• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre bebek anneleri için kampanya başlatalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nihalcevik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
16
0
86
Ankara
arkadaşlar çok önemli bir konu bence bebeklerimiz için.bildiginiz gibi prematüre bebekler genelde benim bebegim gibi uzun süre küvezde kalıyor.50 gün kaldı benimki.hastaneden çıktıktan sonrada sık kontrole gidiliyor.benim bebegimdeki gibi çok problem varsa o zaman daha zor günler bizi bekliyor.ve erken dogum oldugu için dogum öncesi izin zaten kullanamıyoruz yanıyor iznimiz.şimdi benim iznim bitti 20 gün rapor aldım oda bitti pazartesi işe başlamak zorundayım.bebegim bu kadar rahatsızken bana ihtiyacını maksimum oldugu bir zamanda bu nasıl olur.bunu için bir kampanya başlatılmalı ve prematüre bebek annelerine dogum sonrası en az 4 ay izin verilmeli diye düşünüyorum.hatta bebegin durumuna göre heyet raporuyla uzatılabilmeli.şimdi benim bebgimde bu kadar sorun varken ben nasıl işe gidiyim.bu konuda daha önce girişim yapan oldumu acaba bilginiz varmı.siz bu konuda neler düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.hepinize selamlar sevgiler

çok haklısın nhalcevik prematüre bebek annelei ve sorunlu ,hastalığı ciddi bebek annelerinin izinleri normal doğum yapan annelere göre fazla olmalı.bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı. kadın ve cocuktan aileden sorumlu bakanlarımızı bu ve buna benzer konularda göreve çağırıyor kadınların sorunlarını yol yol,köy köy gezip gerekirse hastahane gezip yerinde görüp incelemesini dilerim.

el bebek gül bebek derneği ile iletişime geçmek lazım . prematureyim hakkım hukukum nasıl düzelir toplantıları yapmışlar zamanında. bu konuda gelişmeler olabilir.

bir kaç gün önce internetten araştırdım.acıbadem hastanesi bu konu üzerine bir seminer düzenlemiş.prematüre anne ve babalarındanda meclise sunmak üzere yaşadıkları sıkıntılar hakkında mail göndermelerini istemiş.ama mayısın sonundaymış bu toplantı:( bu konuyla ilgili bir düenleme kısa zamanda yapılır inşallah.başına gelmeyen bilemez bizim derdimizi.bizden sonrada bu sıkıntıları yaşayan birçok kişi olacak.onlar madur olmaz bizim gibi inşallah.

ben bu kampanyaların aslında izinden daha önemlisini yapabilmeyi çok isterdim. Benim kızımı hiç bir hastane kabul etmedi minicik bedeni 3 hastane dolaşıp 3. hastane önce kabul etmeyip ankaradan birilerinin telefonlarının sonrasında kabul edilmiş. Bence Prematüre annelerinin en büyük kampanyalarından biri bizim çocuklarımızın yaşadıklarını hiç bir bebek yaşamasın diye ventiküler cihazı olan kuvözlerin yenidoğan servislerinde arttırılması için olmalıdır. gerçekten maddi gücüm olsa bunu yapardım. miniğime bursaya gönderelim orda boş kuvöz var demişler 112 acilin dr bu bebek oraya değil izmirden manisaya gidemez diye yırtınıyormuş sağolsun halam bebeğimle gitmiş bu macerayı iyi biliyor ve hala ağlayarak anlatıyor.

tebrik ederim sizi harika bir konu bencede prematüre bebeklerimiz için hertürlü olanak sağlanmalı bende bu konuyu bugün üçüz anneleriyle paylaştım yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum buarada kızlar gittiğim hastanede şuan boş küvöz hiç yok nasıl bişey yaaa ilk başta bunu yazalım bence bu kdar ucuzmu yani insan hayatı biz bebeklermize gözümüz gibi bakalım okadar sıkıntı çekelim doğunca kusura bakmayın küvöz yok alın 1000 gr bebeklerinizi ne yaparsanız yapınmı diyicekler bazı ülkelerde erken doğan şebekler için küvözler var ve ve küvözün başına bir hemşire koymuşlar altları bağlı saat başı rutin kontrülleri yapılıyor haberlerde gösterdi vay bizim halimize ben şimdi herşeyi unuttum doğum yaptım benim bebklerime küvöz bulamaxzsak ne yapıcaz yok böyle bişey kimsenin moralini bozmak yada strese sokmak değil niyetim zaten hepimiz bunların bilincindeyizz bu konuyu özellikle yazalım kızlar biz yada bizden sonrakiler için

Back