• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre bebek anneleri lütfennn bakınnnn

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cagankayra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
83
0
46
Ağrı
arkadaşlar prematüre bebeğinizi nasıl beslediniz nasıl büyüttünüz ben çok üzülüyorum özellikle kafası çok küçük geliyor gözümee normal ölçülerde ama normal bebeklerinki gibi değilll siz nasıl beslediniz mama anne sütü:(8

uzme kendini diyecegim ama bir premature annesinin nelere ne icin uzuldugunu bildigimden uzuntunu normal karsiliyorum.Benim kizim da 1 ay erken dogdu ama olmasi gerekenden de kucuktu.2050 gr 45 cm,kafasi da kucucuk kaliyordu diger bebeklerin yaninda,kollari benim parmagim kadar inceydi.Annem bile alip yikamaya cesaret edememisti,is bana dustu,ilk eve geldigimz gunden bu yana ben yikadim bebegimi.Toparlayacak kuzun,buyuyecek,yeter ki moralin yuksek olsun,beslensin,uyusun.Kizim simdi 11 aylik 9 kilo 75 cm :nazar: .Bir cok kisi onun zayif oldugunu dusunse bile,benim gozumde o artik kocaman bir kiz :66: cok sukur,asla ama asla kizim zayif demeye dilim varmadi,ondan da kucukler hayat mucadelesi veiyor ben biliyorum.Ilk 6 ay anne sutu agirlikli+aptamil,daha sonra da ek gida+aptamil ile besledim.Saglicakla.

uzme kendini diyecegim ama bir premature annesinin nelere ne icin uzuldugunu bildigimden uzuntunu normal karsiliyorum.Benim kizim da 1 ay erken dogdu ama olmasi gerekenden de kucuktu.2050 gr 45 cm,kafasi da kucucuk kaliyordu diger bebeklerin yaninda,kollari benim parmagim kadar inceydi.Annem bile alip yikamaya cesaret edememisti,is bana dustu,ilk eve geldigimz gunden bu yana ben yikadim bebegimi.Toparlayacak kuzun,buyuyecek,yeter ki moralin yuksek olsun,beslensin,uyusun.Kizim simdi 11 aylik 9 kilo 75 cm :nazar: .Bir cok kisi onun zayif oldugunu dusunse bile,benim gozumde o artik kocaman bir kiz :66: cok sukur,asla ama asla kizim zayif demeye dilim varmadi,ondan da kucukler hayat mucadelesi veiyor ben biliyorum.Ilk 6 ay anne sutu agirlikli+aptamil,daha sonra da ek gida+aptamil ile besledim.Saglicakla.
mrb canımmm kusura bakma anca cvp yazmaya fırsat bulabildim misafirler geldi gitti anca yazabiliyorum.benim oğlum 2 ay erken doğdu.1700 gram doğdu 45 cmdi benim oğlumda 3 aylık şimdi ama bir aylık olması gerekiyordu.4100 gram 54cm ama yüzü inanılmaz küçük geliyor gözüme üüzülüyor insan büyümeyecek diye:(bizde anne sütü ve aptamil veriyoruz siz kaç ml aptamil veriyorsunuz daha sonrada ek gıdaya geçeceğiz tabi.allah herkesin evladına sağlık sıhat versin hoşçakalllll

benim kizim da dogum sonrasi 1800 e kadar dustu ve dogum kilosuna ancak 15 gun sonra geri ulasti.Aptamil en bastan beri veriyorum,aslinda her ogun farkli verdik,sutumu sagarak verdigim icin ve her seferinde farkli sagdigim icin ne kadar gerekliyse ustune o kadar mama verdim.Bazi ogunler sirf mama verdigim de oluyordu.Once emzirdim,sonra sagilmis sutumu verdim yetmediyse de mama verdim.Kizim basindan beri cok istahli degil 2-3 aylikken anne sutu ve mama toplam 90-100 cc civari aldi hep.daha sonra 120 cc ye cikti ve bu miktari neredeyse 10.ayina kadar arttirmadi.1,5 aydir da 150 cc iciyor.
Bebegin guzel kilo aliyor masallah,boyu da cok cok iyi uzamis :nazar: (normalde ayda maximum 2,5 cm uzar demisti doktorum).Benim kizimin da yuzu el kadar ama bu da normal,minik bebekler onlar kucucuk vucutlari var sonucta.Bir de minyon tipliyiz esim de ben de,kizim da minik minik buyuyecek besbelli.Anladigim kadariyla prematurelerin akranlarina yetismesi hemen olmyor,en az 1 yasina gelince hafif hafif yakaliyorlar,daha sonra bir fark pek kalmiyor,yapisal farklar disinda.Biliyokenum onlarin o cok minik ve caresiz halleri icini titretiyor insanin ama guclu olmak zorundayiz,asla bebegine aciyarak yada uzulerek bakma.GUzel ve minik yuzunu oksa,sukur et onu sana yollayana.Biliyor musun ben hastanedeyken bebegimi bir suru bebegin arasinda yatarken gorunce ve digerlerinin kizimdan iki misli hallerini gorunce cok sasirmistim.O kadar minikti ki diger bebislerin yaninda.Sonra elini yuzunu inceledim,agzina burnuna yanagina dokundum,Allahim ne buyuksun,ne kadar guzel bir kizim var benim diye sukur etmistim.Hepsinin icinde en guzeliydi,en minigiydi,en benimdi iste.Anneye yavrusu nasil guzel gelmez,insanlar cok kucuk diye aciyarak bakarlarken bile,ben kizima hep gururla baktim.Kucuktu ama herseyi yerli yerinde ve ugundu,saglikliydi.Hala her gece yatamdan once butun bebekler icin dua ederim,o minik canlara kuvvet gelsin,Allahim onlari ana babalarina bagislasin diye.Sen hic uzulme,bebegin riskli durumu atlatmis cok sukur,simdi gunden gune serpilecek,darisi butun minik kuzularin basina diyelim.Allahim sen onlari koru.

Back