Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Premature Bebeklerprematüre bebege evde nasıl bakılmalı?yardım
Merhaba ben de prematüre bebek annesiyim.Hastanede 2 saatte bir besleniyordu.Evde de aynı şekilde besledim.O kadar çabuk yoruluyorlar ki hemen uykuya dalıyorlar.ınanır mısın 24 saat süt verdim ben neredeyse ancak toparladık.Annemin de desteğiyle tabi.30cc sütü içmesi 1,5 saat sürüyordu.Gazını çıkar altını al derken diğer mama saati geliyordu ve tekrar hazırlayıp vermeye başlıyordum.Biberon ağzından hiç eksilmedi yani.Bırak uyursa uyusun sen ağzında tut biberonu.Başka türlü olmaz.ıstemeyi bilmiyorlar ki normal bebekler gibi.Ara sıra yanağını okşa hareketlendir başlar emmeye.Çevreden insanlar bırak uyusun uyuya uyuya büyüyecek falan dediler.Karışıp durdular ama ben dinlemedim iyi ki de dinlememişim.Uyku tartıda çıkmıyor valla.ıtiraz etmeden içebileceği zamanlar şimdi.Biraz büyüyünce yapamıyorsun bu dediklerimi.Bu şekilde ancak toparladı kilosunu ve ilk aylar düzenli 1 kilo aldı.Sonra itirazlar başladı ve kilo alımı düştü Şu an düzeltilmiş yaşına göre 5,5 aylık ve 7 kilo oldu.Bebek isteyecek diye bekleseydim mümkün değil kilo almazdı.Bir de 28 derece çok fazla.Aşırı sıcaktan uykusu geliyor bebeklerin.Çok fazla da giydirmemeye çalış.Kışın bile en az gün aşırı yıkadım ben.Çok iyi geliyor.Bir de banyo sonrası masaj yapıyorum.Sık sık odasını havalandır.Bunlar da çok fayda ediyor gelişimine.
Bu arada sütünün az olduğunu okudum.Endişelenme olsa çok iyi tabi ama yoksa da elden gelen birşey yok.Artırmaya çalışırsın olursa olur olmazsa olmaz.Kendini yiyip bitirmene gerek yok.Doktorunun da tavsiyesiyle prematil kullanabilirsin.Besin değerleri baya yüksek prematürelere göre ayarlanmış.Allah bebeklerine uzun ömür,sağlık versin.
Ah cnm ya biliyorum bütün prematüreler hepsi böyle... Benimkide bıraksan hiç uyanmazdı. 1 saatte zor yedirirdim 25 cc yi.. o yüzden 2 saatte bir 30 cc en az vermeye çalışıyordum baya zor oluyor sabırla beklemek gerekiyor. Şimdi ondan normal bebek performansı bekleyemezsin.. Algılama emme refleksleri doğru düzgün yok. Acıktığının farkına varmaz. Sen 2 - 3 saatte bir 35 cc vermeye çalış. Bizim doktor öyle başlatmıştı. Kaç kilo ile taburcu oldu bebeğin? Benimki 1750 ile taburcu oldu. Sütüm gitti o 1.5 ay yoğun bakımda kaldı. Ve şu an 3 aylık düzeltilmiş yaşı 35 günlük. şimdi 4 kilo ancak oldu ama iyi kilo alımı. Banada bırak uyusunda büyüsün diyorlardı dinlemedim. Çünkü bu normal bebekler gibi acıktığında ağlamıyorki.. Hatta benimki ağlamıyordu bile. Ancak yeni doğanları 3 ayda yakalayabildik. Sen ısrarla 24 saatte beslesen hep besle. Onun kilo almaya ihtiyacı var. Sütüm benimde gitti. damla damla ancak geliyordu mecburen prematil diye milupanın maması var. ona başladık ve düzenli kilo almaya başladı cnm. kimseyi dinleme sen işin gücün bebeğin olsun ve sadece onu besle ilgilen büyümek istiyor ama hareketsiz oldukları için biz birşey anlamıyoruz. şimdi bizimki acıktığında ağlamaya başladı yeni yeni. bende bekliyorum bebek3-4 saatte bir ağlıyor ve mama istiyor. 80-90 cc yemeye başladı bir öğünde :)
Bu arada oda sıcaklığı çok aşırı ya. 23-24 derece yap ve fazla giydirme yorganı yeter ona zaten hep uyuyor. Yataktan alırkende kucağına ince bir battaniye ört üstüne hepsi bu :)
günde en az 2 kere 20 şer dakka odasını bol havalandır. odaya kimseyi alma. kimsenin eline verme bebeği. benim eve geldi 3 gün sonra tekrar yoğun bakıma girdi bütün kanı değiştii vücudunun. mikrop kapmış bebeğim 3 günde evden. Ev kalabalık olursa eğer oksijen kalitesi düşüyor ve bebeği etkiliyor. Gelmesin kimse eve. Ben hala çok az bir iki kişi olarak allıyorum eve fazla kişi almıyorum. Yeni yeni en yakınlarımın kucağına 5 dk ancak veriyorum. çok zor çok hemde onların bakılması... Allah yardımcımız olsunn..
Beslenme konusunda bütün prematüre bebekler aynıdır.. Dr ların hepside bu söylediklerimizi söyler. Değişen birşey yok yani...Çünkü yemek yemeyi beceremezler ve zorla yedirmesi gerekiyor.
oda derecesi çok yüksek 24 veya 25 yeterli ben her saat besliyodum zaten bunun saatide yok acıktıkça besle kilo alması gerekir zamanla 1.5 saatte bir besle sonra 2 saatte bir beslersin bebeğini göğsünde tut sıkça senin sıcaklığını kalbinin atışını hissetsin bu onu rahatlatır.çocuğun yanına kimseyi alma öpmelerine falan müsade etme çok çabuk mikrop kaparlar ve en basit rahatsızlık için bile günlerce hastanede yatarsınız dikkatli ol ev kalabalık olmasın odasını havalandır bol bol benim kızın 28 haftalık doğdu ve gerçekten çok zor bi tecrübe edindim geçmiş olsun canım Allah bebeğine ve sana güç versin canım:ecrin_bebek::1hug: ben uyurkende besliyodum bebeğinin yutma sorunu yosa sende öle yap çünkü sürekli uyuyolar
Bende bir prematüre annesiyim ve seni çok iyi anlıyorum. Öncelikle doktrunla aranda çok iyi bir bağ olmasını öneririm. Oğlum 13 aylık ve ben hala gece gündüz, tatil bayram demeden istediğim her saatte ararım.
Oda sıcaklığı 28 derece çok fazla. Hem uyutur hemde gizli havaleyi tetiklersin. Doktorumuzun bize kışın önerdiği ısı çıplakken 27 dereceydi. Şuan odası en fazla 24 derece oluyor. AYrıca çok sıcakta terler ve burnu tıkanır. Doktorunla ortak ısı kararlaştır. Bebeğini en iyi o tanıyor.
Çınar vızır vızır 2 saatte hatta 1.5 satte bir ağladı azda olsa emdi. Bazen uyudu ama ben uykusunda emzirdim. Üzülme küçük bebek ciddiyim daha iyi topluyor. Şimdi çakma prematüre diyorlar oğluma..
Sütüne gelince ne kadar sakin olursan o kadar sütün gelir. Humana Still Tee içiyorum ben hala daha.. Çocuk doktorumuz gider gitmez bir liste vermişti. Yiyeceklerim ve kaçınacaklarım listesi. Yasaksız listemin en başında günde 2 kez Humana Still Tee vardı. Dereotu çok yedim. Hem sütümün gazı gitti hemde sütüm yağlandı. Bol bol su iç ve bebeğinin keyfini çıkart. Bebeğini güle güle büyüt. Sevgiler..
En önemlisi ceyranda kalmayacak, rüzgarda kalmayacak. Doktora filan giderken buna dikkat et. Ayrıca odanı havalandırmalısın. 12 satte bir 20 dk. Eğer pencereni açmıyorsan 1.5 satte bir 15 dk oda kapısını açarak havalandıracaksın demişti doktorumuz. Birde doktorumuz 1 yıl alışveriş merkezlerine, toplu taşım araçlarına binmemizi yasaklamıştı. ılk doğduğunda kimsenin eline vermedik, ziyaretçi kabul etmedik. Çınar 13 aylık ( aslında 11 aylık ) yeni yeni insan içine çıkıyor.
xeno nun dediği gibi 7 ay kimseyi eve almmaya özen gösterdim kimseye vermedim evde kaldık yeni yeni dışarı çıkıyoruz 3 saatte bir sadece anne sütü artı tekrar biberonla sağılmış anne sütü verdim hiç mama vermedim hala emiyor çok yaradı sütüm mama hiçvermemdim ama dr una danış arkadaşların dedikleri doğru uyandırmak için 15 dak önce yüzünü hafif ıslatıyordu yoğun bakımda hemşiresi bi dene uyanması çok zor ama mutlaka besle açkalır bebek sakın unutma onu sen motive edeceksin
selam
benim kızımda 1070 kg olarak dünyaya geldi 1600 olunca evimize getirdik....şuan 2500 kg oldu...anne sütü 40 gün verebildim kesildi sütüm...benım kız doğmuyor cc artırıyorum devamlı 85 cc veriyorum çokmu acaba az verincede acıkıyor....ağlıyoor yırtınıyor...biraz önce besledim mutlu bir şekilde uyuyor...ben 3 saatde bir besliyorum geceleri bile ağlamasa bile saatim çalınca kalkıp besliyorum ..dediğiniz gibi altını değiştir yemeğini yedir gazını çıkar 1 saat buluyor..annem olmasa bakamazdım sanırım...allah razı olsun....oda sıcaklığımız 25 derecenın altına düşürmüyoruz 27 derecelerde seyrediyor....bende havale geçirecem yakında :)))bazen apartmana çıkıp yada cama çıkıp serinletiyorum kendimi...ne yapalım herşey bebiş için...kısa koluyla geziyorum...ter içindeyim ...ama gerçekden premettrü bebekler üşüyormuş bunu ben kızımda gördüm ev o kadar sıcak altını değiştirirke ayakları buz gibi oluyordu ufayla bile destekledik oda sıcaklığını...yeterki büyüsünde sağlıklı olsun bebişim..
benim bebeğim de 1800gr doğdu biz 2 saatte bir kaşıkla anne sütü veriyorduk emmeye yeni başladı ama hala biberonla destekliyorum hiç mama vermedim bugün 56 günlük kilosu 3300gr falan oldu gerçektenprematüreler zor oluyor allah kolaylık versin
saat olarak fazla ara veriyosun 6 aylık bebek 3 saatte bir beslenir benim doktorum doğması gereken aya kadar her saat beslememi sölemişti 25 cc ile başladık daha sonra 2 saatte bir yavaş yavaş arttırarak öğününü devam et demişti canım
dorracım benim kızım bana verildiğinde 1300 gr dı ve bütün gün uyuyodu ben 25cc yi 1 saatte veriyodum ve hemen mama hazırlayıp tekrar veriyodum bütün gün uyumuyodum herkes hayret ediyodu bana nasıl dayanıyosun diye ama aç biliyorum ama zavallının hali yok ki asğlayıp açlığını belli etsin sen çevrendekilere bakma benim kızım 28 haftalık doğdu boyu 37 kilosu 1170 gr dı. şu an 8 aylık düzeltilmiş yaş olarak 6.5 aylık boy 66 kilosu 7.200oldu dr çok ii olduğunu sölüyo Allah güç versin çok zor prametüre annesi olmak ben kızıma öle senin çevrendekilerin dediği gibi yapıp üstüne düşmedim bronşt oldu 15 gün hastanede yattık aman dikkat et canım onlar çok hassas ve o kuveste o kadar acı çekiyolar ki herşey feda olsun onlara kıyamam küçücükyür şimdi ooo:ecrin_bebek:Şeniz
dorracım benim kızım bana verildiğinde 1300 gr dı ve bütün gün uyuyodu ben 25cc yi 1 saatte veriyodum ve hemen mama hazırlayıp tekrar veriyodum bütün gün uyumuyodum herkes hayret ediyodu bana nasıl dayanıyosun diye ama aç biliyorum ama zavallının hali yok ki asğlayıp açlığını belli etsin sen çevrendekilere bakma benim kızım 28 haftalık doğdu boyu 37 kilosu 1170 gr dı. şu an 8 aylık düzeltilmiş yaş olarak 6.5 aylık boy 66 kilosu 7.200oldu dr çok ii olduğunu sölüyo Allah güç versin çok zor prametüre annesi olmak ben kızıma öle senin çevrendekilerin dediği gibi yapıp üstüne düşmedim bronşt oldu 15 gün hastanede yattık aman dikkat et canım onlar çok hassas ve o kuveste o kadar acı çekiyolar ki herşey feda olsun onlara kıyamam küçücükyür şimdi ooo:ecrin_bebek:Şeniz
Bende premature annesııyım 1770 gr dogdu Çınar efe 1 aylıkken 3100 2 aylıkken 4200 3 aylıkken 5.500 grla fıtık amelıyatı oldu 4 ay dolu dolu emzırdım ve saat basıda mama verdım Çok faydası oldu Şuan 18 aylık oldu ve 11.100 gr duzeltılmıŞ ayıda 16 aylık
arkadaslar saat bası dıosunuz ya . ben sımdı 21 15 te basladım 45 dk surdu gaz alt degstrme ve bıraz emmesı.saat 22 de ısım bıttı.22 15 te yanı 15 dk sonra tekrar mı denıycem yoksa 23 15 mı .