Merhabalar,
33 haftalık 1940 gr 43 cm doğan suan 9 aylık düzeltilmiş 7,5 aylık olan cok tatlı bir oğluşum var.18 gün küvez macerasından sonra cok şükür sağlıklı olarak kucağıma alıp evimize getirdim.Prematüre kontrollerimizi sorunsuz geçirdik.En zoru olan rop muayenemizide 3 defa gidip geldikten sonra damarlanma tamamlanmıştır (hiçbir problem çıkmadan) 2.5 yasında sadece rutin bir kontrole getirirsiniz dediklerinde nasıl sevindiğimi sizler daha iyi anlar ve bilirsiniz.
Çok şükür prematüreliğe dair herşey bitti artık rahatız derken gözlerinde kayma olduğunu farkettik resimlerde çıkıyordu ewet ama daha bebektir belki geçer dedik birde yeni ropu tamamladığımız için göz kaslarını yeni yeni kontrol ediyordur ondan olabilir dedik.Dedikte dedik..... İçimiz hiç rahat etmedi gece gündüz araştırtırma yaptık göz kayması konusunda istanbulda sayılı doktorlardan cerrrahpaşada göz ana bilim dalı başkanı olan dr özel muayenesine gittik.Kayma ilk 6 ay içerisinde olduğu için nedeni bilinmediği için konjenital yani doğuştanmış denildi.Sorun göz kaslarındaymış tedavimiz cerrahi yoldan olacakmış.%80 3 ameliyat olur dedi.Sol gözümüzde kayma var hergün 1 sa saggözü kapama yapıyorum.
Gittigimiz hocanın muayenesine giden bir bayanla tanısmıstımm onunda bebeğinin dogustan kayması mevcut.Geçtiğimiz günlerde 2 operasyon geçirdi bebeği görüştüm kendisiyle oldukça zor olduğunu her iki gözede müdahale edildiğini 1 gün boyunca iki gözünde kapalı kaldığını bbeğinin çok agladıgını ve sonrasını anlattı.Gözlerim dolu dolu dinledim içim yandı.Dahasını yazmak istemiyorum
Kontrollerimize cerrahpaşada devam etmeye karar verdik.2 ayda bir kontrole gidiyoruz göz damlaları,göz bebeğinin büyümesini beklemek,defalarca damla damlatılması,damlanın verdiği sızı ağlamalar feryat figan......... cok zor bi dönem geçiriyoz anlaşıldığı gibi ameliyatımız 1 yasında başlayacak kronolojıkmı düzeltilmiş mi olarak yası baz alınacak onu bilmiyorum ama eninde sonunda ameliyatımız olacak kaçınılmaz son.
Hergün düşünüyorum araştırıyorum çok çok çok üzülüyorum insanların bakışları özellikleri en rahatsız olduğum konu.Sanki özürlüymüş gibi bakmaları
Geçicek elbet biliyorum ama delipte geçecek
: :
Konu güncel bir konu olacak gelişmeleri fırsat buldukça girip yazacağım inşallah başarıya ulaşırız burada güzel haberlerimize paylaşmak nasip olur.