyor. Anne sütü yoksa bile formül mamayla 6 aya kadar devam etmek daha iyi. Biz de öyle yaptık doktorumuzun yönlendirmesiyle. Sadece anne sütü ve aptamil aldı 6 aya kadar.

bebeğiniz zaten erken doğmuş normalde bile 4 aylık bebekler içine ek gıdaya geçilmesi önerilmiyor çünkü bağırsakları henüz hazır olmadığı için sıkıntılara sebep oluyor. sizde de durum böyle bence 6. ayı ibitirmeden vermeyin. biz 6. ayını bitirene kadar aptamil devam sütü aldık ek hiç bişi vermedi doktor. sonra ek gıdaya kaşık mamalarına geçtik.

Bebeğiniz henüz çok küçük. Artık doktorlar 4. aydan sonra bile ek gıda önermiyor aslında. uzun vadede böbrekleri yoruyormuş. Sizin bebeğiniz şu an 2,5 aylık gibi, düzeltilmiş ay üzerinden hesaplarlar her zaman. Allah korusun dokunabilir ağır gelebilir vermeyin bence. İk 6 ay sadece devam sütü vermiştim ben doktorumun önerisiyle.

Bebeğiniz henüz çok küçük. Artık doktorlar 4. aydan sonra bile ek gıda önermiyor aslında. uzun vadede böbrekleri yoruyormuş. Sizin bebeğiniz şu an 2,5 aylık gibi, düzeltilmiş ay üzerinden hesaplarlar her zaman. Allah korusun dokunabilir ağır gelebilir vermeyin bence. İk 6 ay sadece devam sütü vermiştim ben doktorumun önerisiyle.

Canın bncde erken hiç degilse bi 5. Ayını bitirmesini bekle.. Ve doyumluk verme pirinç ununu şimdi

Tamamdır teşekkürler

Mrb canım ben tam tersini dusunuyodüş bende pramature ikiz annesiyim ben 4 aylıkken başladım ek gıdaya bebeklerini gelişimi çok iyiydi hiçbir sorun yaşamadım şuan 7 aya girdiler herşeyi yiyolar geceleri Aptamil devam sütü kullanıyorum ama doktora danışınız derim ben erken dogmalarina rağmen doğduğu günü baz alıyorum normal bir çocuk gibi fikrimi sorarsan ufak ufak ek gıdaya başla derim

Back