selam
benim kızımda 1070 kg olarak dünyaya geldi 1600 olunca evimize getirdik....şuan 2500 kg oldu...anne sütü 40 gün verebildim kesildi sütüm...benım kız doğmuyor cc artırıyorum devamlı 85 cc veriyorum çokmu acaba az verincede acıkıyor....ağlıyoor yırtınıyor...biraz önce besledim mutlu bir şekilde uyuyor...ben 3 saatde bir besliyorum geceleri bile ağlamasa bile saatim çalınca kalkıp besliyorum ..dediğiniz gibi altını değiştir yemeğini yedir gazını çıkar 1 saat buluyor..annem olmasa bakamazdım sanırım...allah razı olsun....oda sıcaklığımız 25 derecenın altına düşürmüyoruz 27 derecelerde seyrediyor....bende havale geçirecem yakında :)))bazen apartmana çıkıp yada cama çıkıp serinletiyorum kendimi...ne yapalım herşey bebiş için...kısa koluyla geziyorum...ter içindeyim ...ama gerçekden premettrü bebekler üşüyormuş bunu ben kızımda gördüm ev o kadar sıcak altını değiştirirke ayakları buz gibi oluyordu ufayla bile destekledik oda sıcaklığını...yeterki büyüsünde sağlıklı olsun bebişim..
arkadaslar saat bası dıosunuz ya . ben sımdı 21 15 te basladım 45 dk surdu gaz alt degstrme ve bıraz emmesı.saat 22 de ısım bıttı.22 15 te yanı 15 dk sonra tekrar mı denıycem yoksa 23 15 mı .
Prematürelerde doğuştan anemi oluyor.El ve ayaklarının üşümesi kansızlıktan yani,soğuktan değil.
dorracım benim kızım bana verildiğinde 1300 gr dı ve bütün gün uyuyodu ben 25cc yi 1 saatte veriyodum ve hemen mama hazırlayıp tekrar veriyodum bütün gün uyumuyodum herkes hayret ediyodu bana nasıl dayanıyosun diye ama aç biliyorum ama zavallının hali yok ki asğlayıp açlığını belli etsin sen çevrendekilere bakma benim kızım 28 haftalık doğdu boyu 37 kilosu 1170 gr dı. şu an 8 aylık düzeltilmiş yaş olarak 6.5 aylık boy 66 kilosu 7.200oldu dr çok ii olduğunu sölüyo Allah güç versin çok zor prametüre annesi olmak ben kızıma öle senin çevrendekilerin dediği gibi yapıp üstüne düşmedim bronşt oldu 15 gün hastanede yattık aman dikkat et canım onlar çok hassas ve o kuveste o kadar acı çekiyolar ki herşey feda olsun onlara kıyamam küçücükyür şimdi ooo:ecrin_bebek:Şeniz
selam kızlar benımki dün gece uyumadı şimdi mışıl mışıl uyuyor:)))sersem gibiyim...gaz sancısı vardı sanırım kakasını yapınca rahatladı sabaha karşı uyuyor şimdi kabız değil ama arada bunlar olavcak sanırım....evet kansızlık var ve devamlı dr kontrolümüz var ama aşırı boyutda değil ansızlığımız..demir ilacı bide vitamin şurubu var onları sabah akşam içiriyoorum sevmesede:)) küçücük bebek bile ağzının tadını biliyor:)))düşük doğumlu bebek maması kullnaıyorum şuan ben ...85 cc veriyorum 2600 kilosu çokmu yaa 3 saatde bir veriyorum ama acıkıyor artıra artıra bu kadar cc oldu ..şimdi pre aptamile geçecez akşama..umarımdaha iyi olacak çabuk hazım olmuyormuş.....sizler bu yeni mamaya kaç cc le başladınız diyetisyenle görüştüm gerçi 60 veya 90 la başla dedi..çokmu mama yiyor benımkı yaaa...sizlerin cc lerini okudukça şok oluyorum...hastaneden çıkdıyında 30 ccle besleniyordu sonra diyetisyenle onuşup haft başı 40 a çıkardık sonra 5 er 5 er artır dedi..öuyle yaptım ama inşallah zarar vermiyorumdur bebeğime..
doğması gereken günden sayıyosun canım senin bebeğin yeni doğdu bakımını ona göre yap kilo aldırmaya bak kilo çok önemli canım prametüre bebeklerin gelişimi doğması gereken aya göre göre takip edilir canım benim kızım 28 haftalık doğdu 8.5 aylık ama ben doğması gereken aya göre hareket ediyorum buna göre kızım 6 aylık çünkü 2.5 ay erken doğdu zaten doktorlarda söler bunu hareketlerini mesela doğması gereken aya göre takip ediyosun 2 yaşına kadar bu şekilde takip ediceksin 2 yaşından sonra yaşıtlarını yakalıyolar.gamyoncuiremsu 60cc ile başla 1.5 saatte bir ver canım kabız olura biraz zeytin yağı koyabilirsin mamasına biberonu bitiriyosa yani biraz zorlasan amcek gibiyse biraz daha arttırırsın canım mamanı emzirmiyomusun bebeğini bu arada 3.500 gr olana kadar prametüre maması kullan çok faydalı o mama ve çok güzel kilo aldırıyor benim doktorum öle demişti bi zararı yok tersine faydası var
cnm benim doktorum 3 kilo olana kadar prematil mamasını kullandırdı. cc de sorun yok istediği kadar yesinn sevin bence :) benimde 30 cc ile başlamıştı ama şimdi yeni 80-90 3 saatte bir yiyor. Senin bebeğin bu hafta doğacak ise eğer gerçek doğum tarihinden sonra ve 3 kiloya ulaşınca pre aptamile geçiyosun. Daha sonrada 4 kiloyu geçince de aptamil 1 le devam ediyosun. Bende sanırsam bu haftadan sonra 4 kilo olur hatta 50-100 gr da geçebilir. aptamil 1'e geç dedi doktorumuz. Bence yiyebildiği kadar yesin 3 saatte bir düzenli ver 85 cc. yaşıtlarını bir an önce yakalamak istiyor yaramazmaşallah cnm
:)) evet yaa 6 daki mamasından sonra şapurdandı durdu hazmı kolay olduğu için acıkıyor doymuyor...dün 2600 dü kilosu bugünde artmışdır mamamız gece biter...preye geçecem...diyetisyen öyle dedi..geçin dedi ama aptamil 1 e ne zaman geçilecek onu söylememişdi senden duydum saol canım..bununda takibinde olurum...24 saatde 8 öğün besleniyoruz...düzenli şekilde sadece bi gece uyuya kalmışız 6 saat sonunda ağlama sesiyleuyandımki oda uyumuş o saatde kadar yooksa duyardım:) şimdilik güzel gidiyoruz senın yaramaz kaç cc içiyor şuan ve kilosu kaç??
Canm baya güzel besliyorsun sende bebeğini. Ama bence bir iki kutu daha prematil bitir derim. Çünkü o mamada bebeğin beyin ve sindirim sistemini güçlendiren besin değeri daha yüksek. Mesela ben geceleri 4-5 uyumaya alıştırdım daha sonradan geceleride acıkmasın diyeuyuyor artık benimki geceleri.. 3 kiloyu geçsin bence arttırabilirsin gece uyumasını. bende senin gibi ilk zamanlar saat kurardım 2.5 saatte bir beslerdim
bencede canım be 3.500 gr olana kadar o mamadan kullan derim daha sağlıklı zaten bi önceki yazımdada o mamadan bahsettim ben öle kullandım çünkü besin değeri çok yüksek bebeğine çok faydası var canım bramble senin bebiş kaç aylık oldu çok benzer yanımız var arkadaşım:1hug: ben 24 saatte 12 öğün veriyodum kızıma belki bebeğin doymuyodur canım saatini 2 saatte bir vermeye alıştır bence yeni doğan bebek her saat beslenir aslında ama sen bebeğini daha ii tanıyosundur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?