Premature Bebekler prematüre bebege evde nasıl bakılmalı?yardım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sıcak mamayı soğotmak için biberonu ağzı geniş bi bardağa su doldur biberonu içine koy canım en fazla 45 dk bekliye bilir canım ve ısıtmak içinde bu sefer bardağa sıcak su koyuyosun biberonu içine koyucaksın canım zaten prametüre bebeğin zor taraflarından biride bu canım Allah yardımcın olsun mamasına çok az zeytin yağı koyabilirsin canım ama sen gazına bak ma beslemeye bak bebişi yüz üstü yatır canım ve hafis hafif sırtını sıvazla ay benim kız aklıma geldi çok çektim bu gaz sancısından yeni düzeldi benimki sabırlı olucan artık yapıcak bişey yok canım bu mama fazla vitaminli olduğu için kabız yapıyo ben normal mamaya geçtiğimde bebelac kullanmaya başladım daha ii geldi aptamili kullan 4 kilo olunca diğer mamalardan denersin artık hangisi i gelirse öle devam edersin canım:1hug: zorla uyandırıyodum ben canım

Yüzüstü dizlerinin üztüne yatır,başını avucunun içinde yan çevir,diğer elinle sırtını okşa.Bu hareketi aşağıdan yukarı doğru yapacaksın.Daha rahat çıkarır gazını.Göğsüne yasladığında da aşağıdan yukarı doğru sıvazla.Masaj yaparken de öyle hep yukarı kalbe doğru yapılacak.Soğuyan mama bir buçuk saati geçmişse dökmen lazım bayatlıyor.Hele şimdi havalar ısındı daha fazla dikkat etmek lazım.Ama hazırladıktan hemen sonra dolaba koyarsan bir saat sonra ısıtıp verebilirsin.Ben mikrodalga kullandım ısıtmak için.Onda da çok dikkat etmek lazım,iyice çalkalayıp aşırı ısınmış mı diye bakmak gerekiyor.Yavaşça biberonun emziğiyle dudaklarını aralamaya çalış sonra it içeri,çekmediği zaman ben bazen sıkıyordum biraz biraz ağzına.Hala biraz çekiyor sıkarak içiriyorum.Tabii ki çok dikkatli bir şekilde.Bir de biberon emzikleri numaralı ona dikkat etmek gerekiyor.Genelde ayından önce artırdım ben numarasını.Şu an bir buçuk aydır 4 numaralı kullanıyorum mesela aslında 6 aylık bebeklere uygun ama bize yetmedi,3 numara.ılk başta 0 ile başlıyorsun kısa zamanda 1 numaraya geçiliyor.Ayda bir hem hijyen açısından hem de özelliğini kaybettiği için değiştiriyorum.Bir tek avent ile rahat ettim,chicco ile kusuyordu benim oğlum.

bende en baştan beri avent marka biberonla başladım ve sorun yaşamıyoruz her az bende biberon emziklerini değiştiriyorum. biberon hijyenine çok dikkat edilmesi gerekiyor. biz kızımla çok şükür gaz problemini bir kaç kez yaşadık sadece rahatlıyor yüzüstü büyük birr mindere yatırıp başını yana çevirip sırtını yavaş yavaş aşağıdan yukarıya doğru masaj yapınca çıkartabiliyordu birde mete bey bir tatik öğretmişti tek kolunla başından karnına ellerin gelecek şekilde yüz üstü yatırıp diğer elinle sırtına masaj yapıt-yorsun altta olan elin karnına biraz baskı yaptığı için rahat çıkartabiliyor.

prematüre bebekler sık sık acıkır
kızlarım 35. hafta dünyaya geldi...doktor sıcak olacak oda dedi..40 gün 32 derecede klima kullandık
sonra normal 25 derece yeterli..
prematüreler üşürler diğer bebeklere nazaran
mama kullana arkadaşlar suyun ölçüsüne mamanın ölçüsüne dikkat etsinler
çok çok önemli
birde biz 40 gün baya itine ettik sonra normal düzenlerine geçtiler..
buhar mak kullanın odanızda

kızlar mama ile yazdıklarınızı okudumda ne ısıtması ne soğutması yapmayın Allah aşkına!
mamanın arklasaında bile yazıyor bu,hazırlanılıp tüketilecek soğumuş mamayı bebeğinize yedirmeyin,mikrodalgada ısıtmayın diye.hele bakımı daha önemli olan bebekler için verdiğiniz bu bilgiler çok sakıncalı!

evet arkadaşlar mamayı hazırladığımız suyun sıcaklığına bileğinizde bakıp öyle hazırlıcaksınız ve hemen vericeksiniz. kalanını da döküceksiniz.eğer bebeğiniz uyuyorsa uyanmıyorsa 3-4 saat maksimumdur ona verebileceğiniz süre. bu saatin sonunda mutlaka uyandırıp beslemelisiniz(yeni doğan prematürelerin evde beslenmesi için geçerli)uyanmazsa altını değiştirin gazını çıkarır gibi yapın bunlar sonucunda mutlaka uyanacaktır.(ben yybü hemşiresiyimde:))

arkadaşlar benim derdim belki çok küçüktür ama bana o kadar külfet veriyor ki prematüre doğurdum miniğimi 1270 gr dı sadece doğum ödemini attıktan sonra geriye kalan kilosu tabiki ememiyor yada ben emdiğine ikna olmuyorum biberonla besliyoruz bugünlerde sürekli ağzından taşırıyor zaten içtiği 50 cc süt onuda dışarı akıtıyor lütfen bir akıl verin napmalıyım

merhaba..biberon beşlığını kontrol et canım.deliği büyük geliyo olabilir yada bebeğin emdiği süt yeterlidir..sadece emerek tartıldığında kilo almadı bebeğin bunu takip ettin mi? hiç! belkide sütün yeterlidir.mama fazla geliyodur bebeğine.çay kaşığıyla dene belkide biberon istemiyodur..kolay gelsin canım..Allah bebeğine sağlık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…