Premature Bebekler Prematüre Bebeğimde Göz Kayması ve Tedavi Aşaması

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

burcuerdem

MucizeniBağışlaRabbim
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.978
11
116
İstanbul
Merhabalar,
33 haftalık 1940 gr 43 cm doğan suan 9 aylık düzeltilmiş 7,5 aylık olan cok tatlı bir oğluşum var.18 gün küvez macerasından sonra cok şükür sağlıklı olarak kucağıma alıp evimize getirdim.Prematüre kontrollerimizi sorunsuz geçirdik.En zoru olan rop muayenemizide 3 defa gidip geldikten sonra damarlanma tamamlanmıştır (hiçbir problem çıkmadan) 2.5 yasında sadece rutin bir kontrole getirirsiniz dediklerinde nasıl sevindiğimi sizler daha iyi anlar ve bilirsiniz.
Çok şükür prematüreliğe dair herşey bitti artık rahatız derken gözlerinde kayma olduğunu farkettik resimlerde çıkıyordu ewet ama daha bebektir belki geçer dedik birde yeni ropu tamamladığımız için göz kaslarını yeni yeni kontrol ediyordur ondan olabilir dedik.Dedikte dedik..... İçimiz hiç rahat etmedi gece gündüz araştırtırma yaptık göz kayması konusunda istanbulda sayılı doktorlardan cerrrahpaşada göz ana bilim dalı başkanı olan dr özel muayenesine gittik.Kayma ilk 6 ay içerisinde olduğu için nedeni bilinmediği için konjenital yani doğuştanmış denildi.Sorun göz kaslarındaymış tedavimiz cerrahi yoldan olacakmış.%80 3 ameliyat olur dedi.Sol gözümüzde kayma var hergün 1 sa saggözü kapama yapıyorum.
Gittigimiz hocanın muayenesine giden bir bayanla tanısmıstımm onunda bebeğinin dogustan kayması mevcut.Geçtiğimiz günlerde 2 operasyon geçirdi bebeği görüştüm kendisiyle oldukça zor olduğunu her iki gözede müdahale edildiğini 1 gün boyunca iki gözünde kapalı kaldığını bbeğinin çok agladıgını ve sonrasını anlattı.Gözlerim dolu dolu dinledim içim yandı.Dahasını yazmak istemiyorum
Kontrollerimize cerrahpaşada devam etmeye karar verdik.2 ayda bir kontrole gidiyoruz göz damlaları,göz bebeğinin büyümesini beklemek,defalarca damla damlatılması,damlanın verdiği sızı ağlamalar feryat figan......... cok zor bi dönem geçiriyoz anlaşıldığı gibi ameliyatımız 1 yasında başlayacak kronolojıkmı düzeltilmiş mi olarak yası baz alınacak onu bilmiyorum ama eninde sonunda ameliyatımız olacak kaçınılmaz son.
Hergün düşünüyorum araştırıyorum çok çok çok üzülüyorum insanların bakışları özellikleri en rahatsız olduğum konu.Sanki özürlüymüş gibi bakmaları
Geçicek elbet biliyorum ama delipte geçecek : :
Konu güncel bir konu olacak gelişmeleri fırsat buldukça girip yazacağım inşallah başarıya ulaşırız burada güzel haberlerimize paylaşmak nasip olur.

İi geceler.baya süredir siteye girmiyordum bu akşam şansa girdim ve msgınızı okudum.kızım doğduğu ilk zamanlar sağlık problemlerimizle başa çıkamayınca benim gibi aynı sorunlar yaşayan var mıdır acaba die düşünüp bir zamanlar sık sık ziyaret ediyordum.benim kızımda 34 haftalık 2 kilo doğdu ve 5 gün beslenme yetersizliğinden küvözde kaldı.küvözde kaldığı zaman emzirmeler için ilk kucağıma alışımda gözlerindeki kaymayı farkettim eşimevsöyledim sana öyle gelmiştir dedi ama bariz bir kayması vardı.ardından çocuk doktorumuz genel muayene sırasında gözlerinde kayma olduğunu bunun için göz doktoruna gitmemiz gerektiğini ifade etti .
Neyse göz doktorunun muayenesi sonucunda gözlerinde kayma olduğunu 3. aya kadar bekleyebileceğimizi söyledi. O 3 ay bize ölü gibi geçti ve sonunda kızımın kayması düzelmedi sonrasında bizi çocuk şaşılığında Prof bir Dr a yönlendirdi.
Prof a götürdüğümüzde bize kaymanın burun kökü genişliğe bağlı olmadığını doğuştan kaslarda problem olduğunu ve size söylenilenin aynısı 2 hatta 3 operasyon gerektiğini ifade etti.
Dünyam başıma yıkılmıştı benim bakmaya koklamaya dahi kıyamadığım kuzucuğum için ameliyat diyordu.ne üzülmüştük.ardından Dr kontrolleri damlalar muayene zorlukları Allah'tan Dr muz 4 dörtlüktü ve beni o kadar rahatlatıyordu ki o günleri de atlatacağımızı Dr muzun hastalarını gördükçe anladım.
8 aydan sonra kapatma tedavisi 1 yaşında da gözlük kullanmaya başladı kızım.bu şekilde tedaviye 2,5 yaşına kadar devam ettik. Ve 2,5 yaşında tek gözümüzden ameliyatımızı olduk gayet %90 başarılı bir operasyonda hatta ameliyattansonra o gözde hiç problem kalmadı diyebilirim.bu sene de3,5 yaşında sağ gözümüzden ameliyatımızı olduk allahıma çok şükür bu ameliyatımızında çok ii geçtiğini söyledi Dr muz sonrasında neticeyi görünce nasıl sevindiğimizi anlatamam size .şuan kızımızın kayma problemi yok diyebilirim bizim gözlemlediğimiz kadarıyla.bu ay kontrolümüz var ameliyat olalı4 ay oldu kızım amasonuçlarını görünce allahıma her seferinde şükrediyorum.
Sizi çok ii anlıyorum başta bizim yaşadığımız sıkıntıların aynısını yaşıyorsunuz ama sabredince bir de güvenilir bir Dr bulunca hepsi atlatılıyor.biz eşimle en başında narkozdan dolayı ameliyat bile ettirmemeyi düşündük sonuçta o bizim kızımızdı ve biz narkozdan korktuğumuz için öyle olsun dedik.ama eşime kızımızın yarın öbür gün büyüyeceğini sonrasında da bunun küçükten tedavisi varken nie ameliyat ettirmediniz die soracağından çekindiğimiz için Dr muzla iyice konuştuk dertleştik sonrasında da böyle bir yola girdik.çok uzattım size tek şey söyleyebilirim geçen bir rahatsızlık yeter ki Dr çok ii seçin...

Mesajınız için tşk ederim.
Kızınızın problemininin hÂL olmasına artık dünyaya sağlıkla baktığını okuyunca sevindim içimdende darısı basımıza dedim.Her günüm stres dolu geçiyor desem anlarsınız beni 1 yasına yaklaşıyoruz cogu kişi doğum günü planları yaparken biz ameliyatı yaklaştığı için tedirginlik içerisindeyiz.Bir yanım üzülsede bir yanım seviniyor çünkü sağlığına kavuşacak tedavilik seyler ama işte sabretmek mesele.Prematüreliğin getiridigi agır sorumlulukları biliyorsunuz üzerine rahat etmeyi beklerken böyle sorunlar olması haylice bizi üzdü. Bizim gittiğimiz dr operasyon sırasında her iki gözede işlem yapıyor önceki hastası olan biriyle irtibat halindeim operasyon araları 15 günmüş .
sız hangı sehırde yasıyorsunuz? dr unuzun ısmını rıca etsem ozelden bana yazabılırmısınız.

Bizim kaymamız her iki gözümüzdeydi bunun için Dr muz şanslı olduğumuzu her iki gözde kayma olunca göz tembelliğinin daha az olduğunu söyledi.bizim önce kayma probleminin fazla olduğu gözümüzü ameliyat etti. Biz hatta sağ gözdeki kaymayı hiç farketmiyorduk ondaki kayma diğerine göre daha azdı çünkü.ama sol gözümüz ameliyattan sonra düzelince tamamen düzgün gözün yanında sağ gözümüzün de gerçekten Dr un dediği gibi kaydığını farkettik.
Operasyon için bizim Dr ayrı zamanları seçti çünkü gözdeki gelişimi gözlemlemek istediğini söyledi.zaten bir operasyonun sonucunda gözün en son şeklini alması 3 ay mış. Yani 3 ay sonucunda tekrar bir kayma olmaz artık bu en son halidir diyor Dr muz.
Biz Kırklareli de yaşıyoruz ama ameliyatlarımızı istanbul özelde yaptırdık muayene içinde özeline gidiyoruz. Özelden MSg atmayı bilmiyorum yarın bana kısaca yazarsanız Dr ismi verebilirim.

Bu arada bizim ameliyatlarımız çok zor olmadı tabi her bünyeye göre değişir yalnızca ilk ameliyatımız bizim cahilliğimizi geldi.2. De daha bilinçliydik.dr muz ameliyatımızı hep akşam 6 gibi yaptı. Sonrasında da kızım sabaha kadar normal uyudu ama anestezi uyuması dili.sabah da uyandığında Dr muz gelip bandını açıp damlasını damlatıp eve gönderdi. Yalnızca ilk ameliyatımızda uykudan uyanırken ağlayarak çıldırmış gibi uyandı ve hemen gözüne saldırdı bandı çıkarmak için biz de tutamadık biraz kanattı ama sonra sıkı tutup sakinleştirip uyuttum 1 saat sonra uyandığında gayet normaldi.2. Ameliyatımızda eşimle daha ameliyathaneden çıkarken birimiz bir tarafına diğerimiz diğer tarafa geçtik kollarını tutmak için hiç elletmedik gözünü sakinleştirip uyuttum.2 saat sonra kalktığında gayet normaldi çorba içti tatlısını yedi eline fotoğraf makinesini alıp bizi fotoğraf çekti :)saat 11 gibi gece uykusunu uyuttum sabah da pansumanı yapılıp bandını açtılar 2. Gene hiç anlamadık diyebilirim.

Maşallah benim için bir uumut ısıgı oldunuz.size özelden mesaj gönderemedim arkadaş olmadığımız için.Arkadaslık istedigide yolladım size.
bizde istanbulda yasıyoruz ve heyecanlandım doktorunuzun istanbulda olduğuna.
Bizim suan takibinde olduğumuz drun özel muayenesine gitmiştik aama ne yazıkki sadece 3 ameliyt diyip yolladı diyebilirim en ufak bir bilgi bile vermedi o yüzden kendisi üniversite hastahanesindede calıstıgı için özel muayenesinin devletten farkı olmadığını anlıyarak ünv hastahanesindeki bölümüne devam etme kararı aldık.
Eger içimizi rahatlatacak destek verecek seyler söyleseydi bırakırmıydık ki hiç.Bebeğimin saglıgı herseyden önemli.Sizin anlattıklarınıza göre doktornuzun manevi desteği açıkçası benide hyecanlandırdı.Lütfen buraya doktorunuzun ismini yazarmısınız.Bir sakıncsı olmaz sanırım sonuçta bilgi paylaşımı yapıyoruz.Bu sorunu yasayıpta gelecekte okuyacak arkadaslarada fikir olmuş olur.

Sabırsızlıkla cvbnızı bekliyorum.İyi günler...

Son düzenleme:
ikizlerim gebeliğin 7nci haftasında doğdular ve şu anda 9 aylıklar, fakat birinde uyumaya yakın vakitlerde video'daki gibi kayma var göz doktoruna gittik şaşılık testleri yapıldı bir sonuç alamadık, yorumlarınızı bekliyorum;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…